• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım prematüre bebeğimde kas sertliği var

guzl gunlr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2025
23
2
1
30
Herkese merhaba Ben prematüre bebek annesiyim bebeğim 26 haftalık doğdu 3 ay küvezde kaldı şu an düzeltilmişe göre 12 aylık doğalı 15 ay oldu bebeğim evet taburcu olduktan 5-6 ay sonra kaslarında sertlik hissettim bacaklarını açıp bezini anlamıyordum nöroloji doktoruna götürdüğümüzde hemen fizik alınmasını söyledi düzeltilmiş 9 aylık fiziğe başladık neredeyse 3 aydır fizik görüyoruz herhangi bir teşhis konulmadı sp denildi ama sp'nin de birçok çeşitleri oluyormuş bu durum zamanla belli olacak denildi ,, bebeğimin normalde algıları çok iyi bizi anlıyor bize tepki veriyor gülüyor oynuyor fakat kendi başına oturamıyor hala sola doğru gövdesine eğiyor. Bu durumda olan var mı varsa nasıl süreçlerde geçtiler endişeliyim herhangi bir düzelme olacak mı olmayacak mı diye

Herkese merhaba Ben prematüre bebek annesiyim bebeğim 26 haftalık doğdu 3 ay küvezde kaldı şu an düzeltilmişe göre 12 aylık doğalı 15 ay oldu bebeğim evet taburcu olduktan 5-6 ay sonra kaslarında sertlik hissettim bacaklarını açıp bezini anlamıyordum nöroloji doktoruna götürdüğümüzde hemen fizik alınmasını söyledi düzeltilmiş 9 aylık fiziğe başladık neredeyse 3 aydır fizik görüyoruz herhangi bir teşhis konulmadı sp denildi ama sp'nin de birçok çeşitleri oluyormuş bu durum zamanla belli olacak denildi ,, bebeğimin normalde algıları çok iyi bizi anlıyor bize tepki veriyor gülüyor oynuyor fakat kendi başına oturamıyor hala sola doğru gövdesine eğiyor. Bu durumda olan var mı varsa nasıl süreçlerde geçtiler endişeliyim herhangi bir düzelme olacak mı olmayacak mı diye
Her iki bacak da mı var sertlik siz nasil anladınız

Oncelikle şunu bilmelisin ki prematüre bebekler kendi hızlarında gelişir ve her biri farklı bir yol izler. Şu an fizik tedavi alıyor olması harika bir şey, çünkü kaslarının güçlenmesi ve hareketlerinin gelişmesi için erken müdahale çok önemli. Fizik tedavinin etkileri hemen görülmese bile zamanla büyük fark yaratabilir.Bebeğinin algılarının açık olması, gülmesi, oyunlara tepki vermesi çok güzel bir gelişme. Bu, onun öğrenmeye, keşfetmeye ve iletişim kurmaya açık olduğunu gösteriyor. Motor beceriler zamanla gelişebilir ve her küçük ilerleme büyük bir adımdır.Bebeğini desteklemek için şunları yapabilirsin. Oyunla öğrenmesine yardımcı olabilirsin. Onu eğlenceli şekilde hareket etmeye teşvik edebilirsin. Renkli oyuncaklarla, müzikle ya da sevdiği bir nesneyi uzakta tutarak ona uzanması için küçük teşvikler yapabilirsin. Bol bol sevgi ve güven vermen önemli. Senin gülümsemen, ona dokunman ve sevgin onun için en büyük motivasyon. Rahatladığında kaslarını daha iyi kullanabilir. Müzik ve ritmik hareketler deneyebilirsin. Şarkılar söylemek, ona hafif masajlar yapmak, vücudunu yumuşatacak yavaş ve eğlenceli hareketler onu rahatlatabilir. Tedaviye ek olarak, sende evde günlúk birkaç saat bu şekilde eğlenceli seanslar yapabilirsin ve tabi kendi hızında ilerlemesine izin vermelisin. Endişeli olman cok normal ama sen mutlu ol ki oda her şeyin yolunda olduğunu hissetsin, motive olsun, strese girmesin annesi. 💕 Her bebeğin gelişimi kendine özgüdür. Küçük ilerlemeleri bile kutlamak hem seni hem de bebeğini mutlu eder.Unutma, şu an belirsizlikler olsa da onun yanında olup sevginle desteklediğin sürece en iyi şekilde ilerleyecek. Bebeğinle birlikte her anın tadını çıkar, çünkü onun en büyük ihtiyacı sevgi dolu, mutlu bir annedir.

Oncelikle şunu bilmelisin ki prematüre bebekler kendi hızlarında gelişir ve her biri farklı bir yol izler. Şu an fizik tedavi alıyor olması harika bir şey, çünkü kaslarının güçlenmesi ve hareketlerinin gelişmesi için erken müdahale çok önemli. Fizik tedavinin etkileri hemen görülmese bile zamanla büyük fark yaratabilir.Bebeğinin algılarının açık olması, gülmesi, oyunlara tepki vermesi çok güzel bir gelişme. Bu, onun öğrenmeye, keşfetmeye ve iletişim kurmaya açık olduğunu gösteriyor. Motor beceriler zamanla gelişebilir ve her küçük ilerleme büyük bir adımdır.Bebeğini desteklemek için şunları yapabilirsin. Oyunla öğrenmesine yardımcı olabilirsin. Onu eğlenceli şekilde hareket etmeye teşvik edebilirsin. Renkli oyuncaklarla, müzikle ya da sevdiği bir nesneyi uzakta tutarak ona uzanması için küçük teşvikler yapabilirsin. Bol bol sevgi ve güven vermen önemli. Senin gülümsemen, ona dokunman ve sevgin onun için en büyük motivasyon. Rahatladığında kaslarını daha iyi kullanabilir. Müzik ve ritmik hareketler deneyebilirsin. Şarkılar söylemek, ona hafif masajlar yapmak, vücudunu yumuşatacak yavaş ve eğlenceli hareketler onu rahatlatabilir. Tedaviye ek olarak, sende evde günlúk birkaç saat bu şekilde eğlenceli seanslar yapabilirsin ve tabi kendi hızında ilerlemesine izin vermelisin. Endişeli olman cok normal ama sen mutlu ol ki oda her şeyin yolunda olduğunu hissetsin, motive olsun, strese girmesin annesi. 💕 Her bebeğin gelişimi kendine özgüdür. Küçük ilerlemeleri bile kutlamak hem seni hem de bebeğini mutlu eder.Unutma, şu an belirsizlikler olsa da onun yanında olup sevginle desteklediğin sürece en iyi şekilde ilerleyecek. Bebeğinle birlikte her anın tadını çıkar, çünkü onun en büyük ihtiyacı sevgi dolu, mutlu bir annedir
Öncelikle soylediginiz tavsiyeler için çok teşekkür ederim ilginiz için çok teşekkür ederim
Tabii ki de öncelik bebeğime sevgiyle yaklaşmak bu süreç hem onun için de zor benim için de zor farkındayım ama bazı hareketlerimizi yapmadığımız zaman strese giriyorum ağlıyorum olmayacak diye çok korkuyorum elhamdülillah inançlı insanlarız inancıma da tabii ki de yitirirmiyorum Allahın izniyle bu süreci atlatacağımı da biliyorum
Diğer konu içinde fiziğe biz iki yere gidiyoruz bobat eğitimi olan ve duyu bütünleme terapisi alıyor oyuncaklarla oyunlarla uzanma hareketleri çömelip kalkma hareketleri vs bir çok oyun hareketleri var terapistim de zaten biz takipleşerek ilerliyoruz bu süreci diğer yerdeyse normal fizik yerlerindeki standart ezbere yapılan terapiler yine de ben her iki taraftan alıp birbirini dengelesin istedim. Bu süreç bu yol uzun farkındayım uzun bir yolumuz var şu an bile hala bacakları çok güçsüz dikmeye ayakta durmaya çalıştırdığım zaman elini oyuncak aldığı anda hemen yığılı veriyor veya bacaklarını bükerek yere çöküyor ha şu bi gerçek ki fiziğe gittik farkını görüyorum tabii ki de ama hala desteksiz oturamıyor yani kalça kemiği tam şekil almıyor yani sadece koltukta oturabiliyor

Öncelikle soylediginiz tavsiyeler için çok teşekkür ederim ilginiz için çok teşekkür ederim
Tabii ki de öncelik bebeğime sevgiyle yaklaşmak bu süreç hem onun için de zor benim için de zor farkındayım ama bazı hareketlerimizi yapmadığımız zaman strese giriyorum ağlıyorum olmayacak diye çok korkuyorum elhamdülillah inançlı insanlarız inancıma da tabii ki de yitirirmiyorum Allahın izniyle bu süreci atlatacağımı da biliyorum
Diğer konu içinde fiziğe biz iki yere gidiyoruz bobat eğitimi olan ve duyu bütünleme terapisi alıyor oyuncaklarla oyunlarla uzanma hareketleri çömelip kalkma hareketleri vs bir çok oyun hareketleri var terapistim de zaten biz takipleşerek ilerliyoruz bu süreci diğer yerdeyse normal fizik yerlerindeki standart ezbere yapılan terapiler yine de ben her iki taraftan alıp birbirini dengelesin istedim. Bu süreç bu yol uzun farkındayım uzun bir yolumuz var şu an bile hala bacakları çok güçsüz dikmeye ayakta durmaya çalıştırdığım zaman elini oyuncak aldığı anda hemen yığılı veriyor veya bacaklarını bükerek yere çöküyor ha şu bi gerçek ki fiziğe gittik farkını görüyorum tabii ki de ama hala desteksiz oturamıyor yani kalça kemiği tam şekil almıyor yani sadece koltukta oturabiliyor
bebeğiniz sizin gibi bir anneye sahip. Onun için gereken ve ihtiyacı olan her şey yapılıyor.. bugün olmasa yarın başaracak her şeyi çünku hem siz varsiniz, hem her türlü desteğiniz. O yüzden korkmayın, üzülmeyin. Yavaşta olsa ilerleme kathediyorsunuz ve bebeğiniz çok şanslı bir bebek. El ele hepsinin üstesinden geleceğinize hiç şuphem yok. Allah ta demek ki sizin vereceginiz emekleri biliyor ki bu bebegi size emanet etmis. Sizide bebeginizide tebrik ederim, çok güzel bir hayat yasamasinizi dilerim. Yavaşta olsa vakti gelince her şey olacak hiç supheniz olmasin. Yeterki siz boyle sevgiyle emeklerinizi sürdurun ki eminim annesi olarak her şeyi de yaparsınız. Ömrü uzun, sağlıklı, mutlu ve şans dolu olsun yavrunuzun.

bebeğiniz sizin gibi bir anneye sahip. Onun için gereken ve ihtiyacı olan her şey yapılıyor.. bugün olmasa yarın başaracak her şeyi çünku hem siz varsiniz, hem her türlü desteğiniz. O yüzden korkmayın, üzülmeyin. Yavaşta olsa ilerleme kathediyorsunuz ve bebeğiniz çok şanslı bir bebek. El ele hepsinin üstesinden geleceğinize hiç şuphem yok. Allah ta demek ki sizin vereceginiz emekleri biliyor ki bu bebegi size emanet etmis. Sizide bebeginizide tebrik ederim, çok güzel bir hayat yasamasinizi dilerim. Yavaşta olsa vakti gelince her şey olacak hiç supheniz olmasin. Yeterki siz boyle sevgiyle emeklerinizi sürdurun ki eminim annesi olarak her şeyi de yaparsınız. Ömrü uzun, sağlıklı, mutlu ve şans dolu olsun yavrunuzun.

Amin inşallah çok teşekkür ederim tüm evlatlarımızla inşallah .
Bebeğim kendi başına oturmaya ve yürümeye başladığında buraya sevincimi sizlerle paylaşacağım dualarınızı eksik etmeyin
Tekrardan teşekkür ederim 🥰

Back