• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LYS sorunsalı (puanları da yazdım) yardımm :(

melekkk__

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
1.391
222
323
39
Balikesir
arkadaşlarr üniv sonuçları açıklandı ya şimdi benim puanlarım şöyle

YGS 1 : 193
YGS 2: 185
diğerleri YGS 6 dahil 200 üzeri...

ben fen bilimleri mezunuyum normal lise...

şimdi ben açıköğretim yazsam (ya da 2 yıllık yazabilir miyim şu an )? *********

a.öğretim yazdım dielim 2 yıllık yazabilio muyum şu an bilmıyorum :(

LYS ye de girebilir miyim a.öğretim yazınca? ***************

ve sayısalcıyım ya hanı bölüm kısıtlaması var mı sözele dayalı bi bölüm yazsam mesela ?

lutfen yardım :((( anlamadım ben bu lys olayını :(((

bi de ne zamana kadar tercih yapılıyor?

canım suanda acıkogretım yazabılırsın ama lys yede gırıcem dıosan yazma sansın yok sanırım..ben gırmenı onerırım sana enazından 4yıllık acıkogretım yazman daha ıyı olur senın ıcın..bolumler hakkında hıcbı bılgım yok dersanelere gıdıp ogrenebılırsın..LYS ye gırmıcek olan aadayların tercıhlerı 4-15mayıs dıye bılıyorum canım yardımcı olmaya calıstım umarım faydası olurr..

canım suanda acıkogretım yazabılırsın ama lys yede gırıcem dıosan yazma sansın yok sanırım..ben gırmenı onerırım sana enazından 4yıllık acıkogretım yazman daha ıyı olur senın ıcın..bolumler hakkında hıcbı bılgım yok dersanelere gıdıp ogrenebılırsın..LYS ye gırmıcek olan aadayların tercıhlerı 4-15mayıs dıye bılıyorum canım yardımcı olmaya calıstım umarım faydası olurr..

canım tercıhler 4 unde baslıyor demıssın neye göre tercıh yapıcaz. bölümleri nerden bakıcaz bılgın var mı

ve sayısalcıyım ya hanı bölüm kısıtlaması var mı sözele dayalı bi bölüm yazsam mesela ?

canım hem acık öğretım hem yukske okul yazamazsın. 4 yıllık kazanırsan ıkıncı unı okuma sansın oluyor ama yuksek okullar ıcın bu gecerlı değil

acık öğretım okuyacaksan nedne 2 yıllık yazıyorsun yazacaksan 4 yıllık yaz .cunku 2 yıllık mezunları normal lıse mezunları gıbı kpss ye gırıyor. barı okumusken 4 yıllık okuda lısans kpss sıne gir.

diğer soruların hakkında bılgım yok öpüldün canım kolay gelsın. bende bırsey anlaömıs değilim bu sıstemden

Son düzenleme:
4 unde baslıyo dıye bılıyorum canım ıstersen ınternettende arastırabılırsın...tercıh kıtapcıklarının cıkmıs olması gerekıyo okullardan gıdıp alabılırsın yada haftaya cıkıcaktırr emın deılım tatlım allah yardımcın olsun umarım ıstedıgın bölüme gırersın...

canım kullanıcı panelıne gırıp seceneklerı düzenleden apıcaksın snaırım orda özel mesaj ayarlarından olucak heralde. bıde canım ben 340 aldım okul puanımda 73 acaba nerelerı yazabılırım. bu sözel puanım eşit ağırlık puanımda 325

canım benım cok saol..yenı sınav sıstemı oldugu ıcın bende hıc bılmıorum hangı puan hangı bolume gelıyo falan hıc anlamadım tercıh kılavuzu alman lazım

cano cok sağol...karar veremedim işte henuz :( şimdi 2 yıllık mı yazsam a.ö mi 4 yıllık mı karar veremıyorum :( lys ye girip kazanamazsam boşta kalmayayım die bişi yazmak istıyorum ama ne off of...dediğin gibi bi dersaneye uğramak en iisi cano cok sağol

canım hem acık öğretım hem yukske okul yazamazsın. 4 yıllık kazanırsan ıkıncı unı okuma sansın oluyor ama yuksek okullar ıcın bu gecerlı değil

acık öğretım okuyacaksan nedne 2 yıllık yazıyorsun yazacaksan 4 yıllık yaz .cunku 2 yıllık mezunları normal lıse mezunları gıbı kpss ye gırıyor. barı okumusken 4 yıllık okuda lısans kpss sıne gir.

diğer soruların hakkında bılgım yok öpüldün canım kolay gelsın. bende bırsey anlaömıs değilim bu sıstemden

işte hanı 2. sınavı kazanamazsam die şimdi bi yer yazsam demiştim ne tutarsa die :))
dediğin gibi 4 yıllık a.ö de mantıklı aslında...şu tercih kılavuzunu bi araştrayım ben ne zaman alabiliris die burdan yıne yazarım canm cok teşekkurlerr

bıldıgım kadarıyla tum tercıhler lys den sonra yapılacak cunku lıseler mezun vermeden bızım okuldan gelecek olan puanımız belırlenemez yanı ben nasılkı lys ye gırıp 4 yıllık bır unıversıte tercıh edeceksem sende acıkogretım yazacak olsan bıle bekleyeceksın lys sonucunu yanı acıkogretım dısında bır bolum ıstedgın varsa mutlaka gır en azından sansını dene derım elıne gelen puana gore artık ya orgun ya aö tercıh edersın

fen bılımlerı mezunuyum derken sayısalcı oldugunu kasdettın sanırım sozel tercıh elbette yapabılırsın ama normalde senın ham puanına katılacak bır 0,15 lık puan var eger alanın dısında tercıh yapacaksal yanı bır sayısalcı sozel tercıh yapacaksa bu katsayı 0,15 degıl 0,12 olacak

bıldıgım kadarıyla tum tercıhler lys den sonra yapılacak cunku lıseler mezun vermeden bızım okuldan gelecek olan puanımız belırlenemez yanı ben nasılkı lys ye gırıp 4 yıllık bır unıversıte tercıh edeceksem sende acıkogretım yazacak olsan bıle bekleyeceksın lys sonucunu yanı acıkogretım dısında bır bolum ıstedgın varsa mutlaka gır en azından sansını dene derım elıne gelen puana gore artık ya orgun ya aö tercıh edersın

fen bılımlerı mezunuyum derken sayısalcı oldugunu kasdettın sanırım sozel tercıh elbette yapabılırsın ama normalde senın ham puanına katılacak bır 0,15 lık puan var eger alanın dısında tercıh yapacaksal yanı bır sayısalcı sozel tercıh yapacaksa bu katsayı 0,15 degıl 0,12 olacak

evet tercıhler lysye gırenlerle bırlıkte temmuzda yapılcakmıs bugun ogrendım bende kızlarr lysye gırıcek olanlarında bugun basvurularr basladı 14u bıtıyomus..

evet kıslar ben de dersaneye gittim dün sordum aynen dediğiniz gibi anlattı...
tercihler daha sonraymiş..
bakalım şimdi lys ye bi girelim inş hayırlısı olur

Arkadaşlar bide bana yardım edin nolursunuz? melkkk_ kusura bakma canım konunu işgal ediyorum ama ayrı başlık açmayım dedim. Kızmazsın inş.

Arkadaşlar Lys ye gircem ben o kesin. Paramı felan herşeyimi yatırdım okuldan hangi sınavlara gireceğime dair tercihte yaptım. Ama sorunum şu. Bir yerden şunu duymuştum. Lys puanları açıklandıktan sonra Ygs de aldığımız puanın %40 ı dahil edilecekmiş bu puanlara. Ben YGS 6 da 261.510 aldım. Lys yede sözelden giricem hayırlısıyla. Bu puanın %40 ı 104.100 yapıyor. Şimdi bu LYS de ki puan sistemi nasıl olacak? Lys 3 ve 4 e gireceğim. Her birinden alacağım puanlar hangi puan aralığında olacak? Yani gene 100-500 arası mı yani nasıl? Birde bu okuldan alacağım ortaöğretim başarı puanı nasıl eklenecek? Ygs puanına mı, yoksa LYS den aldığım puanla tercih yaparken o şekildemi eklenecek? Lütfen yardım edin bunalıma girmek üzereyim çünkü

Ya bende bir türlü karar veremeyenlerdenim.Bu yıl çocuk gelişiminden 4.5 ortalama ile mezun olacağım.Aobp ve ek puanım oldukça iyi gelecek.Toplamında 100 kadar yani. Ygs 4 den 318 aldım.Bu alandan kendi alanımda olan öğretmenlikleri tercih edebileceğim ama ya yetmezse diye korkuyorum.Lys'ye girsemmi girmesemmi bir türlü karar veremiyorum.Lys'nin çok daha zor olduğu söyleniyor.Ayrıca Lys bana alanım dışında tercih edersem fayda sağlayacak.Sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar bide bana yardım edin nolursunuz? melkkk_ kusura bakma canım konunu işgal ediyorum ama ayrı başlık açmayım dedim. Kızmazsın inş.

Arkadaşlar Lys ye gircem ben o kesin. Paramı felan herşeyimi yatırdım okuldan hangi sınavlara gireceğime dair tercihte yaptım. Ama sorunum şu. Bir yerden şunu duymuştum. Lys puanları açıklandıktan sonra Ygs de aldığımız puanın %40 ı dahil edilecekmiş bu puanlara. Ben YGS 6 da 261.510 aldım. Lys yede sözelden giricem hayırlısıyla. Bu puanın %40 ı 104.100 yapıyor. Şimdi bu LYS de ki puan sistemi nasıl olacak? Lys 3 ve 4 e gireceğim. Her birinden alacağım puanlar hangi puan aralığında olacak? Yani gene 100-500 arası mı yani nasıl? Birde bu okuldan alacağım ortaöğretim başarı puanı nasıl eklenecek? Ygs puanına mı, yoksa LYS den aldığım puanla tercih yaparken o şekildemi eklenecek? Lütfen yardım edin bunalıma girmek üzereyim çünkü

kıs ne işgali :)) et tabi ki :)) kaydirigubbakcemile4
ya yalnız şunu bilmıyordum parayı yatrdıktan sonra okula da mı gitmemiz gerekiyor :Sben bankada söyluyoruz sanıyordum yaw :(
okula hemen mı gitmek lazım hanı bi kaç gün sonra gidilse olur mu acaba :S işten izin almam gerekecek :(
diğer sorunu ben de bilmıyorum kuzi yaa :(
tercih kılavuzu gelsin orda yazar muhakkak ama :S

Ya bende bir türlü karar veremeyenlerdenim.Bu yıl çocuk gelişiminden 4.5 ortalama ile mezun olacağım.Aobp ve ek puanım oldukça iyi gelecek.Toplamında 100 kadar yani. Ygs 4 den 318 aldım.Bu alandan kendi alanımda olan öğretmenlikleri tercih edebileceğim ama ya yetmezse diye korkuyorum.Lys'ye girsemmi girmesemmi bir türlü karar veremiyorum.Lys'nin çok daha zor olduğu söyleniyor.Ayrıca Lys bana alanım dışında tercih edersem fayda sağlayacak.Sizce ne yapmalıyım?

cnm puanın cok iyi
şehre gore puanlar değişirse tutan bi yeri yaz..şu tercih kılavuzu olsa işte bakıcas da yok
:(
.inş o kadar zor olmaz lys
:s

kıs ne işgali :)) et tabi ki :)) kaydirigubbakcemile4
ya yalnız şunu bilmıyordum parayı yatrdıktan sonra okula da mı gitmemiz gerekiyor :Sben bankada söyluyoruz sanıyordum yaw :(
okula hemen mı gitmek lazım hanı bi kaç gün sonra gidilse olur mu acaba :S işten izin almam gerekecek :(
diğer sorunu ben de bilmıyorum kuzi yaa :(
tercih kılavuzu gelsin orda yazar muhakkak ama :S

cnm puanın cok iyi
şehre gore puanlar değişirse tutan bi yeri yaz..şu tercih kılavuzu olsa işte bakıcas da yok
:(
.inş o kadar zor olmaz lys
:s

Ya işte ilk olmak herzaman kötü :( Kendi alanımda sıralamamı da bilmiyorum.Onu bilseydim en azından bir fikir sahibi olurdum.Dediğin gibi hiç bişey belli değil onun için bende ne yapacağımı bilemiyorum. :sinifsinif: Girsem mi? girmesem mi?

Ben başvuruların ilk başladığı gün gittim bankaya. Adam diyo Lys 1 e 20 2 ye 40 3 e 60 diye.. Noluyo dedim. Valla bize gelen talimat bu dedi. Okula gittim. Eski bir hocamı buldum saolsun aradı öysm yi ertesi gün bankaya gittik. Paramı normal biçimde yatırdım. ( 40 tl ) Yalnız bankada lys 3 veya 4 e giricem demiyosunuz. 2 oturuma giricem diyip 2 oturum parası yatırıyosunuz ya da kaç tane sınava girmek isterseniz o kadar. Okula başvuru tarihleri içinde istediğin zaman gidebilirsin canım. Okuldan da lys kaça giriceni hallediyorsun o kadar

Back