• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maaşım sürekli geç yatıyor.

Raiiin_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2020
333
258
53
kızlar fikrinize ihtiycm var. 4 senedir ön muhasebede çalışıyorum aldığım ücret asgari ücret zaten, sürekli maaşım geç yatıyor. benim bildiğim maaşın bi günü vardır 1 ile 5 arası yatar 10 ile 15 arası yatar ne bilim ay sonu yatar 10 gün 15 gün geciktrilmez. Herkesin bi düzeni var ev gecindiriyo borçları var ödemesi gereken faturaları var özel ihtiycları var. İlk zamanlarda söyledim faturalarm birikiyo ödemem lazım faiz biniyo diyip biraz sıkıştırdım ama 2 3 ay düzenli yatırdı ondan snra yine bozuldu ödeme tarihleri. evleneli 2.5 sene oldu eve para vermek zorundayım eşime destek olmak zorundayım yine düznsiz yatıyor maaşım. pandemi girdi araya anlıyorum herkes zorlanıyo bu dönemde ama 1 tane işçi çalıştıyosun ofisinde o benim zaten, asgari ödüyosun oda koymaz patrona. En güzide villa da oturuyo nef evlerinde 2 3 tane dairesi var altında son model araba kızı yurtdışnda okuyo ama işçine geldiği zaman maaş yok. Sürekli maaşımı istemekten yoruldum ödemelrim var maaşımı yatırırmısınz demekten yoruldum ben bıktım o bıkmadı.
akıl verin , şimdi çıksam hiç bir kuruş alamıcamm, bebek düşünüyrz eğer olursa 7 ay çalışıp hiç dğilse devletten para alım diyorum çnkü iş yeri bi kuruş bile vermez. Onlarda çıkarmaz beni işten 15bine yakın tazminat ödicekler hesaplamalarıma göre haytta beni çıkartmazlar korkulardan. Napıcam yardım edin nolur ya :( bunaldım artk sürekli geç yatıyor maaşım.

kızlar fikrinize ihtiycm var. 4 senedir ön muhasebede çalışıyorum aldığım ücret asgari ücret zaten, sürekli maaşım geç yatıyor. benim bildiğim maaşın bi günü vardır 1 ile 5 arası yatar 10 ile 15 arası yatar ne bilim ay sonu yatar 10 gün 15 gün geciktrilmez. Herkesin bi düzeni var ev gecindiriyo borçları var ödemesi gereken faturaları var özel ihtiycları var. İlk zamanlarda söyledim faturalarm birikiyo ödemem lazım faiz biniyo diyip biraz sıkıştırdım ama 2 3 ay düzenli yatırdı ondan snra yine bozuldu ödeme tarihleri. evleneli 2.5 sene oldu eve para vermek zorundayım eşime destek olmak zorundayım yine düznsiz yatıyor maaşım. pandemi girdi araya anlıyorum herkes zorlanıyo bu dönemde ama 1 tane işçi çalıştıyosun ofisinde o benim zaten, asgari ödüyosun oda koymaz patrona. En güzide villa da oturuyo nef evlerinde 2 3 tane dairesi var altında son model araba kızı yurtdışnda okuyo ama işçine geldiği zaman maaş yok. Sürekli maaşımı istemekten yoruldum ödemelrim var maaşımı yatırırmısınz demekten yoruldum ben bıktım o bıkmadı.
akıl verin , şimdi çıksam hiç bir kuruş alamıcamm, bebek düşünüyrz eğer olursa 7 ay çalışıp hiç dğilse devletten para alım diyorum çnkü iş yeri bi kuruş bile vermez. Onlarda çıkarmaz beni işten 15bine yakın tazminat ödicekler hesaplamalarıma göre haytta beni çıkartmazlar korkulardan. Napıcam yardım edin nolur ya :KK43: bunaldım artk sürekli geç yatıyor maaşım.
Işe girdiğinizde maaş konusunda ne konuştunuz ilk başlarda nasıldı

siz muhasebeci iseniz paranın girdisini çıktısını görmüyor musunuz

yani tahsilat olunca şuradan para geldi maaşımı aktarın gibi bir şey yok mu

muhasebede değil mi zaten bu para aktarımı işi

Işe girdiğinizde maaş konusunda ne konuştunuz ilk başlarda nasıldı
orasıda ayrı bi olay, 2017senesinde girdim şubat ayında asgari ile başldım 4 senedir zam alamadm öyle bi kapatıyolarki kendilerini öyle bi acındırıyolarki bişey söyleyemeye bişey demeye fırsat vermiyolar insana. Nişanlıydım idare ettim evlendim idare ediyorum. Bilmiyorum napıcm

akıl verin , şimdi çıksam hiç bir kuruş alamıcamm, bebek düşünüyrz eğer olursa 7 ay çalışıp hiç dğilse devletten para alım diyorum çnkü iş yeri bi kuruş bile vermez. Onlarda çıkarmaz beni işten 15bine yakın tazminat ödicekler hesaplamalarıma göre haytta beni çıkartmazlar korkulardan. Napıcam yardım edin nolur ya :KK43: bunaldım artk sürekli geç yatıyor maaşım.
Tek işçiseniz maaşınızı otomatik ödemeye bağlamamasını talep edin. İki tarafada uyacak bir gün belirleyin, her ayın aynı günü olacak şekilde yatsın.

siz muhasebeci iseniz paranın girdisini çıktısını görmüyor musunuz

yani tahsilat olunca şuradan para geldi maaşımı aktarın gibi bir şey yok mu

muhasebede değil mi zaten bu para aktarımı işi
yok öyle değil ben ofisle ilgileniyrum ön muhasebe telefonlara vs bakıyorum. büyük işler mali müşavirde. zaten onada borcu varmış yatırmamış maaşları birikmiş adamada. Kapalı kutular yani, nasıl bi yol izlemeliyim bilmiyorum

söyleyeceksiniz o zaman her ay sürekli

ödemiyorsa da çıkacaksınız

bir dönem bizim de maaşımızın elden verilen kısmı gecikirdi

para da olurdu ama vermeyip daha çok çalışıp para kazanmak için çaba sarf edeceğimizi düşünürdü galiba

Ön muhasebe oldufu için para akışı sizde değil anladığım kadarı ile. Bakın adam size zam yapmamış maaşınızı geç yatırıyormuş. Gidin konusun bu şekilde çalışamayacağınızı 4 yıldır zam almadığınızı maaşın geç yattığını ve iş arayışına girdiğinizi belirtin .. gerçekten de iş arayın ve çıkın

Önce bi iş bakmaya başlayın bence.Eğer bulursanız zaten herşey yoluna girmiş olur yok eğer bulamazsanız bebek yapmayı biraz erteleyip bu iş yerine baskı yapın düzen konusunda gerekirse her gün her saat

Kanunu yukarıda yolladım. Normalde ücretinizi ayın son günü ya da diğer ayın ilk günü almalısınız. Eğer patronla işe giriş sözleşmesinde gün belirlendiyse o zaman o günler arasında yatar. 20 gün geciktikten sonra haklı fesih hakkınız var (tüm haklarınızı alarak işten çıkarsınız)

Ne bicim patronlar var ben anlamiyorum,boyle ilkesizlik olur mu? Biz calisanlarin maaslarini 2 gun geciktirmeyelim diye arabayi satip odedik cunku dogru olan buydu. Nasil rahat ediyorlar eleman maas beklerken o arabalara binerek,o evlerde oturarak anlayamiyorum gercekten. Uyarin bence patronunuzu.

anladığım kadarıyla pandemi sebebiyle falan olan bir durum değil, hep böyleler. 4 senedir hiç zam da yok. şu an iş bırakmak için anlamsız bir zaman ama haklı fesih yapabiliyorsanız öyle yapın. gerekirse mahkeme vs uğraşın yani. aslında tavrı en başından koymanız gerekirdi. benim eski çalıştığım yerde, ben işten ayrıldıktan sonraki veya ondan da sonraki ay sanırım tam hatırlamıyorum ama, maaşları geç ödemiş patron ki asla geciktiren insanlar değillerdir, 1 sene çalıştım hiç gecikmemişti. sadece 1 kere gecikti diye aynı anda 3-4 kişi istifayı basıp çıkmış. zaten kısa süredir orda oldukları için tazminat vs pek bişeyleri yoktu. ben oradaki arkadaşlarımdan öğrendim. böyle durumlarda çalışanlar tavrını erken koymalı diye düşünüyorum.

dönem dönem olabilir, ülke berbat zaten. ama en başından beri böyle ise zaten balık baştan kokar. bir gecikir, iki gecikir üç gecikir basar gidersin yani, öyledir.

2018 eylülde evlendim. masraflarmz olur diye bırakmadm işi bide 2017 de işe başladm ne kadar kazandrckki bana evlilik nedeniyle çıksam bile tazminat sayılmaz yani.
Maaşın sürekli geç ödenmesi de haklı fesih sayılır aslında. Bi araştırın derim. Belki tazminat alarak ayrılabilirsiniz.

Back