Lütfen yardımm

GzdeTzcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2014
5
0
32
Doğru yere mi yazdım bilmiyorum ama lütfen yardım. Erkek kardeşim evlenecek anne ve baba yok o yuzden herşeyiyle ben ilgileniyorum. Ağustosta duğün olacak ama ne yapacagımı bilmiyorum. Bohça yapmam lazım mı kımr e yapmalıyım sadecr geline mi yoksa anne baba ve buyuklerine de mi bilmiyorum. Erkek de olsa ceyızı olacak ama ne koyacagım bilmiyorum. Takıyı sadece ben mı takıcam yoksa kardesım gelinede takacak mı. Bohca yapılacaksa sandıklar bohca faoan nısandakı gıbı mı gıderken goturulup oyle verılecek yoksa ozel bir verilişi var mı vs vs hiçbirşey bilmiyorum delirivem lütfen yardımcı olun bi fikir verin evet oyle buraya iki satırlık yazılıp yapıpacak sey değil bu ama delirmek uzereyım nerden nasış baslayqcaım ne yapacagım alacagım bılmıyorum sorup danısacak kımse fe yok kaldım tek basıma

Aileden buyukler komsun isyerinde bir buyuk arkadasib annesi vs yardim alacağın:KK43:
Bu işler karşılıklı halledilir karşı taraf durumu biliyor sizi çok zorda bırakmamasi lazim ... karsi taraftan bile yardim alabilirsin inan ... aile kalabalik mi gelinin. durumun varsa bohça isi kolay hazir bile alirisn icine koyacak seyler belli . Bir gelinin bohçası satafatli olur tabi karsi taraf isterse . Kizin annesi ile konus durumun böyle pek bilmiyorum sizin adetiniz nasildir nedir elimden geldiğince yapmaya çalışırım sizi çevrenize mahcup etmek istemem vs deyin . Anlayışlı kisilerse kolay okur isin . Düğün de evine esya alirsin .. kizin yaninda durursun düğünde. Taki olarak ne konuşuldu peki

Şu an soracagım internetten baska hiçkimse yok kızın ailesi kalabalık oyle sunu isteriz bunu isteriz demediler durumun ne kadarına yeterse o dediler sadece ama nerden baslayıp nasıl yapıcam bilmiyorum özellikle ceyız olarak bir erkeğin çeyizinde ne olur ne olmaz hiçbir fikrim yok

Sen de kıza anneye babaya kardese bohça yap .zaten dugun öncesi alışverişe cikilir . Düğünden onceden bir gun bohçası götürürsün kardeşini yanina al bir kg tatli yaptır ... erkeğin ceyize kisiye gore degisir hani kardeşin durumu nedir ev var mi kiz tarafı ne istiyor vs . Taki olarak kendine bir limit belirle hem anne hem bana hem de kendini temsil edicen ona gore guzel bsiey alirsin

X