• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım süt pompası

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
merhaba hanımlar; medelanın süt pompasını aldım sutumu sagıyorum ama cok az gelıyor. ama bebegımı emzırıyorum agzından sutler fıskırıyor nerdeyse ben beceremıyorum sanırım. bi de sutumu sagarken acıyor süt pompası kullananlar nasıl yapıyorsunuz bana yardımcı olun lütfen ...
göğsüme pompayı yerlestırıyorum kahverengı kısmının cok azını cekerken ıcerde gorunuyor uc kısmı vakumlama sırasında tamamıyle ıcerı gırıyor.nıye acıyor anlamadım

bende lansinohun otomatiği var.on dk da iki göğüsü de tamamen çekiyor canım.hava veren borularının tam yerleştiğini kontrol et bakalım.yani makineye ve pompaya tam temas ediyor mu.eğer etmezse havayı tam pompalayamaz.ben gğsümü yerleştirdiğimde halka giriyor içine ilk bir dk dan sonra geliyor bazen de hemen geliyro.acıma olmaması gerekir.ortalayarak yerleştir göğsünü.gerçi sağma bittikten sonra sızlama oluyor tabi.bebek o kadar güçlü ve süürekli emme yapmadığı için öyle acımıyor.

merhaba hanımlar; medelanın süt pompasını aldım sutumu sagıyorum ama cok az gelıyor. ama bebegımı emzırıyorum agzından sutler fıskırıyor nerdeyse ben beceremıyorum sanırım. bi de sutumu sagarken acıyor süt pompası kullananlar nasıl yapıyorsunuz bana yardımcı olun lütfen ...
göğsüme pompayı yerlestırıyorum kahverengı kısmının cok azını cekerken ıcerde gorunuyor uc kısmı vakumlama sırasında tamamıyle ıcerı gırıyor.nıye acıyor anlamadım

Merhaba,

öncelikle bebeğin kaç aylık ?

Şimdi sana birkaç farklı şey söylemek istiyorum.

Birincisi, bebek herzaman daha çok süt çeker. Pompan nekadar kaliteli olursa olsun göğüslerin sertken çeker sonra azalır çekmesi. Pompa bebek kadar çok çekemez.

İkincisi, bebeğini en az 20 dk bir göğüsten emzir. sonra diğer göğsüne geç. ve her emzirme sonrası göğsünde kalan sütü mutlaka pompala. Göğüslerini hep boşalt ki dolsun..

üçüncüsü, bebeğini emzirmesen de ( mesela gece vs ) kalk ve sütünü sağ mutlaka. 3 saatte bir göğüslerini boşalt. ya emzir ya pompa yap.

dördüncüsü, önce 40-50-70 cc süt geliyorsa moralini bozma. zamanla biberon doldurursun. yeter ki, su iç , uyu moral bozma..

ve son olarak benim yaptığım hatayı YAPMA.. Pompadan süt az geliyor diye kafana takıp moral bozma. Ama bebeğimin ağzından damlıyor süt fışkırıyor diye yanılgıya da kapılma.. İki durumda kötü.. Bebeğinin kilo alımını takip et. etrafındakileri değil anne olduğun için kendi iç sesin dinle... bebeğim ağlamıyor aç değildir, yada çok ağlıyor kesin aç diye düşünme :) böyle kesinlikler yok çünkü. her insanın her olaya tepkisi farklıdır bebeklerimiz de insan unutma hepsi aynı tepkiyi vermiyor...

ve son olarak pompanın acıtmaması lazım. Acıtıyorsa düzgün oturtmamışsındır. youtube'dan videolarını bulursun belki ürün tanıtımı yapılıyor bazen araştır derim.. bbeğinle Güzel mutlu günler dilerim...

acımaması lazım cnm ben sağmadan once gogus kremı suruyorum sonra yuvarlak agızlarını tam gogus ucuma gelecek sekılde ortalıyorum ıyıce yapısması lasım vakumlamaya basladıgı anda tutmayı bıraktıında dusmuo ben oyle anlıyorum ilk 2 dakıka sut gelmeyeblır ya da cok az gelır sonra 3-8 dakıka arası cosar sagdıkca artar merak etme tecrubeyle sabıt

TEŞEKKURLER cevaplar için şimdi bir daha sağdım 50 ml bile çıkmadı sütüm :(
ve hep sağ göğsümden süt gelıyor sol göğsümden pek süt gelmiyor :( bebeğin kilo alımı normal diyor doktorum 45 gunluk bebeğim var medelanın internette videosunu bulamadım genelde montaj videosu var :(

bebegım geceleri kalkmıyor bu sebeple emzıremıyorum en erken saat 5.30 da kalkıyor ve göğsüm taş gibi olmuş oluyor sonra düzenli her 2-2,5 saatte bir emzırıyorum.
sizin makınelerınız ayarlımı yanı kacıncı ayarda sagıyorsunuz ve ne kadar sağma yapıyorsunuz tek göğüs için 15 dak duruyorum ben azmı?

bir de acı olmaması lazım demişsiniz göğsümün ucu pompadan sonra acıyor sızlıyor resmen ve ucu şişiyor sonra 5 dk sonra tabii geçiyor. ayy ilk bebebek ve pompa tecrübem hatta tecrübesizliğim nolur yardı edin yaw. kimsemde yok etrafımda soracagım maalesef annemınde zamanında pompa yokmus oda anlamıyor :(

TEŞEKKURLER cevaplar için şimdi bir daha sağdım 50 ml bile çıkmadı sütüm :(
ve hep sağ göğsümden süt gelıyor sol göğsümden pek süt gelmiyor :( bebeğin kilo alımı normal diyor doktorum 45 gunluk bebeğim var medelanın internette videosunu bulamadım genelde montaj videosu var :(

bebegım geceleri kalkmıyor bu sebeple emzıremıyorum en erken saat 5.30 da kalkıyor ve göğsüm taş gibi olmuş oluyor sonra düzenli her 2-2,5 saatte bir emzırıyorum.
sizin makınelerınız ayarlımı yanı kacıncı ayarda sagıyorsunuz ve ne kadar sağma yapıyorsunuz tek göğüs için 15 dak duruyorum ben azmı?

bir de acı olmaması lazım demişsiniz göğsümün ucu pompadan sonra acıyor sızlıyor resmen ve ucu şişiyor sonra 5 dk sonra tabii geçiyor. ayy ilk bebebek ve pompa tecrübem hatta tecrübesizliğim nolur yardı edin yaw. kimsemde yok etrafımda soracagım maalesef annemınde zamanında pompa yokmus oda anlamıyor :(

Canım bak geceleri bebek kalkmıyorsa da sen kalk sütünü 3 saatte bir sağ. Gece göğüslerini boşaltmassan gündüz sütün olmaz..
Bnim makinam ayarlıydı sen son hızda SAĞMA. Orta hızda olsun ama makinadan makinaya değişir. En yüksek hızda yapma. Bebeğin emiyormuş gibi sağ. Orta ayarmı neyse kendin bulmalısın onu. makinana göre değişir. Açıkçası makinaandan mı kaynaklanıyor acı anlamadım. çok zorlama lütfen göğüs ucunu tam oturt. Br de canım sıcak banyo yap banyo da ovala göğüslerini masaj yapar gibi bu da iyi gelir. Bol sütlü günler...

tesekkurler hepinize hanımlar. göğsümü sağdım baktım hiç süt gelmiyor elimle sağdım göğüs ucumdan süt fışkırdı üretici firmayı aradım motordan kaynaklanabilir gönderin bakalım dedi. yarın göndercem bakalım ne diyecekler. göğsüm vallahi acıyor yaw sanki ilk hafta bebek emdiğinde yara olmustu öyle kızardı acıdı. orta ayarda sağıyorum bende bir ara çok gelıyor sut ondan sonra kesılıyor.

hanımlar bir sorum daha olacak sizlere .
makıne memeyi içeri çekiyor 3 sn sonra bırakıyor yanı yani hızlı ve sanki ritmik bir çekişi yok. 3sn çekip sonra bırakıyor gibi sizinde makineler biylemi

hanımlar bir sorum daha olacak sizlere .
makıne memeyi içeri çekiyor 3 sn sonra bırakıyor yanı yani hızlı ve sanki ritmik bir çekişi yok. 3sn çekip sonra bırakıyor gibi sizinde makineler biylemi

canım ben de bir arkadaşımdan emaneten medelayı aldım ve kullandım ama sonuç seninki gibiydi : bol acılı, düşük performans :/ o yüzden lansinoh çift taraflı pompayı aldım. İlk kullanımda bile 15 dk.da her iki göğsümden toplam 250 ml süt sağmıştım. Lansinoh çok daha yumuşak bir pompa. Bu arada su sütünü bollaştırır ama sütünün kalitesi daha önemli. Benim hiç bir zaman aşırı sütüm olmadı ancak çok yağlıydı. Her gün yumurta ye, düzenli uyumaya çalış, asla stres yapma (bu sütünü azaltır), bebişini gündüz saat başı emzir ve kalan sütünü muhakkak sağ, geceleri 2 saatte 1 bebişini emzir, emziremiyorsan sütünü sağ, moralini hep yüksek tut ve her gece yatmadan önce 5-6 kuru inciri 500 ml suda 10 dk haşla, suyunu süzüp iç. Göğsün süt güğümü gibi olacak inşallah ;)

İll başta şunu söyleyim nickin çok hoşuma gitti diablo:) benim bebeğim emmediği için 6 aydır sağma aleti kullanıyorum. ben hem medela swing hem lansinoh çiftli olanı kullandım. Medela nın hangi ürününü kullanıyorsun bilmiyorum ama ben swingten çok memnun kalmıştım. Lansinoh bozulduğu için 2 ay süre kullandım. Medela lansinoh a göre çok daha iyi bir marka. İkisinden de çok iyi sonuç aldım ben, ama swing daha yumuşaktı. Bence dedikleri gibi motordan kaynaklanıyor olabilir ama acıtması garip geldi hastane tipi olanların dışında genellikle çok yumuşak çekiş sağlıyor elektrikli pompalar. Aletin motorunda sorun yoksa hala çekmemeye devam ediyorsa başka bir ürünü kullanmanı tavsiye ederim. Ama hiç bi zaman bebeğin çektiği gibi bütün sütü çekmesini bekleme aletlerin. Gögüs ucu yarası için lansinoh un kremini kullanabilirsin. Bir de acıma olayı hem emzirmen hem de sağmamda ndolayı olabilir. Bebekler ilk başlarda çok yara yapıyorlar çünkü. Her emzirmeden ve sağmadan önce krem kullanırsan rahatlarsın. Bence aleti gönder bir baksınlar eğer kullandığın swing se böyle bir problem hiç duymadım çevremden.

İll başta şunu söyleyim nickin çok hoşuma gitti diablo:) benim bebeğim emmediği için 6 aydır sağma aleti kullanıyorum. ben hem medela swing hem lansinoh çiftli olanı kullandım. Medela nın hangi ürününü kullanıyorsun bilmiyorum ama ben swingten çok memnun kalmıştım. Lansinoh bozulduğu için 2 ay süre kullandım. Medela lansinoh a göre çok daha iyi bir marka. İkisinden de çok iyi sonuç aldım ben, ama swing daha yumuşaktı. Bence dedikleri gibi motordan kaynaklanıyor olabilir ama acıtması garip geldi hastane tipi olanların dışında genellikle çok yumuşak çekiş sağlıyor elektrikli pompalar. Aletin motorunda sorun yoksa hala çekmemeye devam ediyorsa başka bir ürünü kullanmanı tavsiye ederim. Ama hiç bi zaman bebeğin çektiği gibi bütün sütü çekmesini bekleme aletlerin. Gögüs ucu yarası için lansinoh un kremini kullanabilirsin. Bir de acıma olayı hem emzirmen hem de sağmamda ndolayı olabilir. Bebekler ilk başlarda çok yara yapıyorlar çünkü. Her emzirmeden ve sağmadan önce krem kullanırsan rahatlarsın. Bence aleti gönder bir baksınlar eğer kullandığın swing se böyle bir problem hiç duymadım çevremden.

kullandıgım swing değil mini elektirikli pilli pompa olarak geçiyor. göğüs ucu kremi kullanıyorum ama pompada göğsümün ucunu çekiyor ya ucu acıyor:( makinayı gönderdim bakalım ne diyecekler.

Orda mısın hala sevgili diablo?

Back