• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları maalesef bebeğim amip olmuş...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ayrxixlxixkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
50
0
86
Elazığ
10 aylık bebeğim var.3 gün önce kakasında kırmızılık vardı.Kana da benzetemedim.Gaita tahlili yaptırdık. Entamoeba histoliyttica kisti (amip) görüldü.Çok korkuyorum ya geçmezse diye.Nasıl bulaştı anlamadımki.Suyunu ketılda kaynatıyorum,ondan mı acaba?Başına bu hastalık gelen varsa yardımcı olsun lütfen.Nelere dikkat edicem bilmiyorum.3 gündür evi temizlemekten bitap düştüm.Moralman çökmüş durumdayım...:a015:

40 günlükken oldu oğlum. bir şekilde mikrop giriyor vücuda. ya banyo suyundan diyorlar yada insanlar ellerini yüzüne değdirince. kakası, koyu yeşil, mukuslu ve çok az nokta gibi kanlıydı. 1 gün sonra dr ye götürdük. gaita tahlilinde senin bebişinde çıkan kist vardı. bende çok üzülüp, ağlıyordum. sonra doktor flagyl şurup verdi 10 gün kullandık. her altını açışımda dua ediyordum walla bi daha görmiyim diye. çok şükür 10.günde kakası sarıya döndü.tahlili temiz çıktı. allah göstermesin kimseye. geçmişler olsun sanada. inş. seninkide geçer.

benim kızımda oldu.merak etme her bebek bu durumu yaşıyor.sulardan kaynaklanan bir durum bu. evinin temizliği ile yada senin temizliğinde alakalı değil.10 gün içinde düzelir.geçmiş olsun

çok geçmiş olsun canım o kadar üzülme birçok kişinin başına geliyor ama çok özenli davranman lazım özellikle bebeğin kakasının bulaştığı her şeyi çok iyi temizlemen gerekiyor.kendi ellerini çok temiz tut,tırnaklarını dipten kes ve ellerini yıkarken tırnak fırçası kullan.bunları bana doktor söylemişti.genelde banyo suyundan bulaşır diyorlar,ben oğlumu bir süre içme suyunu kaynatıp soğutarak yıkamıştım.bir de altını kurutmak için tülbent kullanıyordum,amip şüphesinden sonra tuvalet kağıdıyla kurutup atar oldum.bizdeki sorun amip değilmiş.dilerim bir an önce sizde kurtulursunuz

bazen laktoz ıntoleransı amıplı dızanterı sanılıyor buna cok dıkkat edın bızım oglumuz 1 aylıkken amıp dendın ama meger laktoz ıntolrensı varmıs bosuna ılac ıctı durdu.. kakası hep yesıl ıshalde kan vardı ve sumuksuydu.. 3 doktor gezdık hep amıp dendı durdu.. yenı dogan bu kadar ufak bebeklerde amıp olma olasılıgı cok dusuk dedı bır prof. ve laktazım damla verdı bıze.. sımdı duzeldık o damladan kullanıyoruz.. cok gecmıs olsun

canım benim kzımda 20 günlükken oldu çok uzun sürdü 10 gün önce yine oldu serum kulandık şükür geçti ne yapsakta oluyorlar işte

Back