maalesef ıkıncı kez kaybettım

milka84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.024
292
Arkdaslar hıcbırınızın hakkını odeyemem ılk gebelıgımden bu yana sıtedeyım.Hergun aktıf olmaya calsııyorum.Yasadıgım sıkıntıları doktor hastane tecrubelerımı paylastım,paylastık.Cok uzgunum kaybettım bu sefer kalp atıslarını da duymustum ve ıkızdıler ama bugun bır saat once doktor kalbı atmıyor dedı.Zaten basından berı lekelenmelı kanamalı bol progestanlı bır donem gecırdım.Garptır ıcımde öldüğü zaman bunu hıssedıyorum da..bu ıkıncı oluyor ılkının kalbı de atmamıstı bundan umutluydum.sımdı yana yana bundan sonra tekrarlayan dusuklere bakacak ıyı bır doktor arayısındayım.Ikı senedır zaten hıc ıyı ılgılı bılgılı hastasını onemseyen ,aynı soruları ellı kez aynı muayene gununde sormayan zahmet edıp bır kenara hastasını not edebılecek takıbını yapabılecek bır doktor bulamadım ben..

Bana ılkının kalbı atmayıp bunun kalbı attıgı ıcın sanslı oldugumu ,bebegın gelısımının normal oldugunu hamıle kalmamda sorun olmadıgı anlamına geldıgın ıve esimin arastrılması gerektıgıını soyledı en son.yarın kurtaj da olucam cok mutsuuzum.aynı durumdan muzdarıp arkadaslar bana bır yol gosterıp umut olun ne olur..

Çok geçmiş olsun canım. Bende bebeğimi kaybedeli 1,5 ay oluyor. Rabbim hiç kimseye bir daha yaşatmasın. Benimde ilk doktorum çok başından savıyor hiç ilgilenmiyordu. Patoloji sonucunu bile kapıda ayakta yorumladı temiz temiz hadi güle güle dedi şok olduk. Ondan sonra ben rahat durmadım neden nasıl oldu derken derken internetten dr. hakan pekeri buldum. Onun sayesinde hipotiroit hastası olduğumu öğrendim. 5. haftalık hamileyken yapılan hormon testlerinde tsh 4 çıkmasına rağmen doktorum beni uyarmamış dahiliyeye yönlendirmemiş. Hakan bey bu sonuca baktı bu değer çok yüksek hamilelerde 2- 2,5 arasında olması gerekir dedi. keşke onu daha önceden tanısaydım her şeyi not ediyor. Notlarına göre takip ediyor. ben beni gördüğünde aa sen benim hastan mıydın diyen doktoru bile biliyorum canım. Benim sana tavsiyem bu doktor git bi görüş yanına tüm tahlil sonuçlarını al doktor yorumlasın belki gözden kaçan bir şeyler olmuştur. Tekrar çok geçmiş olsunç

Cok gecmis olsun. Bana da senin gibi demislerdi. Sperm kaynaklidir sen gebe kaliyrsun.sperme yapacak bisi yok ucuncuyu deneyin diye. Ilk ikisi kurtaj oldum. Ilkinin kalbi durdu ikincinin de gelisimi. Allah razi olsun Zekai Tahir Burak.hastanesindeki bi dr trombofili paneli testi ist3di. Yani pihtilasma testleri. Yaptirdim..sonuc ben de pihtilasma cikti. Ucuncunde aspirin ve claxane igne kullandim. Cok sukur suan 3 aylik oglum kucagimda.
Hicccc umutsuz olma cnm. Genetik arastirma bolumu olan un8versite hastanesine git cnm..dedigim testi iste. O sonuclanmadan da gebe kalma.

Merhaba cnm kayiplarin icin cok gecmis olsunBebegini kucagina almana ise cok sevindim:) Testlerinde ne ciktigini ayrintili yazabilir misin rica etsem.Doktorlar igne konusunda farkli yorumluyorlar senin durumunu merak ettim acikcasi.Bebegini kaybeden arkadasa da cok gecmis olsun diyorum.Umudunu asla kaybetme..

GEÇMİŞ OLSUN DEMEK NE İFADE EDER BİLEMİYORUM AMA ELDENDE DUA ETMEK DIŞINDA HİÇ BİŞEY GELMİYOR MALESEF RABBİM HAYIRLISIYLA SAGLIKLI SIHHATLİ SALİH-SALİHA EVLATLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH.
SENİNLE AYNI ŞEYLERİ YAŞAYAN BİRİ OLARAK NELER HİSSETTİGİNİ FAZLASIYLA ANLAYABİLİYORUM.
ÖNERİLEN DOKTORLARIN HANGİ ŞEHİRDE OLDYGUNUDA YAZARSA ARKADAŞLAR ÇOK SEVİNİRİM.BEN MUGLADAN ALİ KAVASA GİDİYORUM.İYİ BİR DR.HASTA KAPASİTESİ ÇOK YÜKSEK.YANLIZ YOGUNLUKTAN OLSA GEREK HER SEFERİNDE FARKLI BİR TEDAVİ GÜZERGAHI BELİRLİYOR İLKİNDE İKİNCİ DÜŞÜKTEN SONRA GENETİK ARAŞTIRMASI YAPALIM DEMİŞTİ. ARAŞTIRMA İÇİN GİTTİGİMDE İLKİNİN DIŞ GEBELİK OLDUGU İÇİN DÜŞÜKTEN SAYILAMAYACAGINI ARAŞTIRMAYA GEREK OLMADIGINI SÖYLEDİ.OYSA İKİ GEBELİKTEDE TAKİPLERİMİ VE TEDAVİLERİNİ KENDİSİ YAPMIŞTI

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kürtaj-sonrası-yaşadıklarınız.607554/

Bu topigi acmistim.cnm.o zaman. Detaylar var.
Kisaca;

mthfrc677t heterozigot ve pai homozigot ben de.
1 haziranda elevit + folbiol + coraspirin 100 mg ma basladim. ama hic kesmedim. temmuz da adet oldum. sonra olmadim )

gebe kalinca da 0,4 claxane igne + coraspirin gunde 1 + folideca gunde 1 kullandim.lekelenme yasayinca 6+3/7+3 arasinda; 5 gun sabah aksam proluton depot diye bir igne de oldum. sonra progestan hapina basladim sabah ogle aksam 100 luk.
12.haftamda folideca kesildi. elevite geri dondum.
17. haftam bitince progestan kesildi. buarada demir hapi da iciyrdum.
35+5 de aspirini biraktim.
37+5 de cati muayenesinde cati dar cikinca normal dogum yapamacagimi mecburen sezeryan olacagi soylendi.
38+1 de igneyi son kez yaptim.
38+3 de de kuzumu kucagima aldim sukur )

Darisi hepinize olsun.

İnşallah darısı hepimizin başına.
Tebrik ederim seni canım güle güle büyüt bebeğini inşallah. Allahım nazarlardan korusun sizi
Bizede dua et olurmu

canım benimde 2 düşüğüm oldu kalp atışları duruyordu.doktor benden genetik tahlili istedi normal tiroid şeker böbrek fonksiyon tahlilleri bide rahim filmi çektirmemi istedi.mutlaka rahim filmi çektir.belki yapışıklık vardır rahminde bende mesela perdeli rahim çıktı bu yüzden bebeklerimi kaybetmişim keşke ben bu filmi ilk düşükten sonra çektirseydim

İnşallah darısı hepimizin başına.
Tebrik ederim seni canım güle güle büyüt bebeğini inşallah. Allahım nazarlardan korusun sizi
Bizede dua et olurmu
Amin cnm. Saglikli bebekleriniz gelsin biran once.

Canim cok tesekkurler tum ayrintisiyla yazdigin icin Allah bebegine saglikli uzun bir omur nasip etsin ins.Ben de 18 haftalikken bebegimi kaybettim ilk bebegimdi dr testler istedi hepsini yaptirdim.

Canım uzun uzun yazmışsın çok sağolasın..Ben de 18 haftalıkken bebeğimi kaybettim bundan 7ay önceİlk bebeğimdiDr ilk gebelik ama yine de pıhtılaşma testlerini yaptıralım dedi.Ben de araştırma hastanesinde yaptırdım. Mthfr 1298 ve pai heterozigot çıktı.Doktorlar bunların her kadında çıkabileceğini söylüyorlar.Kimisi sırf önlem amaçlı iğne öneriyor.Kimisi taşıyıcılıkta gerek yok diyor.Ben

Canım yazdığım mesajlar yarım yarım gelmiş anlamadım.ek olarak şunu söyleyeyim ben son bir hematoloğa gidicem ve o ne derse onu yapıcam.Aslında iğne kullanmak istemiyorum.Sadece 2 gende taşıyıcılık olunca iğne veriliyor mu onu da bilmiyorum ama görücez bakalım.Ailemde de hiç böyle iğne kullanan falan olmadı kafam çok karışık herşeyin hayırlısı..cevap yazdığın için tekrar teşekkür ederim..kendine ve bebeğine çok iyi bak cnm:)

kızlar bende 2 düşük yaşadım. 1. si daha yeni keseyi görmüştük adeti geçeli 10 gün falan olmuştu düştü. 2. si yeni oldu. önceki salı gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendik...
ilaçla düştü. ama parça kalmış bu pazartesi vakum yapıldı...
doktorum bebeğin gelişiminin çok iyi olduğunu sadece kalbinin durduğunu söyledi. bu anormal bi durum araştırılması lazım dedi. vakum yaptıktan sonrada hsg de istedi. tahliller için Bağcılar eğitim araştırmaya gidicez inşallah doktor yaptırtır. benim doktorum özelde. eşiminde araştırılmasını istedi. bazı doktorlar 3. yüde bekliyolarmış. inşallah tahlilleri yaptırabilirim

benim de 2 kaybım var.. ilkinde 9 haftalıkken kalbi durdu.. sonrasında pıhtılaşma testlerini yaptırdık ve mthfr 677 homozigot çıktı.. sonra 2. kez hamile kaldım.. ama o hiç gelişmedin baştan itibaren ve 6 haftalıkken düşük yaptım.. şimdi üçüncüyü deneyeceğiz.. ama ben korkuyorum.. psikolojim bozuldu sanırım.. tedirginim.. genel bir mutsuzluk var.. her şeye ağlıyorum.. bir gün iyi ve umutluyum, bir mutsuz ve karamsar..

Gecmis olsun cnm.
Iki gende tasiyici olunca 1 homozigota esit sayiliyr ve igne kullaniliyr. Hos benim tek gende bile tasiyici olsa yine igne olurdum riske atmamak icin. Korkma igneden..cok basit..heleki meyvsi kucagina gelince unutursun hepsini.
Buarada heterozigot demek yine hasta gen demek. Yani diyelim normal insana gore pihtilasma 4 kat fazla.
Homozigot olsa diyelim 50 kat fazla.
Sonucda ikisinde de hasta gen.

Anladim canim cok tesekkurler.Hematologa gideyim de bakalim dozajini falan ayarlar heralde.yine buraya yazarim sonucu.kendine iyi bak cnm..

Belli ki hayvanları da seven birisin . Çok üzüldüm .
Allah sana hayırlısıyla evlat nasip eder umarım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…