- 25 Mart 2022
- 392
- 892
- 33
- Konu Sahibi lavinharper
-
İkincisini anlayamadım ama maaşın bir kısmı elden asgarisi de bankadan yatıyorsa orda vergiden kaçılıyor. Asgari ücretle çalıştırmak ile 15 e çalıştırmak arasında brütte baya fark var, o farktan kaçıyor. Bu da yasal değil elbette, şikayet edilmesi gerekMerhaba,
Benim kafama takılan bir konu var şimdi çalıştığım firmada brüt asgari ücret primi yatırıp üstünü elden tediyeyle adama ödüyoruz. Atıyorum adam 15 bin neti var asgari kısmı bankaya kalanı elden makbuz ve imzayla ödeniyor.B firmasında bordro da asgari gözükmesine rağmen adam maaşı 15 diye bankasına atabiliyor.Bu nasıl mümkün olabiliyor?
Bizimde aynı, asgari üstü elden veriliyor.Merhaba,
Benim kafama takılan bir konu var şimdi çalıştığım firmada brüt asgari ücret primi yatırıp üstünü elden tediyeyle adama ödüyoruz. Atıyorum adam 15 bin neti var asgari kısmı bankaya kalanı elden makbuz ve imzayla ödeniyor.B firmasında bordro da asgari gözükmesine rağmen adam maaşı 15 diye bankasına atabiliyor.Bu nasıl mümkün olabiliyor?
artı gelir seklinde bankaya gösterme yapilabilir.Ekten herhangi gelirini bile gosterirsin kredi cekerken toplu eline gecen aylik parayi belirtirsin.B firmasında bordro da asgari gözükmesine rağmen adam maaşı 15 diye bankasına atabiliyor.Bu nasıl mümkün olabiliyor?
Prim diye yatırılıyordur belki. Üçkağıtçı firmalar bu şekilde yatırıyor.Ben B firmasının yaptığını anlamadım. İlk defa böyle bir şey duydum. Tamamını nasıl yatırır ki bankaya bordroda göstermeden?
Prim diye yatırılıyordur belki. Üçkağıtçı firmalar bu şekilde yatırıyor.
Malesef asgari artınca hesaba asgari yatırıp 2 bin geri alıyorlar bizim buradaki kurumlarÖzel okullarin ogretmenlere yaptığı uygulama gerçi artik zaten asgari verdikleri için ustune gerek kalmıyor.
Teşekkür ederim :*Size özel mesaj gönderemedim S strawwberrycity böyle bir durum yaşıyorsanız şimdi işten ayrılma şansınız olmayabilir ama bu konular ile ilgili yazışma dekont biriktirin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?