lütfenn yardım! bacağımdaki şişlik dkh danmı acep?

enenur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2008
13
0
86
Ankara
selamlar arkadaşlar. lütfen yardımm!!! 2 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. ilk ay sağlık ocağından aldım. mide bulantısından öldümm. iştahsızlık baş ağrısı falan... 2. ay için ginerayı tavsiye ettiler. yan etkileri daha az diye. bu sefer cidden bişeyim olmadı bulantı falan ama son 3 gündür sol bacağımın arkası sanki çekiyor gibi ağrıyordu. bugün şişmiş ve ağrı çoğaldı. kulaktan dolma bikaç haber okumuştum nette ama nerelerden okudum hatırlamıyorum bacağa etkisi tıkanıklığı falan olurmuş bu hapların. acep daha 2. aydan tıkanıklık falan yapmış olabilirmi? kısa süre oldu daha. ginerayı yarılamadım bile. şaşkınım ve korkuyorum. bilgilerinizi paylaşın lütfen. ona göre ilacı bırakıp doktora aksayan bacağımla koşmaya çalışcam. inanın çok kötüüü mafoldumben

canım kondom da iyi temiz ama o kadar zevkli olmuyor ama
ben zevk almıyorum

zevk meselesi olursa konu zaten iştah miştah bırakmadı ki ilaç. canım hiç istemiyor zorluyorum bazen kendimi. 4. ayda yan etkileri kaybolur diyorlar sabırla bekliyordum ama bu bacak meselesi beni bırakmaya zorluyor. ne kullanacağımızıda bilemez olduk!!

yasmin deneseniz birde onun yan etkileri oldukça az olarak biliniyor bende kullanmaya başladım bir hafta oldu tabi ama şimdilik bişi yok bulantı baş agrısı falan.

cnm doğumdan sonra benim bacağımda damar tıkanıklığı oluştu.doktor hormanal değişim nedeniyle bunun olabileceğini özellikle vücut ağırlığının bindiği bacakların bundan etkilendiğini söyledi.
haplar da hormon içerdiği için böyle bir yan etki yapabiliyormuş,herkesin bünyesi bir olmuyor tabii,başkalarını etkilemez ama seni etkiler.bence bi kalp damar cerrahına görün.
biz en başından beri kondom kullanıyoruz.oğlum doğduktan sonra diğer yöntemleri araştırdım ama hepsi bi şekilde vücuda hormon veriyor.önceden tıkanıklık geçmişim olduğu için o yöntemlerden kaçınıyorum.kondomdan eşim de ben de memnunuz.

arkadaşım bende 3 senedir doğum kontrol ilacı kullanıyodum ama benimki yasmin di.bu ay bıraktım doktor dediği için bacaklarım çok ağrıyodu vede ince ince varis gibi mor renk çizgiler oluştu bacaklarımda korktum doktora gittim hapı bırak dedi kanı koyulaştırıyomuş hap 6 ay kullanma ara ver dedi şimdilik bıraktım eşim korunuyor hiçde memnun değiliz ama başka ne olabilirkifisfisfis

arkadaşlar allah razı olsun. eşimde bırak diyoo. içmeyecegim bi süre bakalım. inşallah geçer. hepinize teşekkürler.

canım benim geçmişe dönük mesajlarımı oku

ama kısaca söyliyim yasminden ana toplar damarım tıkandı ve benimde bacağımda ağrı ve şişlikle basladı ve ertesi gün morarmaya basladı............

bu işin şakası yok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bırakmakla falan olcak bişey değil bu hemen KALP VE DAMAR CERRAHINA GİTMELİSİN

VE RENKLİ DOPPLER ULTRASONOGRAFİ ÇEKTİRMELİSİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ÇOK RİSKLİ BİR DURUM, ama inşallah benim dediğim değildir,basit bişeydir ama sence risk almaya değer mi???????????????????

(doktora ___derin ven trmbozu___olmasından şüpheleniyorum diye mutlaka belirt)

pembe perim korktum iyice iyimi! teşekkürler. tmm gitcem bugün yarın gitcem. çok beter bişey bu damar tıkanıktığı. anacığım bypass oldu ve 1 yıl neler çektik. bacağımda uzun ip gibi damarım hafif siyahımsı duruyor ağrısı pek yok ama halen şiş. ağrısınıda geçirmek için ayak altına yastıklar alıp yatmalarmı karanfiller rezeneler içmelermi, rahatlaması için ne gerekiyorsa yaptım. ok gidiyorum doktora. lanet olsun hapınada herbişeyinede. sağlığımdan önemsiz. peki senin durumun şu an ne? merak ettim, iyimisin nasılsın? ayrıca teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…