Cok gecmis olsun. Bana da senin gibi demislerdi. Sperm kaynaklidir sen gebe kaliyrsun.sperme yapacak bisi yok ucuncuyu deneyin diye. Ilk ikisi kurtaj oldum. Ilkinin kalbi durdu ikincinin de gelisimi. Allah razi olsun Zekai Tahir Burak.hastanesindeki bi dr trombofili paneli testi ist3di. Yani pihtilasma testleri. Yaptirdim..sonuc ben de pihtilasma cikti. Ucuncunde aspirin ve claxane igne kullandim. Cok sukur suan 3 aylik oglum kucagimda.Arkdaslar hıcbırınızın hakkını odeyemem ılk gebelıgımden bu yana sıtedeyım.Hergun aktıf olmaya calsııyorum.Yasadıgım sıkıntıları doktor hastane tecrubelerımı paylastım,paylastık.Cok uzgunum kaybettım bu sefer kalp atıslarını da duymustum ve ıkızdıler ama bugun bır saat once doktor kalbı atmıyor dedı.Zaten basından berı lekelenmelı kanamalı bol progestanlı bır donem gecırdım.Garptır ıcımde öldüğü zaman bunu hıssedıyorum da..bu ıkıncı oluyor ılkının kalbı de atmamıstı bundan umutluydum.sımdı yana yana bundan sonra tekrarlayan dusuklere bakacak ıyı bır doktor arayısındayım.Ikı senedır zaten hıc ıyı ılgılı bılgılı hastasını onemseyen ,aynı soruları ellı kez aynı muayene gununde sormayan zahmet edıp bır kenara hastasını not edebılecek takıbını yapabılecek bır doktor bulamadım ben..
Bana ılkının kalbı atmayıp bunun kalbı attıgı ıcın sanslı oldugumu ,bebegın gelısımının normal oldugunu hamıle kalmamda sorun olmadıgı anlamına geldıgın ıve esimin arastrılması gerektıgıını soyledı en son.yarın kurtaj da olucam cok mutsuuzum.aynı durumdan muzdarıp arkadaslar bana bır yol gosterıp umut olun ne olur..
Merhaba cnm kayiplarin icin cok gecmis olsunCok gecmis olsun. Bana da senin gibi demislerdi. Sperm kaynaklidir sen gebe kaliyrsun.sperme yapacak bisi yok ucuncuyu deneyin diye. Ilk ikisi kurtaj oldum. Ilkinin kalbi durdu ikincinin de gelisimi. Allah razi olsun Zekai Tahir Burak.hastanesindeki bi dr trombofili paneli testi ist3di. Yani pihtilasma testleri. Yaptirdim..sonuc ben de pihtilasma cikti. Ucuncunde aspirin ve claxane igne kullandim. Cok sukur suan 3 aylik oglum kucagimda.
Hicccc umutsuz olma cnm. Genetik arastirma bolumu olan un8versite hastanesine git cnm..dedigim testi iste. O sonuclanmadan da gebe kalma.
Arkdaslar hıcbırınızın hakkını odeyemem ılk gebelıgımden bu yana sıtedeyım.Hergun aktıf olmaya calsııyorum.Yasadıgım sıkıntıları doktor hastane tecrubelerımı paylastım,paylastık.Cok uzgunum kaybettım bu sefer kalp atıslarını da duymustum ve ıkızdıler ama bugun bır saat once doktor kalbı atmıyor dedı.Zaten basından berı lekelenmelı kanamalı bol progestanlı bır donem gecırdım.Garptır ıcımde öldüğü zaman bunu hıssedıyorum da..bu ıkıncı oluyor ılkının kalbı de atmamıstı bundan umutluydum.sımdı yana yana bundan sonra tekrarlayan dusuklere bakacak ıyı bır doktor arayısındayım.Ikı senedır zaten hıc ıyı ılgılı bılgılı hastasını onemseyen ,aynı soruları ellı kez aynı muayene gununde sormayan zahmet edıp bır kenara hastasını not edebılecek takıbını yapabılecek bır doktor bulamadım ben..
Bana ılkının kalbı atmayıp bunun kalbı attıgı ıcın sanslı oldugumu ,bebegın gelısımının normal oldugunu hamıle kalmamda sorun olmadıgı anlamına geldıgın ıve esimin arastrılması gerektıgıını soyledı en son.yarın kurtaj da olucam cok mutsuuzum.aynı durumdan muzdarıp arkadaslar bana bır yol gosterıp umut olun ne olur..
Merhaba cnm kayiplarin icin cok gecmis olsunBebegini kucagina almana ise cok sevindim:) Testlerinde ne ciktigini ayrintili yazabilir misin rica etsem.Doktorlar igne konusunda farkli yorumluyorlar senin durumunu merak ettim acikcasi.Bebegini kaybeden arkadasa da cok gecmis olsun diyorum.Umudunu asla kaybetme..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kürtaj-sonrası-yaşadıklarınız.607554/
Bu topigi acmistim.cnm.o zaman. Detaylar var.
Kisaca;
mthfrc677t heterozigot ve pai homozigot ben de.
1 haziranda elevit + folbiol + coraspirin 100 mg ma basladim. ama hic kesmedim. temmuz da adet oldum. sonra olmadim )
gebe kalinca da 0,4 claxane igne + coraspirin gunde 1 + folideca gunde 1 kullandim.lekelenme yasayinca 6+3/7+3 arasinda; 5 gun sabah aksam proluton depot diye bir igne de oldum. sonra progestan hapina basladim sabah ogle aksam 100 luk.
12.haftamda folideca kesildi. elevite geri dondum.
17. haftam bitince progestan kesildi. buarada demir hapi da iciyrdum.
35+5 de aspirini biraktim.
37+5 de cati muayenesinde cati dar cikinca normal dogum yapamacagimi mecburen sezeryan olacagi soylendi.
38+1 de igneyi son kez yaptim.
38+3 de de kuzumu kucagima aldim sukur )
Darisi hepinize olsun.
Amin cnm. Saglikli bebekleriniz gelsin biran once.İnşallah darısı hepimizin başına.
Tebrik ederim seni canım güle güle büyüt bebeğini inşallah. Allahım nazarlardan korusun sizi
Bizede dua et olurmu
Canim cok tesekkurler tum ayrintisiyla yazdigin icinhttp://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kürtaj-sonrası-yaşadıklarınız.607554/
Kisaca;
1 haziranda elevit + folbiol + coraspirin 100 mg ma basladim. ama hic kesmedim. temmuz da adet oldum. sonra olmadim )
gebe kalinca da 0,4 claxane igne + coraspirin gunde 1 + folideca gunde 1 kullandim.lekelenme yasayinca 6+3/7+3 arasinda; 5 gun sabah aksam proluton depot diye bir igne de oldum. sonra progestan hapina basladim sabah ogle aksam 100 luk.
37+5 de cati muayenesinde cati dar cikinca normal dogum yapamacagimi mecburen sezeryan olacagi soylendi.
Darisi hepinize olsun.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kürtaj-sonrası-yaşadıklarınız.607554/
Kisaca;
Darisi hepinize olsun.
Kisaca;
Darisi hepinize olsun.
Canım yazdığım mesajlar yarım yarım gelmiş anlamadım.ek olarak şunu söyleyeyim ben son bir hematoloğa gidicem ve o ne derse onu yapıcam.Aslında iğne kullanmak istemiyorum.Sadece 2 gende taşıyıcılık olunca iğne veriliyor mu onu da bilmiyorum ama görücez bakalım.Ailemde de hiç böyle iğne kullanan falan olmadı kafam çok karışık herşeyin hayırlısı..cevap yazdığın için tekrar teşekkür ederim..kendine ve bebeğine çok iyi bak cnm:)http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kürtaj-sonrası-yaşadıklarınız.607554/
Kisaca;
Darisi hepinize olsun.
Gecmis olsun cnm.Canım yazdığım mesajlar yarım yarım gelmiş anlamadım.ek olarak şunu söyleyeyim ben son bir hematoloğa gidicem ve o ne derse onu yapıcam.Aslında iğne kullanmak istemiyorum.Sadece 2 gende taşıyıcılık olunca iğne veriliyor mu onu da bilmiyorum ama görücez bakalım.Ailemde de hiç böyle iğne kullanan falan olmadı kafam çok karışık herşeyin hayırlısı..cevap yazdığın için tekrar teşekkür ederim..kendine ve bebeğine çok iyi bak cnm
Anladim canim cok tesekkurler.Hematologa gideyim de bakalim dozajini falan ayarlar heralde.yine buraya yazarim sonucu.kendine iyi bak cnm..Gecmis olsun cnm.
Iki gende tasiyici olunca 1 homozigota esit sayiliyr ve igne kullaniliyr. Hos benim tek gende bile tasiyici olsa yine igne olurdum riske atmamak icin. Korkma igneden..cok basit..heleki meyvsi kucagina gelince unutursun hepsini.
Buarada heterozigot demek yine hasta gen demek. Yani diyelim normal insana gore pihtilasma 4 kat fazla.
Homozigot olsa diyelim 50 kat fazla.
Sonucda ikisinde de hasta gen.
Arkdaslar hıcbırınızın hakkını odeyemem ılk gebelıgımden bu yana sıtedeyım.Hergun aktıf olmaya calsııyorum.Yasadıgım sıkıntıları doktor hastane tecrubelerımı paylastım,paylastık.Cok uzgunum kaybettım bu sefer kalp atıslarını da duymustum ve ıkızdıler ama bugun bır saat once doktor kalbı atmıyor dedı.Zaten basından berı lekelenmelı kanamalı bol progestanlı bır donem gecırdım.Garptır ıcımde öldüğü zaman bunu hıssedıyorum da..bu ıkıncı oluyor ılkının kalbı de atmamıstı bundan umutluydum.sımdı yana yana bundan sonra tekrarlayan dusuklere bakacak ıyı bır doktor arayısındayım.Ikı senedır zaten hıc ıyı ılgılı bılgılı hastasını onemseyen ,aynı soruları ellı kez aynı muayene gununde sormayan zahmet edıp bır kenara hastasını not edebılecek takıbını yapabılecek bır doktor bulamadım ben..