- Konu Sahibi intelligent
-
Mrb arkadaşlar, önlisans yabancı dil mezunuyum ayrıca lisans işletme 4. Snıftan son dersi bırakıp kaydımı dondurdum , dershaneye yazıldım dün, ama karar veremiyorum lisans mı önlisans mı, lisanstanda aynı önlisans gibi derslerden girebiliyormuşuz alan şart değilmiş, bunu ögrenince kafam karıştı , araştırdıgım tüm dershaneler lisanstan gir diyor ama cesaret edemiyorum , matematiğim çok kötü , lisanstan daha düşük puanla atanılıyor işletme kadrosu çok fazla dediler ama ösym nin sayfasından baktım geçen yıl lisanslar aksine önlisanstan daha yüksek puanlarla atanmışlar en küçük puan olmasına ragmen uçuyor 89-90 lar en düşük diyor :18: Bölümümden alım çok az hatta yok, 3001 düşünüyordum oda çogu şöför ve hizmetliüniversitelerde memurluk var ama ondada tayin çıkmıyormuş çok zormuş galiba, eşim dolayısıyla bizim sık sık tayinimiz çıkcak , eşim beni yanına aldırabilirmi acaba üni de memurluk olsa dahi?
Sorum şu ;
*lisans işletme gk - gy mi , önlisans gk- gy mi tavsiye edersiniz?
*önlisanstan girsem 3001 yada genel şartlardan düzgün bir memurluk gelebilirmi?
*tayin konusunda sıkıntılı olan memurluk varmı? Yada hangi düz memurluğa girersem giriyim eşim beni 1 yıl sonra yanına çekebilirmi?
* birde son olarak inş. Iyi puan alırsam hep doğu yazacağım şırnak hakkari vs en kötü yerleri yazcam gelme şansı daha yüksek olurmu ? Gitmeye zaten gitcem bari bi işe yarasın diyorumUzun oldu ama lütfen yardımcı olun, kpss hakkında çok fikrim yok, tecrübeli arkadaşlar, yada çevrenizden duyum alanlar yardımcı olursanız sevinirim
Öncelikle canım eğerki dikey geçişle (iki yıllığın üzerine devam ederek) lisans işletme okuduysan önlisans diploman geçerliliğini yitiriyor..Bildiğim kadarıyla son diploman geçerli çünkü biz üniversitede okurken sağlık lisesi mezınları çok pişmandılar üniversite okuduklarına diplomaları iptal olmuştu.
cevap 1: 2014 KPSS sınavında kpss b kadroalrı içinde lisans mezunları sınava girebiliyor yani a grubu dersleri haricinde sadece tek otoruma (gy-gk) sınavına girebiliyorsun..
cevap 2: Eğer diploman iptsl olmadıysa girebilirsin tabi düz memurluğa burdada kurumlara çok dikkat etmelisin canım..kit leri yazma benim kitlerde çalışan arkadaşlarım özeldekilerden farkı yok cumartesi pazar bile çalışıyorlar..
cevap 3: Eğer üniversiteleri veya kitleri yazarsa bunlar her yerde olmuyor..Örneğin gazi üniversitesine bir arkadaşım ilk tercihinde 93 puanla atandı ve bunlar sadece bercayişle yer değiştirebiliyorlar..Bazı memurluklarda tabiki zorunlu görev süreside var..
cevap 4: Bu atama işleri şans işi canım bakıyorsun bir yerdeki kontejan sayısı 20 herkes orayı yazıyor ama diğer yerde 1 kişi onu gelmez diye kimse yazmıyor 20 kişi fazlasıyla doluyor ama 1 kişilk kontejana yerleşen olmuyor..
Başarılar dilerimm..
çok tşk ederim çok saolun bilgileriniz dolu dolu gerçekten, önlisansın üstüne dgsyle açık öğretimden işletme okudum evet ama bitirmedim 4. sınıfta dondurdum son dönemi , mezun olmadım henüz, yine de diploma geçersiz mi oluyor önlisansın :18::18::18: önlisanstan girebilmek için dondurmuştum hatta, ama bitirmedim okulu bilerek, yine de bi sorun olur mu ki ? giremezmiyim önlisanstan ?
bir de kit dediğiniz ne oluyor acaba? bir de bercayiş i de bilmiyorum,,, avantaj açısından kazanma açıısndan lisans mı sizce daha avantajlı önlisans mı ? bu konu da da bilginiz varmı acaba?
ya süpersin varya , allah razı olsun çok saol, ben bunların hiç birini bilmiyordum, yabancı dilden girmeyi çok istiyorum ama önlisansta yokmuş sınavta, lisanstanda alandan girersem o zaman varmış , şu uzmanlık bilmem ne için olandan ona da hiç cesaretim yok, maliye, hukuk iktisat bilmem ne hepsi giriyor içine, sayısalım kötü, birde hamilelikte düşünüyorum kursla birlikte , önlisansta o kadar zorlanmam ama alanda çok fazla oturup çalışmam gerekcek zaten bir bebeğim karnımda öldü riske atmak istemiyorum baya bi karışık durumdayım yani, İngilizce almanca ve Rusçam var ama sınavda işe yaramıyor deli oluyorum, benim planımda önlisanstan gireyim kazanırsam inş 4 yıllığı bitirip derecemi düşürüp maaşım artsın sonrada dil belgelerimi verip dil tazminatı almak, eşimin sürekli tayini çıkma durumu olmasa gümrük bakanlığı yada dış işleri bakanlığı çok istiyorum ama ankarada sabit kalmak şart , özel sektörde iş imkanlarım çok çok iyi parası da süper ama evli olunca sürekli yurt dışına seyahatte olmuyor işte eşim istemiyor 8-5 olsun h.sonu olsun diyor kendisi öyle çünki, evlenmeden önce de işim çok çok iyiydi ama şehir değiştirince mecburen çıktım, şimdi evdeyim memurluk düşünüyorum kısmet olursa önce hiç istemiyordum memurluk bana göre değil diyordum ama evlenince öyle değilmiş
Canım inanki bana görede değil benimde evlilikten önce maaşım çok iydi 3000 civarı alıyordum kamuda çalışanlardan çok daha iyi alıyordum birimimde muhasebe şefiydim ama evlenince şehir değiitik ve evdeyim bende bebek düşüüyorum sınava kadar olur inşallah atanıncaya kadarda bakarım bebişe..Bende mali müşavirlik sınavları için açlışıyorum oda çok maliyetli ve uzunca sürüyor memurluğada çalışacağım yabancı dilim olsa hiç çekinmeden a grubuna girerim...Sana başarılar tekrar görüşürüz inşallah
hakikaten kader ortağıymışız bi nevi, bende tam işimde ilerledim yükseldim maaşım felan süperdi her ay 3000 alıyordum primlerimle beraber, altımda 15 eleman vardı ,onların operasyonlarından da alıyordum havuzdan, iyi dedim yırttım artık şirketimide çok seviyordum herşey 4 -4lüktü ama koca alınca işi bıraktık artık :) şehir de değiştirince zaten tayin çıkcak işe giriyim acemilik çıkcak alışcan ortama yine gitcenşaka gibi , o yüzden bende kaldım evde keşke geçen sene çalışsaydım kpss için bu sene boşa çıkardım , aklıma hiç gelmemişti kpss bu sene taktım evde yapamıyorum boş oturmak bana göre değil , rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. ,, emeklerimiz boşa gitmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?