Lütfen yardımcı olur musunuz?:(

aksn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
84
21
38
Diğer
İyi akşamlar arkadaşlar
Benim sol yumurtalığımda 5 cm lik kist vardı geçen tekrar doktora gittim kistim aynı duruyormuş 6 cm e yakın olmuş ve idrarla ilgili birşey söyledi doktor kistim sol taraftayken idrar kısmına mı ne gelmiş ortaya gelmiş yani. yazz diye bir ilaç verdi bana bakireyim 20 yaşındayım sizce bu ilacı kullanmalı mıyım bakire olduğumdan dolayı çok korkuyorum ne yapmam lazım bu ilacı kullanırsam neler olur hiç birşey bilmiyorum

senin durumuna benzer bir durum benim başıma gelmişti yıllar evel o zaman yasmin kullandırmıştı doktorum bana. çok ağrı ve sancılı bir süreçti özellikle geceleri ağrıdan uyutmazdı ama çektiğim acıları değdi ve iyileştim. doktorunun sana yazmış olduğu ilaç hakkında da olumlu yorumlar okudum hep, sen moralini yüksek tut bunun da üstesinden geliceksin.

dediğiniz hap doğum kontrol hapı ve kistleri eritiyor kullanmanız lazım

yazz hormon değerleri en düşük doğum kontrol haplarından. bakirelikle fln alakası yok canım o hapın, kistin olduğu için kullandığın sürece kistin büyümesini engelleyecek ve büyük ihtimal ilk adetinle de atacaksın kisti.
yazz'ı kullanmanda sakınca yok. günlerini şaşırma, 7 tane farklı renk olanı en son içeceksin.
kist önemli bir şey değil sürekli oluşabilir korkmana gerek yok, geçmiş olsun canım :)))

teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için mutlu ettiniz beni moral verdiniz..:) cahilliğimi bağışlayın birşey daha sormak istiyorum bu hapı kullandıktan sonra kist kan yoluyla atılır değil mi yani erimeden de aynı büyüklüğünde vücuttan atılması söz konusu olmaz değil mi?

öncelikle geçmiş olsun, geçen hafta bende de 9cm çapında dermoid kist teşhis edildi, benimkinin tedavisi cerrahi, ameliyat olcam. biraz korkuyorum ama yinede tedavisi olan bir hastalık olduğu için şükrediyorum. kistler hakkında çok şey okudum, 3yaşında 5 yaşında cocuklarda bile görülebiliyormuş. doğum kontrol hapı verdiklerine göre seninki o hapla eriyip vücuttan atılacak türden olmalı. tedavini yarım bırakma, Allahın izniyle geçer.. bi de hepimiz için tüm hastalar için dua edersen süper olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…