• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardımcı olur musunuz?

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.683
12.823
448
Ankara
merhaba
tercih yapacağım ortaöğreti bankcılık mezunuyum. meb onaylı bilgisayar sertifikam yok ama lisede bilgisayar dersi gördük netde gezerken aşağıda kopyalayacağım yazıyı okudum bu doğru mu acaba eğer doğru ise tercih sayım artacak yerleşme şansımda inşallah. acaba bunu tam olarak nerden öğrenebilirim bilen biri yardımcı olabilir mi lütfen

Bilgisayar sertifikası almak için kurslara akın eden adaylara çok önemli bir hususu hatırlatmak istiyoruz.

KPSS tercih klavuzlarındaki açıklama şu şekildedir:

"Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak” niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, “M.E.B.’dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak” niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

bu durumda ben sertifikam olmadığı halde bu kadroları yazabilir miyim kesin bir bilgiyi nerden alabilirim?

Ben lisans mezunuyum.biz de bu konuyu düşünüyorduk fakat eğitimimin 1.yılında bilgisayar dersi aldım ve transkribimde gözüküyor tabiki bu yüzden sıkıntı olmadığını öğrendim.ama açıkcası ortaöğretimde bu konu nasıl bilmiyorum.yani lise transkibindeki kabul ediliyor mu.en doğru bilgiyi sanıyorum tercih etmek istediğiniz kurumu arayarak öğrenebilirisiniz çünkü söylüyorlar transkribi kabul ediyoruz veya etmiyoruz diye.umarım yardımcı olabilmişimdir

güzelim belli saatin üstü olduğu için meslek lisesi dip. operatörlük belgesi kabul edilio sonuçta çok fazla alınıo ders

Back