lütfen yardımcı olun arkadaşlar

isstanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
18
0
36
İstanbul
slm arkadaşlar tercih konusunda çok kararsızım tm puanım 200 binlerde 4 yıllık işletme iktisat kamu maliye yazabiliyorum bide 2 yıllık sağlıkla ilgili bi bölüm yazmayı düşünüyorum ama düz lise mezunuyum...sizce ilk sıralara 2 yıllık sağlıkmı yazmalıyım yoksa 4 yıllıklarımı veya 2 yıllıklardan kaç tane yazsam iyi olur yardımcı olursanız çok iyi olur

2 yıllık sağlıkla ilgili bölümleri zaten sağlık meslek liseleri kapatıyo. benm arkadşmda 2 yıllık sağlıkla ilgili bi meslek istiyodı oda düz lise mezunu. hocamız yazıpta boşuna harcama tercihlerini çoğunu zaten sağlık meslek liseleri kapatıyo. senin oraya alınman için ya baya yüksek bi puan alman lazm yda çok şansın olması lazm demişti. bnce iyi düşün cnm. saydığın meslekleri okumak istemiyosn yaz yinede sen bilrsn

Iki yiliklarda oncelik meslek liselilerin sonra fen sonra anadolu sonra duz lise geliyor. Maliye guzel bolum mali musavir falan olabiliyorsun isletme iktisat denetci olabilirsin alanda valisabilirsin ama kamu yazma derim. Kaymakam vali falan olabiliyorsun ama zor biraz.

Ben senin yerinde olsam 4 yıllık iktisat ve ya işletme yazarım.Arkadaşların dediği gibi o 2 yıllık üniversiteleri meslek liseleri dolduruyor.Bir de istediğin şey devlete gireyim iyi bir maaşım olsun yeter olayı mı yoksa belli bir yere gelip kendime göre iş seçip devlete ya da özele geçmek mi? Memuriyet istemeyen biri için sıkıntılı.İki yıllık okursan özelde pek alanın yok ama sağlık için belki durum değişiyordur tam bilmiyorum.Ama dediğim gibi senin yerinde olsam 4 yıllık okurum,üzerine bir dil öğrenirim, eğer aktifsem de yüksek lisans yaparım bitti gitti :)

2 yıllık sağlıkla ilgili bölümlerde çok iş var.. anestezi ya da fizik tedavi çok aranan meslekler özellikle de anestezi.. gelir mi gelmez mi bilmem ama 4 yıllık iktisat işletmeden yüz kat iyi.. elini sallasan iktisat-işletme okuyana çarpıyor.. o kadar fazla mezunu var ki.. onların arasından sıyrılman zor.. he dile öenm vercem 2-3 tane öğrencem diyosan yaz tabi.. ama 10 yıl sonrada 20 yıl sonrada asla iş problemi olmayacak meslek sağlık sektörüdür bence.. diş protezde düşün derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…