Lütfen yardımcı olur musunuz?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.856
10.535
Merhaba arkadaşlar, sırf bunu sorabilmek için yeni üye oldum. Aslında bu konuyu ekonomi finans bölümüne yazdım ama hiçbir şekilde cevap alamadım bu kadar kalabalık bi platform olmasına rağmen, buna da şaşırdım açıkçası.

Bu da benim derdim sayılır yanlış yere konu açmış olmuyorum ya :KK58: :)))

Ben üniversite öğrencisiyim ve bankada para biriktirmek istiyorum. Öyle çok miktar yatıramam başlangıç için 100 lira falan yatırabilirim ama faiz gelsin istiyorum yani değerlensin yatırdığım gibi kalmasın.. Tabi ki elime para geçtikçe artırabildikçe azar azar ben de üzerine para yatırıcam.

En çok faiz veren en güvenilir en iyi banka hangisi yardımcı olur musunuz? Nasıl bi hesap açtırmam ne yapmam gerekiyor? En az ne kadar yatırarak hesap açabilirim? Faiz verilen hesaplara vadeli hesap deniliyormuş vadesini kendimiz mi belirliyoruz banka mı belirliyor? Hiçbi bilgim yok. Lütfen yardımcı olun...

Doğrusu banka işlerinden hiç anlamam ben de ama maaş hesabım olan bir bankada az da olsa param vardı senin gibi..
Kayıt olurken nedense nar hesabını seçmişim, hatırlamıyorum. Neyse, unutmuşum o parayı orada..
Sanırım banka parayı senin adına işletiyor sürekli... 7 ay kadar sonra tesadüfen bakayım dedim.. O para olmuş bana 700TL. Hani giymediğin kıyafetin cebinden para çıkınca bir sevinirsin ya.. öyle olmuştum...:KK53:

hangi banka bu nar hesabı nasıl bişey ve hala bende böyle bi hesap açabilir miyim? Sen bankanın adını söyle ben araştırayım bi nar hesabı neymiş :)

Eğer 10 sene kadar paraya dokunmayi dusunmuyorsan bireysel emeklilik yap. %25 devlet katkisi koyuyor. Şuan hicbir yatirim alanı %25 vermiyor. Aylik 100tl çok sarsmiyor bütçeyi ama iste emeklilik zamani gelince eline toplu para geçiyor.

maalesef 10 sene dokunmamak üzere değil benim planım :/ bir de aylık 100 tl düzenli yatıramam yani cüzi bi miktar yatırayım o orda işlensin değerlensin ama elime para geçtikçe arada bir ben de üzerine ekleyeyim istiyorum

Doğrusu banka işlerinden hiç anlamam ben de ama maaş hesabım olan bir bankada az da olsa param vardı senin gibi..
Kayıt olurken nedense nar hesabını seçmişim, hatırlamıyorum. Neyse, unutmuşum o parayı orada..
Sanırım banka parayı senin adına işletiyor sürekli... 7 ay kadar sonra tesadüfen bakayım dedim.. O para olmuş bana 700TL. Hani giymediğin kıyafetin cebinden para çıkınca bir sevinirsin ya.. öyle olmuştum...:KK53:
ne kadardan 700 oldu :) ay ne güzeel :)

ne kadardan 700 oldu :) ay ne güzeel :)

İşten ayrılmıştım o dönem, kıştı. Çıkmadığım 15 günlük izin paramı yatırmışlardı. 200 - 300 arası birşeydi işte o zamanlar..
Çekmemiştim parayı, sonra da unutup aylar sonra bakıp 700 görünce de çok şaşırmıştım. :KK49:

İşten ayrılmıştım o dönem, kıştı. Çıkmadığım 15 günlük izin paramı yatırmışlardı. 200 - 300 arası birşeydi işte o zamanlar..
Çekmemiştim parayı, sonra da unutup aylar sonra bakıp 700 görünce de çok şaşırmıştım. :KK49:
ben de part time çalışıyordum bir ara, unutmusum orda, 200 tl kalmış.. 2 ay sonra kredi kartı borcu ödeme telaşına girince dedim bir de bu hesaba bakayım.. belki 10-20 vardır bir şeyler.. düşünün yani 10-20ye razıydım.. 200ü görünce mutluluktan uçmuştum :)
akbankta mı vardı nar.. yapmak lazım :)

hangi banka bu nar hesabı nasıl bişey ve hala bende böyle bi hesap açabilir miyim? Sen bankanın adını söyle ben araştırayım bi nar hesabı neymiş :)

Evet canım Akbank.. Eğer hesabın varsa, internet bankacılığı üzerinden kendin de açabiliyorsun..
Hesabı açtıktan sonra, diğer hesaptan oraya aktarabiliyorsun.. ve vade bekleme diye bir şey de yok. istediğin zaman para ekleyebiliyorsun.

Evet canım Akbank.. Eğer hesabın varsa, internet bankacılığı üzerinden kendin de açabiliyorsun..
Hesabı açtıktan sonra, diğer hesaptan oraya aktarabiliyorsun.. ve vade bekleme diye bir şey de yok. istediğin zaman para ekleyebiliyorsun.

ben internette akbank hakkında çok kötü yorumlar okudum parada kesinti yapıyormuş hizmet ücreti falan filan alıyormuş.
hatta birisi ''hesabınız varsa kapatın kurtulun bu illet bankadan'' demişti.. o yüzden kafam karıştı biriktireyim derken eldekinden de olmayalım :confused:

ben internette akbank hakkında çok kötü yorumlar okudum parada kesinti yapıyormuş hizmet ücreti falan filan alıyormuş.
hatta birisi ''hesabınız varsa kapatın kurtulun bu illet bankadan'' demişti.. o yüzden kafam karıştı biriktireyim derken eldekinden de olmayalım :confused:

Ben de aynı yorumları Finans için duydum ve de yaşadım maalesef.. zor kurtuldum o bankadan..: (
Gerçi artık iki bankayı da kullanmıyorum ama akbankla ilgili bir sorun yaşamadım şahsen.. tabii tarihi geçirmediğim için olabilir.!: ) Bir de, artık o ücretler alınmıyor diye biliyorum? Hatta bankalar aldıklarını geri ödeme yapıyor..!

Ben de aynı yorumları Finans için duydum ve de yaşadım maalesef.. zor kurtuldum o bankadan..: (
Gerçi artık iki bankayı da kullanmıyorum ama akbankla ilgili bir sorun yaşamadım şahsen.. tabii tarihi geçirmediğim için olabilir.!: ) Bir de, artık o ücretler alınmıyor diye biliyorum? Hatta bankalar aldıklarını geri ödeme yapıyor..!

inşallah öyledir çünkü nar hesabı çok kafama yattı gidip bi görüşeyim en iyisi :)

X