• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım kızımın sarılığı çıkmıyor

cornelia35

HoŞGeLDiN BeBeĞiM....
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
1.163
3
116
36
İzmir
slmm kızlarr kızım suan 21 gunluk ve sarılıgı hala gecmedıı ılk degerı 12 idi snraa 19 a yukseldı fototerapı aldı bır gun 11 e düştü..snra tekrar gttık 12 olmustu yıne gttık 13.9 oldu snra bıda 16.6 sımdı ise 16.7 hergecen gun artıyorr bı turlu düşmüyorr...ne yapıcaz bılmıyorum emzırıyorumda sureklı sutumde bol ama bı turlu gecmıomafoldumben sekerlı serum suyu vermeye basladım dr umuz buyudu önemli degıl artık dıyor ama benım ıcım rahat deıll bı ılac verdı gunde yarım sutumle ezıp verıorumm umarım fydası olur.. sızınn bıldıgınızz yapıpda gecen bı fıkrınız varmıı sunu dene mutlaka dedıgınız bı yöntem vrmıı lutfen bılgılendırın sımddıen tesekkurler....:gitme:

benımde kızım 2 aylık olucak hemen hemen cok uzuldum canım hıc olmadı kızım umarım rabım şıfasını verır bol bol ayetel kürsiyı oku yavruna ama buyk ıhtımal bır bucuk ceken bebekkler var o tarıhe kadar umarım yardımcı olan olur bide benım doğumdan sonra doktorum geldı daha doğrusu kızımın doktoru emzırıyordum dedi az ver devam edersın sonra alde beyaz ışık vardı basucumda flarans ışığı onun altına tuttu batıl inanc sayıyolar ama deyıl sen ustune örtuceğın bezın beyaz olmasına dıkkat et bir dönem dedı sevgıler canım

cnm sarılığın tek ilacı anne sütüdür bol bol emzir bebeğini ve soyup 5 dk. güneşte tut
bnm oğlumun öyle geçmişti

çok geçmiş olsun canım inşallah geçer dr geçer dediyse çokda moralini bozma bol bol emzir çişinden atar diye biliyorum bende

bazı durumlarda anne sütünün sarılığı arttırdığını okumuştum bir kitpta.. böyle durumlar bir süre ara veriliyormuş anne sütüne. doktorunuz birşey demedi mi buna benzer.. doktora bir danışmakta fayda olabilir. olmadı başka bir doktorla daha görüşün belki başka doktor bir çözüm bulur..

benim kizimin nerdeyse 3 ay surmustu bebeklerde bazen oluyor bende cok panik yapmistim ama korkma anne sutu sariligi olabilir o konuyu arastir bence, bunun yaninda gunes ve bol sivi alimi cok onemli acil sifalar...

benim oğlumunda 1,5 ay sürmüştü 21lere kadar çıkmıştı.oğlumun topuğu delik deşik olmuştu kan vermekten. doktoru değiştirdik fototerapi gördük birsürü tahliller de yapıldı.. Allah a şükür geride kaldı. siz de atlatırsınız tez zamanda sağlıkla inş.. ama başka bi doktora daha sorun.

cok cok gecmis olsun kizkardesimin bebiside sarilik olmustu
bayada yuksekti kac tane doktora gittiyse uzun bi sure atlatamadi sariligi
teyzemin kizi ankarada doktor kardesime sutun kalitesini arttirici bitkisel bi ilac gondermisti ..
sarilik olan bebekler cok uyurlarmis surekli uyandir emzir ve gunde en az iki uc kez bebegi yikayin demisti
sarilik deriden ve kakadan atilirmis o yuzden emzirmek ve bebegi yikamak cok onemliymis
bol bol emzirin ve yikayin
Allah sifa versin bebisinize

geçmiş olsun cnm
bizde daha yeni atlattık sarılığımızı bizimde çok uzun sürdü sonunda dr.muz bizede bir ilaç verdi 5 gün kullandık sonunda düştü seninkide düşer cnm hiç merak etme
ben bide şekerli su verdim cnm yeterki düşsün sarılığı diye

canım gecmıs olsun benım oglumunda 40 ına kadar sürdü sarılıgı tedavı olcak kadar cıkmadı ama ınmedı de bır turlu degerı 13 ten aasagı bend ecok korktum sureklı doktora goturmek ıstedım bir sürü kan ıdrar tahlılı yapıldı cocugum delık desık oldu bısey cıkmadı kendılıgınden gectı bu sefer de kendıme kızdım bosuna deldırdım cocugu dıye.kontrol altındaysa korkma canım uzun da sürse gecer

bol bol güneşe tut üzerini çıkarıp. hatta camdan yansıyan güneş ışınları daha çok işe yarıyo perdeyi açıp bebeğin üstünü çıkarıp güneşlendir işe yarıcaktır inşallah

cok sagolun kızlarrr sekerlı suda verıorumm bol bol emzırıyorumda ama degısıklık yok bızde ılaca basladıkk persembe gunu bıtıcek cuma kontrole gdıcez ınss duserde kurtuluruz bu sarılıktan

bızımde kan ve ıdrar thlıllerınde hıc bısy cıkmadı hepsı temızz sanırım bızım sebebımız kan uyusmazlıgından benım 0 esımın ve kızımın A oyuzdende olabılıomus..

cnm üzülme sakın, bebişin anne sütü sarılığı olmuş. benim oğlum 2 aylık oldu ve sarılığı devam ediyor ama sabit değerde. yani 1 gece fototerapi gördü, ertesi gün tahlil yapıldı ve değer düşmüştü, 2 gün sonra yine yapıldı ve sabit değerde kaldı. ışın tedavisinden sonra kolay kolay yükselmez dedi doktorum. 1 ay sonra yine gittik ve değeri sabitti. bu kez tahliller yapıldı ve altında yatan herhangi bir sebep çıkmadı. sonuç olarak annesütü sarılığı dedi doktorum. emzirmeye devam et kesmeye gerek yok sabit kalmış, 2-3 ay devam eder dedi. bu aralar rengi yerine geldi. üzülme geçer ama neden yükseliyor bunu anlamadım. doktorun yükselmesine ne dedi...?

canim bizde nerdeyse 3ay sürdu dogumdan sonra 3gün sonra artmaya basladi terapi gördu biraz indi sonra evde gine cikti indi cikti sonra dr gittik dedi bol bol emzir ve sabah yani saat 9-10 civarlarinda yarim saat pencerenin önünde yatdir demisti yani sabah günesi iyi geliryormuz biz öyle yaptik bol bolda dua edin canim gecer insallah.

Back