Bu konuda açılmış çok konu var bende tuvalet eğitimine başlamadan önce yazdım ama emin ol her çocuk farklı olabiliyor.
En başta sona selpak ın face book sayfasını tavsiye ederim gerçekten bu konu ile ilgili çok pratik bilgiler bulabilirsin.
ilk günler bizimkide hiç tuvalete yapmadı hatta abartıp 15 dk dabir gidiyorduk 5 dk wc de oturuyor sonra kalkıp içeri gidip altına yapıyordu. 1 hafta fakan bu şekilde devam etti..
yaklaşık 1 ay olacak hala arada oyuna falan dalıp altına kaçırdığı oluyor. Asla çiş geldi diye söylemiyo ya biz götürünce yapıyor ya da elimizden tutup tuvalete götürüyor. 3-5 günde bir bazen günde 2 kez falan kaza yaptığı oluyor.
Dert etme tuvalet eğitimi başlayınca birden bire olmuyor.
En önemli şey eğer kendinde uzunca bir süre çiş kaka temizleyecek sabrı bulamıyorsan hiç başlama bu konuda çocuğa asla ve asla kızmamak gerekir bizimki kaç kez yatağı batırdı gık demedim. Daha küçükmüş meleğin, biraz daha bekleyebilirsin sonuçta 2 -3 yaş arası öğrenmesi gerekiyormuş, en ideal zaman 2,5 yaş diyorlar. 3 yaşını geçtikten sonra sorun yaşamaya başlarmış.
ilk günler banada hiç öğrenmeyecekmiş gibi geliyordu. Kendime hedef koydum 1 hafta içinde hiç wc ye yaptıramazsam bırakıp bir 15-20 gün daha bekliycem diye.. 4 gün wc ye 1 kez yaptı. 5- gün 3 kez derken böyle böyle arttı wc ye çiş yapma olayı kakasını 1 kaç kez altına yaparken fark ettim koşarak gittik tuvalete yaptık..
Çokk sabır gerekiyor çok..