Lütfen Yardimci olun delirmek üzereyim...

Sakın internette takılmayın buradaki o ay anne gruplarına falanda bakmayın ben kendimi dünyanın en kötü annesi falan sanmaya başlamıştım ne zaman ki bakmayı bıraktım o zaman rahatladım bol bol tummy time yaptırın kucağınız da taşıyın öpün koklayın zaman çok hızlı geçiyor bu günleri özlersiniz 2 yaş bebe annesiyim ne ara büyüdü anlamadım 3 aydan önce de dünyayla düzgün bir bağlantı beklemeyin 4. Trimester diyorlar ilk 3 ay için o hala anne karnında gibi

Benim oğlum sadece uyurken yapardı ve sinir olurdum kendini uyandırdığı icin
Peki uyaniken irkilmeli mi yada korktuğunu nasıl anlarz
Benim oğlum sadece uyurken yapardı ve sinir olurdum kendini uyandırdığı icin
peki uyanıkken korkar miydi ..yuksek seslere tepki verir miydi ...çok soruorum kusura bakmayın lütfen

İlk 3 ay bebek sadece beslenir ve uyur. Gece gündüzü öğrenmeye başlar annesiyle iletişime başlar. Henüz çok küçük lütfen çocuğu öyle yüksek sesli alkışa falan maruz bırakmayın kulakları çok hassas.
Kızmayın ama neyden şüphelendiğinizi anlamıyorum.
Duymuyor diye korkuyorsanız zaten bebeğe işitme testi yapılıyor.
Görmüyor diye korkuyorsanız görme testi de yapılıyor.
Otizmden korkuyorsanız 2 aylık bebekte bir belirti olmaz ayrıca olsa ne yapacaksınız? 3 yaşa kadar falan bir şey yapamazsınız genetik bir hastalık ve eğitimle hafifler belki tamamen tedavi olmaz. Hadi şunu yapayım da otizm olmasın gibi bir durum da yok kendinizi korkutmayın.
Bebeğinizi böyle sürekli sınamanıza gerek yok gerçekten tadını çıkarmanız gereken dönemdesiniz. Siz her insanla aynı mısınız mesela?
Tüm bebekler aynı zamanda aynı şeyleri yapamaz. Daha önce de yorum yaptım size böyle beklentilere girmeyin 18 yaşında anne olmuş gibi bilgisizlikle yaşamayın bu dönemi.Her bilgiye ulaşma imkanımız var. Sakin olun siz hangi duygulara sahipseniz bebeğiniz de öyle. Lohusa olduğunuz için pimpirik olmak o kadar doğal ki ama bakın bu kadar insan size yapmayın tadını çıkarın daha küçük diyor. Çoğu bu yollardan geçmiş ki bunu diyor.

Peki uyaniken irkilmeli mi yada korktuğunu nasıl anlarz

peki uyanıkken korkar miydi ..yuksek seslere tepki verir miydi ...çok soruorum kusura bakmayın lütfen
Benim oğlumda şöyleydi ilk aylarda uykudayken reflex olarak sıçrardi.Sonra bilinçlendikce yüksek sesten korkmayada başladı yaklaşık 10 aylık filandi ust katimizdaki matkap sesinden acayip korkuyordu hatta daha büyük bile olabilir.

Back
X