• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

m.dilbere ameliyatimi oldum sonunda..

buketim_0688

hEp sEvdim sEni..
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
1.279
1.084
333
S.a kizlar.. ameliyat olacak arkadaslara belki faydam olur diye konu acmak istedim. Herkes ameliyat sonrasi neler yasandigini merak ediyor daha cok.. ben de o kisimlara deginecegim.
Ameliyat oncesi odama yerlestim. Bi hemsire damar yolu acti.. dirsegimin ic kismindan degil de biraz daha soluna dogru.yani kan alinan yerin biraz daha kenari.ordan actirmamin sebebi hareket edince aci vermesin diyeydi. Gercekten de hic acimadi.. ameliyata girdim bayildigimi farketmedim bile.. cok fazla kanamam oldugu icin 3 saat surmus. Uyandigimda yatagima gecirdiler.. giyindigimi falan hayal mayal hatirliyorum.hic agrim olmadi morluk vs de yok gibi biseydi. Dr um geldi konustuk biraz.. sonra hemsire geldi.ilaclari nasil kullanamm gerektigini soyledi falan. Aksama kadar hic ayaga kalkamadim.baya basim dondu tansiyonum cok dusuktu.. kan kaybettigimden oldugunu soylediler.tabi bide saatlerce ac kaldigim icin.. serum istedim o biraz kendime gelmemi sagladi. Yemekten sonra wc ye zar zor gittik. Hep kusma hissi geldi kusamadim.. en sonunda cok afedersiniz mideme dolan kanlari kustum da rahatladim.. ilk gece cok rahat uyudum.nefes alamicam saniyordum aldigimi gorunce baya hosuma gitti..sabaha kadar tek tarafa buz torbasi koyup uzerine yattim.yastijla yanagimin arasina buzu sabitledim.. Gece koymaniza gerek yok dedilerdi.12 den sabah 10 a kadar fazla koymadim.sadece ilk koydugum buz etkisini yitirene kadar yuzumde kaldi.. Ve tabiki morarmaya ve sismeye basladim.. narkozu zar zor da olsa attim.10 gibi oturdum ya da wc ye kendi basima gidebildim. Yan odada benimle ayni gunde ameliyat olan kiz, dunden baslamis yurumeye.. benim normalde de kanim fazla yoktur ve tansiyonum cabuk duser.. o yuzden bitkinligim daha uzun surdu.. hemsire, normalde 10 saat sonra kendine gelirsin tam olarak demisti..12 de cikis yaptik. Hic agrim sizim yoktu. Halsizlik disinda. 12 den 3 e kadar binecegim feribotu bekledim yenikapida..orda buz bulamadim.sicakta arayip durduk baya bi rezillikti.o sirada sistim.. sislikleri gorunce morluk olsun ama sislik olmasin diye dua ettim.. cunku baya bi moralim bozuldu suratimi o halde gorunce.. o gun aksama kadar gozlerim kapanacak hale gelene kadar sisti.. buz koydum ama sismesini engelleyemedim.ama morluklar buz koyunca daha cabuk iyilesiyor.. sislikler icin de yesilcay yapip ictim. O gun aksami zor ettim.. baya bi moralim bozuldu.kendi suratimi taniyamadim.. bildigin balon gibi oldu yanaklarim gozlerim. En zor gunum o gundu.dayadim buzu suratima.bi de yesilcay icip posasini suyunu yuzume surdum.odemleri alsin diye..baya etkili oldu ki o gece yani 2.gunun gecesi gozlerimdeki sislikler yanaklarima dogru indi.. gozlerim hala siskindi ama sabaha kadar bile cok farketti inecegini anladim cunku sol gozum inmeye baslamisti once.sabah kalktigimda sag gozum de inmis cok sevindim :) ama armuta benzemisimm. Nerdeyse yatar pozisyonda yattigim icin de fazla sismis olabilirim. Biraz daha dik yatsaydim daha az olabilirdi sislikler..suan goruntum cok cirkin.yanaklarim asagi ve yanlara dogru cok sis.. buz koymayi ihmal ettim o yuzden sisliklerim fazla inmedi.. gozlerimin alti da sararmaya basladi.. moralim duzeliyor yavas yavas.. dun nerdeyse kafayi yicektim. Bu gozlerim hic acilmazsa diye.. ama sabrettim ve 1 gece de acildi..gercekten sabir istiyormus bu is.. ben esime cirkin gozuktugum icin moralimi bozdum daha cok.. o onemseme dedi ama iste elde surekli ayna olunca boyle oluyomus..
Evet kizlar baya baya uzun yazmisim. sizi sıktıysam gereksiz ayrintilarla kusura bakmayin.. burun seklime hic bakmiyorum bile. Alcili tamponlu. Biseye benzetemedim henuz. Ama dr um dogal bi burun olacagini soyledigi icin takmiyorum aslinda. Ona guveniyorum bu konuda..

Son düzenleme:
Dip not duseyim.. ameliyatta bogaza takilan bi hortum oluyo sanirim. O bogazimi tahris etmis. Yemek yerken zorlaniyorum.bogaz agrisi gibi.. burnum agrimiyo orasi agriyo.. ve acayip acikiyorum 3 gundur. Surekli karnim gurulduyo .istahim yok ama. Midem kaziniyo hep.. bogazim agriyacak diye zorlanarak yiyorum.. herkeste boyle mi olur bilmiyorumm :/

Bu arada benim bagisikligim cok dusuktur.. hemen hasta olan biriyim.. normal hayatta da tansiyonum hemen duser.. o yuzden ben daha agir gecirmis olabilirim bu süreci. Bunlari da dikkate alin lutfen :)

Dip not duseyim.. ameliyatta bogaza takilan bi hortum oluyo sanirim. O bogazimi tahris etmis. Yemek yerken zorlaniyorum.bogaz agrisi gibi.. burnum agrimiyo orasi agriyo.. ve acayip acikiyorum 3 gundur. Surekli karnim gurulduyo .istahim yok ama. Midem kaziniyo hep.. bogazim agriyacak diye zorlanarak yiyorum.. herkeste boyle mi olur bilmiyorumm :/
Bogazimda ve kucuk dilimin hemen uzerinde kocaaamaan bi aft cikmis.ondan yemek yemekte zorlaniyormusum.. :(

Canım sen anladığım kadarıyla baya bi Zorlanmışın..
Kusmak bana göre en kötüsü..
Ne narkoz ne ağrı ne sızı en çok korktuğum kusmak benim yaa..çünkü ben kusarken burnumdan çıkıyo afedersiniz, e dikiş tampon varken nasıl olcak walla dikişlerim patlar tazyikten yada boğulurum
Ya buna bi çare yokmu? İlacı falan..

Canım sen anladığım kadarıyla baya bi Zorlanmışın..
Kusmak bana göre en kötüsü..
Ne narkoz ne ağrı ne sızı en çok korktuğum kusmak benim yaa..çünkü ben kusarken burnumdan çıkıyo afedersiniz, e dikiş tampon varken nasıl olcak walla dikişlerim patlar tazyikten yada boğulurum
Ya buna bi çare yokmu? İlacı falan..
Dedigim gibi ben cok hassasimdir.. olabilecek en kotu ornek de belki de benimdir.. bu bahsettigim morarma sisme sikintisi aniden degiskenlik gosteren durumlar.. bi bakmissin morluklarin geciveriyo.ya da sisliklerin baska bi tarafa kayiyo..
Kusma konusuna gelince.. belki 3 kere kusacak gibi oldum. Ama gaz cikti midemden.. en sonunda bilerek kusmaya calistim rahatlayayim diye.. ve oyle de oldu.. herkes farkli sekillerde atarmis narkozu.. bide benim burnum normalin 3 kati kanamis.. e dogal olarak akmistir baya mideye.. endiselenecek bi durum degil.herkes kusmaz zaten.. senin de olacaksa eger, burnundan cikmaz merak etme :) kendini kasma o kadar.

Dedigim gibi ben cok hassasimdir.. olabilecek en kotu ornek de belki de benimdir.. bu bahsettigim morarma sisme sikintisi aniden degiskenlik gosteren durumlar.. bi bakmissin morluklarin geciveriyo.ya da sisliklerin baska bi tarafa kayiyo..
Kusma konusuna gelince.. belki 3 kere kusacak gibi oldum. Ama gaz cikti midemden.. en sonunda bilerek kusmaya calistim rahatlayayim diye.. ve oyle de oldu.. herkes farkli sekillerde atarmis narkozu.. bide benim burnum normalin 3 kati kanamis.. e dogal olarak akmistir baya mideye.. endiselenecek bi durum degil.herkes kusmaz zaten.. senin de olacaksa eger, burnundan cikmaz merak etme :) kendini kasma o kadar.
İmşallah :)
Canım bide ilk gün nefes aldım demişim sonra tıkandımı?

İmşallah :)
Canım bide ilk gün nefes aldım demişim sonra tıkandımı?
Suan az da olsa aliyorum. Deniz suyunu sıkmadigimda tikanmis gibi olmustu tek taraf.. sonra fis fis ise yaramis sanirim.tikali yer acilmis.. bu sefer de sag taraf tikanmis.. gece uyunmaz sanardim agizdan nefes alarak. Paşa paşa uyunuyomus valla :) :KK45::KK45:tabi uyandigimda agzim kupkuru oldu o ayri..

Canım selam.. Bıgün nasılsın?
Ta ben aslında muhammet dilbere neredeyse kesin karar vermiştim ama dün bekir sivri ye de aklım kaymadı değil..
Fotoğraflarına baktım fiyatları cazip geledi.. Sence hangisi? Birde muhammet bey ameliyatına ne kadar dedi canım özelden yazarmısın?

Canım selam.. Bıgün nasılsın?
Ta ben aslında muhammet dilbere neredeyse kesin karar vermiştim ama dün bekir sivri ye de aklım kaymadı değil..
Fotoğraflarına baktım fiyatları cazip geledi.. Sence hangisi? Birde muhammet bey ameliyatına ne kadar dedi canım özelden yazarmısın?
Bugun bayaa iyiyim.. yuzumdeki sisligi saymiyorum ama halsizligim fazla kalmadi.. ozelden fotograf gonderdim.. hele bi alci ciksin. Buraya da koyarim fotograf .daha cok erken.4. Gunumdeyim.. :)

Evet. Kas gevşetici yaptıgımız için nefes alabilmeniz için entübe ediyoruz. Ve tahriş olması çok olağan bir durum merak etmeyin gecici. Geçmiş olsun

Evet. Kas gevşetici yaptıgımız için nefes alabilmeniz için entübe ediyoruz. Ve tahriş olması çok olağan bir durum merak etmeyin gecici. Geçmiş olsun
Siz bu isin icindesiniz galiba.? Evet gecici oldugunu gorunce icim rahatladi.. peki yanaklarimdaki sislikler hakkinda bisey soyleyebilir misiniz? Baya armut gibiyim. 2 gun sonra alci ve tampon cikacak insallah.. surati 1-2 ay bu armut seklinde olanlarin yazisini okudum.gercekten o kadar surme ihtimalinden korkuyorum.. bunun icin odem attirici hap ya da igne kullanir mi dr lar.?

Siz bu isin icindesiniz galiba.? Evet gecici oldugunu gorunce icim rahatladi.. peki yanaklarimdaki sislikler hakkinda bisey soyleyebilir misiniz? Baya armut gibiyim. 2 gun sonra alci ve tampon cikacak insallah.. surati 1-2 ay bu armut seklinde olanlarin yazisini okudum.gercekten o kadar surme ihtimalinden korkuyorum.. bunun icin odem attirici hap ya da igne kullanir mi dr lar.?
Uyutma kısmındayım ben:) size de demişlerdir muhtemelen 10a kadar sayın :))
Yüzünüzdeki şişlik ve morluklar ameliyat sırasında burnunuzu şekillendirmek için yapılan işlemlerden dolayı ödem oluşuyor. Merak etmeyin geçici. Ödemlerin süresi bünyenizle alakalı bir şey. Kişiden kişiye değişir. Buz koyun belirli aralıklarla. Kafanız hafif yüksekte yatın. Geçmiş olsun sonucu güzel olut inşallah

Uyutma kısmındayım ben:) size de demişlerdir muhtemelen 10a kadar sayın :))
Yüzünüzdeki şişlik ve morluklar ameliyat sırasında burnunuzu şekillendirmek için yapılan işlemlerden dolayı ödem oluşuyor. Merak etmeyin geçici. Ödemlerin süresi bünyenizle alakalı bir şey. Kişiden kişiye değişir. Buz koyun belirli aralıklarla. Kafanız hafif yüksekte yatın. Geçmiş olsun sonucu güzel olut inşallah
Aa ben o ekibe bayiliyorum resmennn :) cok komik oluyo.. hele bu son ameliyatta 2 kisi vardi.biri erkek biri bayan.. baya guldurduler beni.. yalniz seni bayiltmiyoruz bu sadece sakinlestirici dedi.. ama o an gitmisim :( ben 10 dan geriye saymayi cok istiyordum aslinda :)

Back