lyak hastal ve Karacier Enzimleri

K

KUZUMMMMM

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi KUZUMMMMM
merhaba arkadaşlar bende bilinemeyen yani sebebi bulunamayan 6-7 senedir sürekli olan karaciğer enzim yüksekliği var. rahatsızlığım infeksiyonik değil yani hepatitle bir ilgisi yok.
karaciğerle ilgili bütün tekikler yapıldı hepsi negatif yani temiz çıktı. sadece ultrasonda karaciğerde yağlanma görüldü. şimdi doktorum çölyak hastalığından şüphelenip benden bazı tetkikler istedi yine. bitanesini sonucunu aldım. ( doku transglutaminaz 1,85 çıktı )
ama bir tahlil daha var o da 7 gün sonra çıkacakmış. karaciğerden biyopsi istenecekti ama 10 hftlık hamile olduğum için o da yapılamıyo. bu konuda bilgisi olan varsa hem bu konuda hemde test sonucum hakkında yorum alabilirmiyim ?

• Konu Sahibi KUZUMMMMM
merhaba arkadaşlar bende bilinemeyen yani sebebi bulunamayan 6-7 senedir sürekli olan karaciğer enzim yüksekliği var. rahatsızlığım infeksiyonik değil yani hepatitle bir ilgisi yok.
karaciğerle ilgili bütün tekikler yapıldı hepsi negatif yani temiz çıktı. sadece ultrasonda karaciğerde yağlanma görüldü. şimdi doktorum çölyak hastalığından şüphelenip benden bazı tetkikler istedi yine. bitanesini sonucunu aldım. ( doku transglutaminaz 1,85 çıktı )
ama bir tahlil daha var o da 7 gün sonra çıkacakmış. karaciğerden biyopsi istenecekti ama 10 hftlık hamile olduğum için o da yapılamıyo. bu konuda bilgisi olan varsa hem bu konuda hemde test sonucum hakkında yorum alabilirmiyim ?

slm geçmiş olsun.Bendede 3 senedir ast enzim yüksekliği vardı . Ultrasona girdim yağlanma çıktı. bir sene sonra kontorole gittim yağlanma yok ama bu sefer karaciğer parankim hastalığı diye bir sonuç çıktı. bu nedenle hepatit testlerimi tekrarladım. ayrıca asa-ama -ana antikolarına bakıldı. Otiumun hepatit olabilirmi diye ama negatif. üstelik hamileyim.
elim kolum bağlı bekliyorum.
Allahtan şifa diliyorum.

• Konu Sahibi KUZUMMMMM

hala forumdamısınız bimiyorum ama merak ettim sonucunuz ne çıktı diye çünkü bende çölyak hastsıyım yıllardır diyetteyim yrdımcı olabileceğim bişiler olursa bana ulaşın memnun olurum yardımcı olmaktn

• Konu Sahibi KUZUMMMMM
merhaba,, bende çölyak hastasıyım !
canım öğrenciymişsin bir de umarım ailenden uzakta üniveristede okumuyorsundur. ben 2 yıl önce mezun oldum yurt ortamı baya zor oldu hastalığım için eve çıkmıştım mecburen . kaç yıl oldu teşhis konalı? forumda kendim gibi birini asla bulamam diyodum :)
zaten çoğu kişi bilmiyo çölyak nedir diye

• Konu Sahibi KUZUMMMMM
evet çoğu kişi bilmiyo ,, çok sevindim tek olmadığıma :) ben yaklaşık 6 senedir çölyağım.sizin ne kadar oldu? .. ben liseden mezun oldum üni e hasta olduğum için gidemedim ailem yapamazsın diye karşı çıktı sonra açık öretim oldu . şimdi aöf 1.sınıf ım öle işte :)

• Konu Sahibi KUZUMMMMM
ben 8 yıldır çölyaklıyım 8 yıl olmuş teşhis konalı... 24 yaşındayımben okudum valla üniveriste bizimkilerde baya endişelendi yurta baya zorlandım ilk 2 yıl yurtta kaldım 7 kez hastaneye yatırıldım .bağışıklığım çöktü ama şükür sonra eve çıktım gayet rahat bitirdim. şimdi öğretmenim hem de 1. sınıf:) koştur koştur çalışıyorum :) unutuyorum rahatsızlığımı bide çocuklar boyna sormasa öğretmenim kek yermisin simit yermisin diye :) yasak diyorum bu sefer börek getiriyolar kıyamam. ben alıştım yani. ama tabi çok ciddi kansızlık sorunum var yıllardır kan şurubu içiyorum haftalık b12 dodex iğne oluyorum. değerlerim hep yerlerde çıkıyor.sanırım düzelmiycek değerlerim.

• Konu Sahibi KUZUMMMMM
oo sizinde baya olmuş alışmışsınızdır. valla sizi tebrik ediyorum baya azmetmişsiniz , keşke bende gidebilseydim, tüm o zorluklara razıydım nese artık :) bende çocuk gelişimi mezunuyum öğretmen olmak gerçekten güzel :) banada çocuklar hep ikram eder bide yemezsen üzülmeleri yokmu :) kıyamam onlara . benim kansızlığım yok ama dodex in faydalı olduğunu biliyorum inşallah düzelir.

X