Lütfen yardım. Kpss'ye lisanstan mı, önlisanstan mı girmemi tavsiye edersiniz?

intelligent

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
930
16
Mrb arkadaşlar, önlisans yabancı dil mezunuyum ayrıca lisans işletme 4. Snıftan son dersi bırakıp kaydımı dondurdum , dershaneye yazıldım dün, ama karar veremiyorum lisans mı önlisans mı, lisanstanda aynı önlisans gibi derslerden girebiliyormuşuz alan şart değilmiş, bunu ögrenince kafam karıştı , araştırdıgım tüm dershaneler lisanstan gir diyor ama cesaret edemiyorum , matematiğim çok kötü , lisanstan daha düşük puanla atanılıyor işletme kadrosu çok fazla dediler ama ösym nin sayfasından baktım geçen yıl lisanslar aksine önlisanstan daha yüksek puanlarla atanmışlar en küçük puan olmasına ragmen uçuyor 89-90 lar en düşük diyor :18: Bölümümden alım çok az hatta yok, 3001 düşünüyordum oda çogu şöför ve hizmetli üniversitelerde memurluk var ama ondada tayin çıkmıyormuş çok zormuş galiba, eşim dolayısıyla bizim sık sık tayinimiz çıkcak , eşim beni yanına aldırabilirmi acaba üni de memurluk olsa dahi?
Sorum şu ;
*lisans işletme gk - gy mi , önlisans gk- gy mi tavsiye edersiniz?
*önlisanstan girsem 3001 yada genel şartlardan düzgün bir memurluk gelebilirmi?
*tayin konusunda sıkıntılı olan memurluk varmı? Yada hangi düz memurluğa girersem giriyim eşim beni 1 yıl sonra yanına çekebilirmi?
* birde son olarak inş. Iyi puan alırsam hep doğu yazacağım şırnak hakkari vs en kötü yerleri yazcam gelme şansı daha yüksek olurmu ? Gitmeye zaten gitcem bari bi işe yarasın diyorum Uzun oldu ama lütfen yardımcı olun, kpss hakkında çok fikrim yok, tecrübeli arkadaşlar, yada çevrenizden duyum alanlar yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle canım eğerki dikey geçişle (iki yıllığın üzerine devam ederek) lisans işletme okuduysan önlisans diploman geçerliliğini yitiriyor..Bildiğim kadarıyla son diploman geçerli çünkü biz üniversitede okurken sağlık lisesi mezınları çok pişmandılar üniversite okuduklarına diplomaları iptal olmuştu.

cevap 1: 2014 KPSS sınavında kpss b kadroalrı içinde lisans mezunları sınava girebiliyor yani a grubu dersleri haricinde sadece tek otoruma (gy-gk) sınavına girebiliyorsun..

cevap 2: Eğer diploman iptsl olmadıysa girebilirsin tabi düz memurluğa burdada kurumlara çok dikkat etmelisin canım..kit leri yazma benim kitlerde çalışan arkadaşlarım özeldekilerden farkı yok cumartesi pazar bile çalışıyorlar..

cevap 3: Eğer üniversiteleri veya kitleri yazarsa bunlar her yerde olmuyor..Örneğin gazi üniversitesine bir arkadaşım ilk tercihinde 93 puanla atandı ve bunlar sadece bercayişle yer değiştirebiliyorlar..Bazı memurluklarda tabiki zorunlu görev süreside var..

cevap 4: Bu atama işleri şans işi canım bakıyorsun bir yerdeki kontejan sayısı 20 herkes orayı yazıyor ama diğer yerde 1 kişi onu gelmez diye kimse yazmıyor 20 kişi fazlasıyla doluyor ama 1 kişilk kontejana yerleşen olmuyor..

Başarılar dilerimm..

çok tşk ederim çok saolun bilgileriniz dolu dolu gerçekten, önlisansın üstüne dgsyle açık öğretimden işletme okudum evet ama bitirmedim 4. sınıfta dondurdum son dönemi , mezun olmadım henüz, yine de diploma geçersiz mi oluyor önlisansın :18::18::18: önlisanstan girebilmek için dondurmuştum hatta, ama bitirmedim okulu bilerek, yine de bi sorun olur mu ki ? giremezmiyim önlisanstan ?

bir de kit dediğiniz ne oluyor acaba? bir de bercayiş i de bilmiyorum ,,, avantaj açısından kazanma açıısndan lisans mı sizce daha avantajlı önlisans mı ? bu konu da da bilginiz varmı acaba?

Diplomanın iptal olması durumunu bilemiyorum canım bunu yök e sorman lazım yada dershanelere sorman lazım...
kit dediğim kamu iktisadi teşebbüsleri buna örnek te çaykur verebilirim bunlar her bölgede olmuyor canım benim arkadaşım 87 önlisans puanı ile atandı ve kurum türkiyede bir kaç yerde yani çay üreten yerlerde desem dahada yeridir..

Bercayiş ise diyelimki sen atatürk üniversitesinde erzurumda çalışıyorsun ve ege üniversitesi izimire geçiş yapmak istiyorsun geçmek istediğin kurumda senin çalıştığın ünvanın boş olması gerekli veya bu kurumda çalışan kişinin seninle yer değiştirmeyi istemesi gerekli yani bercayiş dediğiiz işlem bunla ilgilide memurların toplnadığı sitede bercayiş bölümü açmışlar orda herkes geçmek istediği pzisyonu yazıyor..

Bende muhasebe önlisans mezunuyum canım dikey geçişle işletme okudum açıktan 2014 teki kpss ye gireceğim ama daha karar vermiş değilim a grubundan mı gireyim yoksa b kadroları için mi gireyim diye ama benden sana tavsiye canım yabancı dilin varsa çalış ve lisans olarak gir sonuçta gy ve gk sınavlarına gireceksin iki bölüm içinde ayrıca yabancı dil sana lisans sınavında katkı sağlayacaktır.. Konuyla ilgilide kpss puan türleri hesaplamaları var yani önlisanta ki gibi tek puan değil lisansa 100 e yakın puan hesaplaması var sen istediğin kurumun hangi puantürleri ile alım yaptığına bakacaksın ve o puan türünün hangi derslerle hesaplandığına bakacaksın ama canım dediğim gibi istediğin kuruma göre değişir..Aşağıda sana ylladıım listede puan türüne göre alım yapan kurumlar var onlara bakarsın..birde hangi puan türü için hangi derslerin neti alındığınıda yolluyorumm..

KPSS PUAN TÜRLERI
KPSSP1 Rekabet Kurumu
KPSSP1 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası-Denetçi Yardımcısı
KPSSP1 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası-Eğitim Araştırmacısı
KPSSP1 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası-Uzman Yardımcısı
KPSSP3 Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü (Üniversitelerin Iletişim Fakültelerinin, halkla ilişkiler ve
tanıtım bölümünden mezun olmak veya yukarıda sayılanlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen
yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokulların ilgili
bölümlerinden mezun olmak)
KPSSP4 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı -Stajyer Kontrolör (Mühendis)
KPSSP4 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı -Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcısı (Mühendis)
KPSSP4 Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı
KPSSP5 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve AraştırmaMerkezi)
KPSSP5 Kamu Ihale Kurumu
KPSSP6 Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) (Uzman Hukukçu Yardımcısı)
KPSSP6 Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) (Uzman Yardımcısı)
KPSSP6 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı
KPSSP7 Başbakanlık Devlet Istatistik Enstitüsü Başkanlığı (Teknik)
KPSSP8 Kültür ve Turizm Bakanlığı
KPSSP8 Tarım ve Köy Işleri Bakanlığı-Müfettiş Yardımcısı
KPSSP10 Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü (Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin, eğitim yönetimi,
planlaması, ekonomisi, denetimi bölümünden mezun olmak veya yukarıda sayılanlara denkliği yetkili
makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya
yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.)
KPSSP12 Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı-Müfettiş Yardımcısı (Teknik)
KPSSP13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Iş Teftiş Kurulu Başkanlığı) Iş Müfettiş Yardımcısı(Teknik)
KPSSP17 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Mühendis)
KPSSP18 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Uluslararası Ticaret)
KPSSP21 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Hukuk)
KPSSP21 Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı (Müfettiş Yardımcısı)
KPSSP22 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Iktisat)
KPSSP23 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Işletme)
KPSSP24 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Maliye)
KPSSP25 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Istatistik)
KPSSP30 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Kamu Yönetimi)
KPSSP34: Başbakanlık Devlet Istatistik Enstitüsü Başkanlığı (Merkez)
KPSSP34: Başbakanlık Devlet Istatistik Enstitüsü Başkanlığı (Taşra)
KPSSP35 BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü
KPSSP36 Dışişleri Bakanlığı -Aday Meslek Memuru
KPSSP37 Içişleri Bakanlığı-Kaymakam Adayı
KPSSP39 Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü-Stajyer Muhasebat Kontrolörü
KPSSP40 Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı-Maliye Müfettiş Yardımcısı
KPSSP42 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü -Devlet Malları Uzman Yardımcısı
KPSSP42 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü-Milli Emlak Denetmen Yardımcısı
KPSSP42 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü-Milli Emlak Uzman Yardımcısı
KPSSP43 Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü -Muhasebe Uzman Yardımcısı
KPSSP43 Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü-Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı
KPSSP43 Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü-Muhasebe Denetmen Yardımcısı
KPSSP44 Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı
KPSSP44 Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
KPSSP45 Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (Tapu ve KadastroDenetmen Yardımcısı)
KPSSP46 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Iş Teftiş Kurulu Başkanlığı) Iş Müfettiş Yardımcısı(Sosyal)
KPSSP47: Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı
KPSSP48 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış Ilişkiler ve Yurtdışı Işçi Hizmetleri GenelMüdürlüğü
KPSSP49 Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü -Gelir Uzman Yardımcısı
KPSSP49 Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Vergi Denetmen Yardımcısı
KPSSP49 Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü-Devlet Gelir Uzman Yardımcısı
KPSSP51 Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı-Müfettiş Yardımcısı
KPSSP51 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü-Stajyer Kontrolör
KPSSP53 Kültür ve Turizm Bakanlığı
KPSSP54 Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu-Hesap Uzman Yardımcısı
KPSSP56 Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü -Devlet Bütçe Uzman Yardımcısı
KPSSP57 Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Gelirler Kontrolörleri Başkanlığı-Stajyer GelirlerKontrolörü
KPSSP58 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Çalışma Ekonomisi veEndüstri Ilişkileri)
KPSSP58: Başbakanlık Devlet Istatistik Enstitüsü Başkanlığı
KPSSP58: Başbakanlık Devlet Istatistik Enstitüsü Başkanlığı
KPSSP59 Içişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı
KPSSP62 Kamu Ihale Kurumu
KPSSP64 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğü
KPSSP67 Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı-Müfettiş Yardımcısı (Idari)
KPSSP68 Dışişleri Bakanlığı -Aday Idari Memur
KPSSP69 Dışişleri Bakanlığı -Aday Haberleşme Teknik Personeli
KPSSP70 Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı (Müfettiş Yardımcısı)
KPSSP77 Telekomünikasyon Kurumu-Telekomünikasyon Uzman Yardımcısı (GIH)
KPSSP78 Telekomünikasyon Kurumu-Telekomünikasyon Uzman Yardımcısı (THS)
KPSSP82 Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
KPSSP82: Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Avrupa Birliği ve Dış Ilişkiler Genel Müdürlüğü
KPSSP84 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı -Stajyer Kontrolör (Idari)
KPSSP84 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı -Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcısı (Idari)
KPSSP88 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Uluslararası Ilişkiler)
KPSSP88 Tarım ve Köy Işleri Bakanlığı-Avrupa Topluluğu Uzman Yardımcısı
KPSSP89 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Teftiş Kurulu Başkanlığı)-Bakanlık MüfettişYardımcılığı
KPSSP89 Tarım ve Köy Işleri Bakanlığı-Kontrolör Yardımcısı
KPSSP92 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Matematik)
KPSSP92 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Ekonometri)
KPSSP95: Başbakanlık
KPSSP96: Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (Dış Ticarette Standardizasyon DenetmenYardımcısı)
KPSSP100: Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (Stajyer Dış Ticaret Kontrolörü)
KPSSP103 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı
KPSSP104 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı
KPSSP105 Maliye Bakanlığı Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı- Maliye UzmanYardımcısı
KPSSP106 Maliye Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış Ilişkiler Dairesi Başkanlığı-Avrupa Birliği UzmanYardımcısı
KPSSP107 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü-Stajyer Milli Emlak Kontrolörü
KPSSP108: Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (Dış Ticaret Uzman Yardımcısı)
KPSSP109 Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü
KPSSP110 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Iş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü)
KPSSP111 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
KPSSP112 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
KPSSP113 Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü (Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Iktisat, Iktisadi ve
Idari Bilimler Fakültelerinin, Iktisat, Işletme, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri, Kamu
Yönetimi bölümlerinden mezun olmak veya Hukuk Fakültesi ya da Işletme Fakültesi mezunu olmak
ya da yukarıda sayılanlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az
dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.)
KPSSP114 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı)
KPSSP115 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Çalışma Genel Müdürlüğü) -Çalışma UzmanYardımcılığı
KPSSP116 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve AraştırmaMerkezi)
KPSSP117 Tarım ve Köy Işleri Bakanlığı-Müfettiş Yardımcısı
KPSSP118 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı) (Başkanlık
Sigorta Müfettiş Yardımcısı)
KPSSP119 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası-Araştırmacı
KPSSP120 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Iç Ticaret Genel Müdürlüğü-Stajyer Kontrolör (Idari)

KPSS Puan hesaplama cetveli ve Hangi puan türü ile hangi kuruma girilebildiği şeklinde googleye yaz canım ordada puanların hesaplanma şekillerini bulabilirsinn

ya süpersin varya , allah razı olsun çok saol, ben bunların hiç birini bilmiyordum, yabancı dilden girmeyi çok istiyorum ama önlisansta yokmuş sınavta, lisanstanda alandan girersem o zaman varmış , şu uzmanlık bilmem ne için olandan ona da hiç cesaretim yok, maliye, hukuk iktisat bilmem ne hepsi giriyor içine, sayısalım kötü, birde hamilelikte düşünüyorum kursla birlikte , önlisansta o kadar zorlanmam ama alanda çok fazla oturup çalışmam gerekcek zaten bir bebeğim karnımda öldü riske atmak istemiyorum baya bi karışık durumdayım yani, İngilizce almanca ve Rusçam var ama sınavda işe yaramıyor deli oluyorum, benim planımda önlisanstan gireyim kazanırsam inş 4 yıllığı bitirip derecemi düşürüp maaşım artsın sonrada dil belgelerimi verip dil tazminatı almak, eşimin sürekli tayini çıkma durumu olmasa gümrük bakanlığı yada dış işleri bakanlığı çok istiyorum ama ankarada sabit kalmak şart , özel sektörde iş imkanlarım çok çok iyi parası da süper ama evli olunca sürekli yurt dışına seyahatte olmuyor işte eşim istemiyor 8-5 olsun h.sonu olsun diyor kendisi öyle çünki, evlenmeden önce de işim çok çok iyiydi ama şehir değiştirince mecburen çıktım, şimdi evdeyim memurluk düşünüyorum kısmet olursa önce hiç istemiyordum memurluk bana göre değil diyordum ama evlenince öyle değilmiş

Canım inanki bana görede değil benimde evlilikten önce maaşım çok iydi 3000 civarı alıyordum kamuda çalışanlardan çok daha iyi alıyordum birimimde muhasebe şefiydim ama evlenince şehir değiitik ve evdeyim bende bebek düşüüyorum sınava kadar olur inşallah atanıncaya kadarda bakarım bebişe..Bende mali müşavirlik sınavları için açlışıyorum oda çok maliyetli ve uzunca sürüyor memurluğada çalışacağım yabancı dilim olsa hiç çekinmeden a grubuna girerim...Sana başarılar tekrar görüşürüz inşallah

hakikaten kader ortağıymışız bi nevi, bende tam işimde ilerledim yükseldim maaşım felan süperdi her ay 3000 alıyordum primlerimle beraber, altımda 15 eleman vardı ,onların operasyonlarından da alıyordum havuzdan, iyi dedim yırttım artık şirketimide çok seviyordum herşey 4 -4lüktü ama koca alınca işi bıraktık artık :) şehir de değiştirince zaten tayin çıkcak işe giriyim acemilik çıkcak alışcan ortama yine gitcen şaka gibi , o yüzden bende kaldım evde keşke geçen sene çalışsaydım kpss için bu sene boşa çıkardım , aklıma hiç gelmemişti kpss bu sene taktım evde yapamıyorum boş oturmak bana göre değil , rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. ,, emeklerimiz boşa gitmesin

ah bu kocalarımız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…