lütfen yardım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi fz_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fz_d

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2012
58
1
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar... ben aranıza yeni katıldım... altı haftalık hamileyim... sat e göre sekiz haftalık hamile olmam gerekiyor fakat doktorum yumurtlamanın geç olduğunu ve altı haftalık hamile olduğumu söyledi... dört haftalıkken gittiğimizde yalnızca kesesini görmüştüm... dün ise tam altıncı haftası doldu... kalp atışlarını duymaya gittim... ultrasonda duyulmadı... vajinal yoldan muayene etti... kalp atışlarını duydum fakat doktor yetersiz olduğunu söyledi... iki hafta sonrası için tekrar çağırdı... kalbi daha yeni oluşuyor olabilirmiş ama bazen bu durum düşüğünde habercisi olabiliyormuş... dün hastaneden geldiğimden beri ağlıyorum... böyle bir durum yaşayan oldu mu? bana yardımcı olur musunuz lütfen? aksi takdirde bu onbeş gün geçmek bilmeyecek...
birde hamileliğin başlangıcında yapılan tahlillerde hepsi normal çıktı yalnızca tiroidim olması gereken sınırın çok az üstündeymiş... doktorum beni dahiliyeye yönlendirdi... dahiliye doktoru çok önemli bişey olmadığını ama yine de tedavi olmam gerektiğini söyledi ve tedaviye başladım... kalp atışlarının az olmasında bunun bir etkeni olabilir mi? cevaplarınızı bekliyorum ...

merhaba...çok geçmiş olsun ilk önce...en böyle bi durumu yaşamadım ama sana tavsiyem başka bi doktora daha gitmen...iyi bir doktor bul bakalım o ne diyecek...bazen gereksiz yere doktorlar korkutabiliyo...oda aynı şeyi söylerse beklersin o 2 haftayı...inş..bi sorun yoktur bebğinde de sağsalim kucağına alırsın...iyi düşün iyi şeyler duy...

Canım moralini bozmana hiç gerek yok. Normalde bebeğin kalp atışı 6.haftadan sonra duyulmaya başlanıyor, ne güzel sende kalp atışını duymuşsun. Doktorunu değiştirmeni tavsiye ederim, senin en hassas olduğun dönemde olmadık bir durumu abartıp söyleyerek moralini bozmuş. Bebeklerimizi veren Allahım koruyacak olanda Allahım. Sen moralini bozma hamileliğinin tadını çıkar. Allahım sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

ne tuhaf doktorlar var yaa. ben 6. haftada keseyi gördüm ve doktorum 8. haftada kalp atışını görebileceğimizi söyledi ki öyle de oldu. vajinal ultrasonla duyabiliriz ama gerek yok demişti..hamileliğin bu kadar başındayken gereksiz şeylere maruz kalma bence..bak şunu unutma bu 9 ay ve bebein doğduktan sonraki tüm ömrün boyunca onun için kaygılanacaksın..bunun sonu yok.derin bir nefes al ve sabırlı ol..8. haftadan önce bir olumsuzluk yaşarsan da ne kendini ne doktoru suçlama..bilimsel olarak 8. haftaya kadar düşük riski %40 oranındadır. 8. haftadan sonra ise %3 civari..ama benim inançlarım der ki, doğacak olan da olmayan da engellenemez..iyi bir hamilelik geçirmeni dilerim...

başka bir doktora gitmedin mi canım? bana doktorun pek normalmiş gibi gelmedi. ben hamileliğimde 4 doktor değiştirmiştim

hepinize çok çok teşekkür ederim... gerçekten rahatlattınız beni... dualarınızı bekliyorum....

bence de doktorunu degıstır canım bu tavırda bır doktorla dokuz ay gecmez
bu arada tebrik ederim, Allah hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…