• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartını zorla alan eşler

Birkadiningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
554
529
18
32
Maaş kartını zorla alan eşler konusunda ne düşünüyorsunuz? Ya da maas kartını eşi alan arkadaşlar neden verdiniz? Sorum kendi istegi ile verenlere değil zorla elinden alınanlara.
Fikirlerinizi merak ediyorum.
Mesela ben çalışıyor olsaydım eşimin cimriliginden dolayı ne yapar eder kavga çıkarır yine vermezdim. Tabi büyük konusmak istemiyorum.
Çevremde gördüğüm kadarıyla maaş kartı elinden zorla alınan insanlar ya aldatıldı ya da hor görüldü, siddete maruz kaldı. Bu genellemeyi gözlemlerimden yola çıkarak yaptım. Sizce eşler arasında parasal anlamda olması gereken düzen nedir?

Zorla... Bu gaspa giriyor sanırım. Polise, savcılığa falan başvurmak lazım.

Benim gördüğüm zorla olmasa da sindirilerek, ben daha iyi bilirim denerek alınanlar var. Onlar da baya savunur evin geçimini ben düşünmüyorum eşim düşünüyor diye...

Bence tek doğru yok. Kişiler memnunsa zorla değilse bana birşey demek düşmez. Fakat kadını sindirmek amaçlıysa, harcamalarını kontrol etmek ise amaç, özgürlüğünü elinden almaksa bunlar yanlış. Ben veremem, eşim isteseydi de gözümden düşerdi.

Siz çalışmıyorsunuz, maaş kartınız yok doğal olarak, olmayan kartı zorla elinizden alan bir eş de yok. Buna bağlı olarak hem kartı alınan hem şiddet görüp aldatılan bir kadın değilsiniz. Dert ne peki? Tam olarak anlamadım ben.
Dert yok sadece fikirleri merak ettim. Toplumda bunu yasayan cok insan var konusulmaya deger diye düşündüm

Maaş kartını zorla alan eş başlığına istinaden bir gaspçı ile evlenmişsiniz. Hırsız yani?

Maaş kartını zorla alan eşler konusunda ne düşünüyorsunuz? Ya da maas kartını eşi alan arkadaşlar neden verdiniz? Sorum kendi istegi ile verenlere değil zorla elinden alınanlara.
Fikirlerinizi merak ediyorum.
Mesela ben çalışıyor olsaydım eşimin cimriliginden dolayı ne yapar eder kavga çıkarır yine vermezdim. Tabi büyük konusmak istemiyorum.
Çevremde gördüğüm kadarıyla maaş kartı elinden zorla alınan insanlar ya aldatıldı ya da hor görüldü, siddete maruz kaldı. Bu genellemeyi gözlemlerimden yola çıkarak yaptım. Sizce eşler arasında parasal anlamda olması gereken düzen nedir?
Ben yıllardır maaşımı eşime havale ederim , ek dersim , özel dersim benimdir ama biz öncelikli olarak evimiz ve çocuklarımız dedik . Ama siz doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Şu an sizin için bir Dert olduğunu düşünmüyorum.
Burdan aldığınız yorumlara göre işe başlayacaksanız , başlayın derim . Eşiniz eğer sorun çıkarırsa o zaman yine konuşuruz .

Ben yıllardır maaşımı eşime havale ederim , ek dersim , özel dersim benimdir ama biz öncelikli olarak evimiz ve çocuklarımız dedik . Ama siz doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Şu an sizin için bir Dert olduğunu düşünmüyorum.
Burdan aldığınız yorumlara göre işe başlayacaksanız , başlayın derim . Eşiniz eğer sorun çıkarırsa o zaman yine konuşuruz .
Dert olduğu için açmamıştım konuyu fikirleri merak ettim

Maaş kartını elinden zorla alıyorsa zaten adam kadınlar o yüzden evlenmiştir. Maaşı var çalışıyor istediğim gibi harcarık mantığı oluyor bu adamlarda

Bir ay boyunca çalışın sonra gelsin elinizden zorla paranızı alsın. Nasıl müsade ediyorsunuz.Allah aşkına tepkinizi belli edin.. Devam ederse şikayet edin..

Olmasi gereken maas kartinin kesinlikle verilmemesidir.
Ama türk toplumunda erkegin maasi evin, kadinin maasi kadinin kafasi da var, bu da yanlis bence.
Giderler ortak karsilanmali, kalan paralari herkes bireysel yönetmeli diyorum.

Kadinin calismadigi ailelerde ise kadinin mutlaka duzenli bir butcesi olmali... evin gelirine göre az olur cok olur kabul ama her ay duzenli bir parasi olmali. Burda bir gofret icin hamile esini aglatan adam okumustum.

Back
X