• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım!!!!!!

magrur_prenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2013
132
10
38
Kızlar doğru yere mi açtım bilmiyorum ama size bir sorum var

1. Kız istendiğinde yüzük takılıyor mu?

2.Söz yüzüğü dediğimiz evlenme teklifi yapıldığında takılan mı?

3. Nişan yüzüğü nişanda takılır, evlenirken o yüzük kalır diymi? Yani alyans dediğimiz bu olur.

Ya şu biri bana şu merasimleri açıklayabilir mi :( Evlilik teklifi ne zaman olur kız istemede nolur nişanda nolur bir tek düğün törenleri hakkında bilgim var

Ciddi anlamda bu konuda cahilim çünkü önümde hiç örnek olmadı, hiç bilgim yok. lütfen yardım edin :)

canım meraba evlenme teklif ederken sana tek taş alıyor partnerin mesela ben istemeye gelinceye kadar taktım tektaşı isteme günü çıkardım istedikleri zaman nişanlım parmağıma tektaşı taktı.
nişan içinde alyans aldık nişanda sağ parmağımıza taktık.
evlenince de alyansı sol parmağımıza takcaz.
ya evlenme teklifi kız isteme size kalmış mesela benim isteme günüm belliydi . tektaş istemeden bir hafta önce alındı biz biraz ailelerden çekindik bizden habersiz yuzuk takmışlar bakk demesinler diye .
:40:

canım meraba evlenme teklif ederken sana tek taş alıyor partnerin mesela ben istemeye gelinceye kadar taktım tektaşı isteme günü çıkardım istedikleri zaman nişanlım parmağıma tektaşı taktı.
nişan içinde alyans aldık nişanda sağ parmağımıza taktık.
evlenince de alyansı sol parmağımıza takcaz.
ya evlenme teklifi kız isteme size kalmış mesela benim isteme günüm belliydi . tektaş istemeden bir hafta önce alındı biz biraz ailelerden çekindik bizden habersiz yuzuk takmışlar bakk demesinler diye .
:40:

Çok teşekkür ederim cevap için :16: Bu konularda hiç bilgim yok benım :( yani sözde erkek bir şey takmıyor (söz dediğimiz de kız isteme? ) dimi?
bizimki evlenme teklifi ne zaman edilir diye bile bana soruyor tüm büyüyü bozuyor çok sinir oluyorum :19: ben de bu konularda cahilim en azında sorarsa tersleyerek de olsa cevap vereyim bari

Çok teşekkür ederim cevap için :16: Bu konularda hiç bilgim yok benım :( yani sözde erkek bir şey takmıyor (söz dediğimiz de kız isteme? ) dimi?
bizimki evlenme teklifi ne zaman edilir diye bile bana soruyor tüm büyüyü bozuyor çok sinir oluyorum :19: ben de bu konularda cahilim en azında sorarsa tersleyerek de olsa cevap vereyim bari

valla canım şimdi isteme farklı söz farklı söz yüzükleri alyans oluyor . istemede istersen tek taşını takarsın.
bak biz söz yüzüğünü istemeden ayrı yaptık ister kalabalık istersin istersen aile arası olur . mesela benimkine mekan tutuldu kalabalık oldu. sözde aie arasında olsa takı takılıyor aileler takıyor iki taraflı .
bak benim sözlümde öyle bana sorardı sözümüz yeni oldu geçen cumartesi oldu istediğim yaptırdım.
sen sıkıntı yapma canım biraz da ailelerinize sorun mesela ben anneme sordum . sözlümde annesine soruyodu ama adetlerimiz pek uymadı ama ortayı buldular.
benim sözlümde kınayı falan soruyodu onlarda kına adeti pek yokmuş kızlar kendi arasında yakıyomuş bizde de daha farklı ama onlar bizim adetlere uymak zorunda.:40:

canım büyüsü kaçıyor diye düşünme erkekleri biraz da sen yönlendireceksin benim sözlüm isteme çikolatasıyla çiçeğini bile bilmiyordu.
istemeden bir gün önce ters durumla karşılaşmayım diye isteme çiçeğiyle çikolatasını sordum. çiçeği karışık yaptıracakmış bir kutuda çikolata alcam dedi.
sen şaka mı yapıyosun dedim yok ciddiyim dedi. ya sen git sor falan dedim ama sonra açıkladım isteme çiçeği kırmızı gül olur çikolata da kondolun içinde olur diye . sonra istediğim geldi geldi. yoksa sıkıntı çıkacaktı çünkü ailem istemede gelcek çikolata ve çiçeği az çok biliyodu daha önce de akrabalarımdan dolayı.
en azından sana soruyor. sorduğu zaman isteğine göre yaptırıyosun.en azından senle hallediyo . :46: bravo partnerine
böyle şeyler de dert etme :40:

Evlilik teklifinde erkek tek taş alır kıza. İstemede herhangi bir şey takılmaz. Eğer isteme ile söz aynı anda yapılacaksa kıza tektaşı takılır. İsteyen ince söz yüzüğüde alıp takabilir kız ve erkek . Nişandada alyanslar takılır.Yine durumuna göre evlenirken alyansları değişebilrsiniz genelde nişan alyansları aynen kullanılıyor.

Canım evlenme teklifi nişan ve sözden önce yapılır ve erkek tek taş takar. Aileler istemeye geldikten sonra söz aileler arasında yapılır isteğe göre söz nişan bir arada yapılıp tek alyanslada işi çözebilirsiniz. Ben kalabalık olsun istemedim söz nişan bir arada yapıldı ve alyanslarımız alındı. Düğünden sonrada nasipse sağ parmağımdan sol parmağıma geçecek alyanslar :))

Evlenme teklifini tektaş ile yaptı nişanda alyanslarımız takıldı. Düğünde de değiştirmeyi düşünmüyoruz...:16:

daha yeni başımdan geçti nişanlımla zaten görüşüyorduk ailelerde biliyordu sora tanışmaya gelelim dediler zaten tanıyorlarladı birbirlerini o gün isteme olmadı gün belirlediler.o bi hafta içinde nişanlım bana evlenme teklifi etti tek taş taktı sora istemeye geleceklerinde alyanslarımızıda aldık hem istediler hem nişan yüzüğü taktık...ama ön bi tanışma olması çok iyi...

Back