• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lutfen yardim

nazli_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008
282
1
96
Diğer
merhaba arkadaslar ben 21 yasindayim ve adet iyi gormuyorum. 27 -29 gunden bir adet oluyorum . 5- 7 gun oluyorum.ama kanamam fazla degil. yani 1 gun az oluyor 2. gun ve 3. gun 1 ped kullaniyorum 4 .gun ve 5. gun cok az oluyor. doktorada gitmek istemiyorum . sizce ne yapmaliyim lutfen soyleyin. iyi adet gorme sansim varmi offfffff

doktora neden gitmek istemiyorsun onu anlayamadım
biz mi tedavi edelim bilgisayar başından? 21 yaşındaki bir insanın olgunluğu ile pek bağdaştıramadım...

güzelim bahsettin sey zaten normal degil mi? 27-29 günde bir adet görmek, 5-7 gün sürmesi, 4., 5. günler cok az olmasi... zaten 3. günden sonra cok azalir. cogu kiside de 3. günde biter zaten...

acayip hic bir sey görünmüyor.. ama huzursuzsan dr a gitmekten baska ne yapilabilir ki??? tabiki burada bir dr arkadas okuyup yardimci olursa o baska... ama dr agitmekten korkma... bu yaslarda kadin dr una gitmek pek itici gelir biliyorum ama inan zor birsey degil.... utanilacak bir sey de yok bunda....

yukarida yorum yapan arkadasa da anlam veremedim... kizcagiz paniklemis.. bilmedigi icin yardim istemis... hemen bu sekilde tavir almayi gereksiz buldum ....nedir ki sorun ???

Son düzenleme:
bonibon anlayisin icin tsk. bilmiyorum doktora bir gun gidicem ama simdi gitmeye cesaretim yok. iste korkuyorum boyle adet gormem normalmi?

telaşlanma, bu yaşta hiçbişiyin yoktur, basit bi hormon bozukluğudur, yada belki o bile deildir normaldir.içini rahatlatmak için doktora sorabilirsin sadece ultrasonla bakar merak etme, bende senin yaşlarında gitmiştim bu yaşlarda ultrasonla bakıyor yada kandan hormonlarına bakar,yani korkulcak bişi yok doktora gitmekte:1hug:

periyot süresi genelde o kadar sürer. 27-29 gün normal. yani cok güzel hatta. 5-7 gün sürmesi de cok normal. ama gercekten cok az miktarda geldigini düsünüyorsan bir dr a görünmekte fayda var. bunu da gercekten ancak dr karar verebilir. cesaret etmiyecek birsey yok. cidden. hem gercekten sorun varsa bunun erkenden bulunmasi ilerde olabilecek olumsuzluklari yokeder. hersey bir yana kadin hastaliklari cok önemli. gelecekte üzmesin seni.

normal canım. ..ama çok rahatsızsan doktora git. ama ,,anlattıklarında bir sorun göremiyorum ben

27-29 gün de bir regl olman normal..regl günüde normal,miktarımı senin canını sıkıyor.?.
Doktora gitsen bile bekar olduğun için vaginal muayene etmiyecektir..
En fazla karnından ultrason ile muayene eder..
Dr.gitmek için çekinecek bir nokta göremiyorum..

Yani ancak bu kadar yardımcı olunabilir...

bence de normal canım ... ama yine de çok az geliyorsa bir doktora görünmekte fayda var... olası bir rahatsızlıkta en azından başında sorunu çözebilirsin hem de için rahat eder ... belki hormonal bir durum vardır ; kan testi ile çözülebilir... korkacak bir şey yok ...

Arkadaşım aslında normal oluyorsunuz,
ama içiniz rahat edecekse,bir doktora görünün derim...
ve konunuzu Jinekoloji bölümüne taşıyorum..
sevgiler...

ama 1. gun ped bile gitmiyor sadece 2. ve 3 gun 1 ped. 4gun ve 5 gunde cok az
aslinda gitmem gerek doktora biliyorum .offfff

ama 1. gun ped bile gitmiyor sadece 2. ve 3 gun 1 ped. 4gun ve 5 gunde cok az
aslinda gitmem gerek doktora biliyorum .offfff

doktorlardan bu kadar korkmayın...

eğer ki bir problem varsa en basit yolla çözümlenir...geç kaldıktan sonra keşke demeyin...

ayrıca vajinal muayene yapılmıyor bakire olanlara, karından alet gezdirecek...çok zor bişiy değil...

seni anlıyorum canım doktor kabusun var :)
olur bu yaşta normaldir...
bende öyleydim ama şimdi :)
az önce doktordan geldim öyle durup dururken aklıma geldi ee geçen yıl gitmiştim bu yıl yine aynı ay geldi hastane yanıbaşımda hadi gideyim bari dedim gittim..
şimdi geldim tüm tetkiklerimi yaptırdım bir sorun olduğu zamanmı gitmeliyiz illaki çok şükür bir sorunum yokmuş ama içim rahat etti...
uzmanlar diyor 6 ayda yahut senede bir kontrollerinizi yaptırın diye...
senin sorununa gelince aslında bu sorun değil düzenli adet oluyorsun korkma 28-35 gün arası normaldir bu zaman dilimi uzarsa eğer düzensiz adet görüyorsun demektir...
bu arada benimde kanamalarım az olur ve hiç bir zaman adet sancısı nedir bilmedim...
korkulacak bişiy yok yani ama yinede bir uzmana danış istersen korkma sana alttan muayene yapmazlar :)

bendede adet sancisi hic yok yani normal gunler nasilsa oyle ollur. INSALLAH dedigin gibidir bir sorunum yoktur.

Adet kanamasının azlığı kistten olabilir. Aynı sorun bende var iki yıldır çekiyorum.

nazlıcım nie korkuosun ki,,benim adetim gayet düzenliydi bir kere 10 gün gecikti (grip olduğum için hap kullanmıştım o yüzden sanıyorum) ama yinede doktora gittim.bende 21 yaşındayım bu arada.bi jel sürüo we aletla bakıo..korkulacak bişe yok ki..utanıosun ama doktorlar o kadar alışmış ki,çok normal bişe olduğunu anlıosun.ki iyiki gitmişim ben de pko sendromu çıktı.belki ciddi boyuta gelene kadar anlamıcaktım.erkek arkdşımla gitmiştim ben sende yanına en yakınını al git bence..korkacak bişe olmadığını anlıcaksın.burdan karşındaki dr. bile olsa ultrasondan bakmadan anlayamaz ki..eğer sıkıldığın korktuğun bi durum warsa topla cesaretini kendn git..ünidesin galiba..bunu yapabilirsin.

gecmis olsun. ayni benimki gibiydimi ??
yani agrisiz adet 27-29 gun 5-7 gun ama kanama az lutfen cvp yaz . cok onemli .
simdi nasilsin????

Arkadaşım, senin günlerinde bir anormallik yok zaten. gayette normal seyrediyor. Ama kanaman az gibi.

Ben hala çekiyorum dediğim gibi, tedavi oluyorum sonra yine aynı, yine aynı. Bir çare bulamadım.:sm_confused:

Back