• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Lütfen yardımmmm kızıma gelişim geriliği dediler

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sabihase

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2009
57
1
86
Konya
arkadaşlar dün dr gittik kızımın doğumdan bu yana kilo alımı yavaştı artık hem hareketli hemde az yiyince iyice yavaşladı 1 yaşında 6.900gr bu sebeple gelişim geriliği var dedi ve anne sütünü kesip milumil3 başladı. ama kızım biberon tutmuyor içiremedim mamayı kaşıkla zorla verdik kustu ve artık yediği şeyleride yemez oldu huylandı iyice.kızıma nasıl kilo aldırabilirim mümkünse anne sütünü kesmeden lütfen tecrübelerinizi paylaşın birde biberona nasıl alıştırabilirim.

bende mama verirken kızım almamıştı ve doktor yarı mama yarı anne sütü beraber ver demişti belki yardımı olur .. Geçmiş olsun

doktorunuza danışın yine ama pediasure mamayı tavsiye ederim oğlumda 15 aylık 9 kilo az az kilo aldırmaya başladı sadece anne sütüyle besleniyor birde bu mamanın çikolatalısını kaşıkla içiriyorum bende oğlum biberonla içmiyo

Mamaya cicibebe ezip kaşıkla yedirseniz.Belki sever tadını.
Çorbalarına kahvaltılarına mutlaka ekmek içi katın hatta abartın muhallebisine gece bile katın.
Öğün olarak sabah-kuşluk vakti-öğlen-ikindi ve akşam yemeği olarak ayarlanın gecede sütünü içirin içmiyorsa dediğim gibi cicibebeyle yedirin.
Sabah kahvaltısını ekmek içi-peynir tereyağ kaymaklı ballı hazırlayın inek sütüyle ıslayın.
Kuşluk da en az iki meyveyi blendarlayıp yedirin.
Öğlen pirinçli yapın yemekleri.Mesela biber dolması lahana dolması ıspanak yada çorba yapsanız da et suyu tavuk suyu kullanın.
İkindide yoğurdun içine cicibebe katabilirsiniz
Akşam da muhallebi yedirin.
Gecede emzirin yada.

hayatım allah kolaylık versin
17 aylık oğlumun kilosu 8.900 :(
ama bize dr.umuz bu çocuğun yapısı bu dedi

seni anlayabiliyorum yaşıt çocuklarla yanyana geldiklerinde küçücük duruyorlar
annelik işte kıyaslama yapıyoruz

kilo aldırıcı mamalar var ama dr.umuz bize böbreklere baskı yapar bunun yerine yemeklerini çorbalarını biraz yağlı yap demişti
zaten yemeklere yağ konuluyor onun dışında koymadım
yağın zararlarıda var sonuçta

gece yatmadan önce pirinçunu muhallebi verebilirsin
ben sade pirinçunu alıp sütle yapıyorum gece yatmadan yerse veriyorum
cicibebe verebilirsin,çorbasına ekmekiçi doğrayabilirsin
çorbalarına un kavurabilirsin

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.kızımı beslerken yaptığım en büyük hata bebek bisküvisi vermek olmuş çok ama çok gereksizmiş bende seviyor diye yoğurduna mamasına katıp katıp yediriyordum ama bu kontrolde dr.um hem bebeği tok tutar hemde besleyici değeri hiç yok kesinlikle verme dedi şok oldum şimdi hiç vermiyorum.pirinç unu pekmez bal reçel de yok dedi kızım bir yaşında ama genede yok.yumurta,yoğurt, çorba birde mama dedi ama onuda benim kız sevmedi kaşık mamasıyla vermeye çalışıyorum:(( öğünlerine gelince sabah kahvaltı veriyorum yediği kadar sonra uzun süre açıkmıyor nasıl oluyorsa ben bile acıkıyorum sık sık deniyorum ama yemiyor sonra meyve ve yoğurt akşam bizle yemek yemezse mama gece de anne sütüne devam.biberona alıştıramadım gece meecbur devam anne sütüne inş biraz olsun kilo alırda rahatlarım dua edin iştahsız bebek çok zor:((

madem 1 yaşında. Pirinç unlu muhallebi falan verebilirsiniz. Hem tok tutar, hem de kilo aldırır

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.kızımı beslerken yaptığım en büyük hata bebek bisküvisi vermek olmuş çok ama çok gereksizmiş bende seviyor diye yoğurduna mamasına katıp katıp yediriyordum ama bu kontrolde dr.um hem bebeği tok tutar hemde besleyici değeri hiç yok kesinlikle verme dedi şok oldum şimdi hiç vermiyorum.pirinç unu pekmez bal reçel de yok dedi kızım bir yaşında ama genede yok.yumurta,yoğurt, çorba birde mama dedi ama onuda benim kız sevmedi kaşık mamasıyla vermeye çalışıyorum:(( öğünlerine gelince sabah kahvaltı veriyorum yediği kadar sonra uzun süre açıkmıyor nasıl oluyorsa ben bile acıkıyorum sık sık deniyorum ama yemiyor sonra meyve ve yoğurt akşam bizle yemek yemezse mama gece de anne sütüne devam.biberona alıştıramadım gece meecbur devam anne sütüne inş biraz olsun kilo alırda rahatlarım dua edin iştahsız bebek çok zor:((

hayatım sen konuyu açtığında nasıl kilo aldırabilirim diye sormuşsun bizlerde cvp.ladık
bizim dr.umuz ise tam tersi cicibebe vermemi kilo aldıracağını söyledi
ben pirinçunu da veriyorum geceleri sütle yapıyorum buda kilo aldırır
iştahsız çocuk kesinlikle zor .
birbirimizin durumunu çok iyi anlarız.

hayatım sen konuyu açtığında nasıl kilo aldırabilirim diye sormuşsun bizlerde cvp.ladık
bizim dr.umuz ise tam tersi cicibebe vermemi kilo aldıracağını söyledi
ben pirinçunu da veriyorum geceleri sütle yapıyorum buda kilo aldırır
iştahsız çocuk kesinlikle zor .
birbirimizin durumunu çok iyi anlarız.

cicibebe ve pirinçunu ile kilo aldırmak iyi değil çünkü besleyici değeri yok sadece kilo yapar. yemeklerini daha kalorili hazırlamılısın. meyve saatinde iki üç meyveyi ezerek. yemeklerinde et ve tavuk suyu kullanmalısın. kuru incir, kuru kayısı, hurma, yaban mersini bunlar çok faydalı ben kızıma bolca veriyorum. isteğine göre yaban mersini hafif haşlayıp muzla ezebilirsin. bu karışımlarla ilgili kitaplar var bunlar hem kalorisi yüksek hemde sağlıklı kilo almasına yardımcı olur. piriç unu hiç vermedim onun yerine gece yatarken önce emziriyorum arkasında formül mama hazırlıyorum. doktorumuz gece yatarken tahıllı olanları kullanabilirsiniz demişti.
birde ben yedinci ayından beri yoğurduna yarım ceviz bir fındık, kabak çekirdeği ezip karıştırıyorum.

canım ben sizin önerilerinize bişey demiyorum hepinize teşekkr ettiim benim sıkıntım aynı hataları yapmayalım bebeklerimizi daha bilinçli büyütelim. inş bütün bebekler sağlıklı olur...

arkadaşlar pirinç unu besleyeci değil diyorsunuz süt ile yapılan içine irmik konuşan pirinç unu neden besleyeci olmassın benim kızımda çok iştahsız ve akşamları süt pirin unu irmik ile muh yapıorum içine cevizde koyuyorum çoka besleyici ve tadıda güzel oluyor hem kilo aldırmaya bire bir

canım oncelıkle allah kolaylık versın dıyorum cunku bır ıstehsızda bende var.ne versem yemıyo ama kılo alımı ıyı dıyor drumuz.nasıl dersen bende bılmıyorum sanırım fatasentezle beslenıyor benım kızım.1 yasından sonra kecı sutune basladık.gece yatarken ıcıne bal,kaymak,bıldırcın yumurtası,cıcıbebe koyuyorum.gece kalkıncada sutunun ıcıne pekmez tahın koyuyorum.sanırım bunlar kılo aldırıyor.bencede pirinç ununu dene hatta pişirince içine azıcık tereyağ koy.benım kızım 25 aylık 15 kılo.ama gun ıcınde hıc bısey yemıyor

Back