• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları lütfen yardım kızım E. KOLİ olmuş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

16eslem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
476
0
116
Bursa
merhaba kızlar
7 aylık bi kızım var
ateş ve huysuzluk şikayetiyle doktora gitmişdik kültür testi yaptırdık
test sonucu
koloni sayımı 15,000 cfu/ml
üreyen mikro organizma escherichia coli

bu nedir bilen var mı arkadaşlar
bu değer önemli bi rakam mı
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim

bugün saat 2 de doktora götüreceğim ve sonuçları göstereceğim ama korkuyorum yavrumun nesi var acaba

arkadaşım bu konu hakkında bir bilgim yok malesef.
geçmiş olsun yavruna inşallah önemli bir şeyi yoktur.içini ferah tut.sonucu öğrendiğinde buradan yazarsan sevinirim.merak ederim ben.geçmiş olsun tekrar.

arkadaşım bu konu hakkında bir bilgim yok malesef.
geçmiş olsun yavruna inşallah önemli bir şeyi yoktur.içini ferah tut.sonucu öğrendiğinde buradan yazarsan sevinirim.merak ederim ben.geçmiş olsun tekrar.
saol canım ya inşallah 2 ye bişey kalmadı ama yine de bilmek istiyorum nedir diye
Rabbim kuzularımıza sağlık versin onların acılarını göstermesin
onlar bir kere hasta oluyor biz bin kere onlarla

canım benim endişelenme,idrar yolunda enfeksiyon var bebişinin,kültürü de istiyor ki dr.lar bakalım hangi bakteri ne kadar üremiş diye,bu kültür sonucuna göre antibiyotik ve dozajını belirleyecek,bu arada sen bebeğine bol sıvı içirmeye çalış ki enfeksiyonu kolay atlatsın.,geçmiş olsun cnm

bu daha önce yetişkin bir insanda rastladığım rahatsızlık
idrar yollarında değilde sanırım üreme organlarında oluşmuş
tuvalet sonrası temizliğini yanlış yapmaktan olmuş yani
makattaki mikrobu vajinaya taşımış ama hemen belirti verir bu hastalık
kaşıntıda yapar ateşte tabi
geçmiş olsun güçlü bir antibiyotikle hiç birşeyi kalmaz
hatta serum verebilir daha hızlı iyileşir yavrun

dr önemli bişey olmadığını her bebekde olabilecek bişey dedi
boğaz enfeksiyonuydu aynı zamanda ialçlarını kullan
tekrar test yapar bakarız dedi
ilginiz için çok teşekkürler kızlar

merhaba kızlar
7 aylık bi kızım var
ateş ve huysuzluk şikayetiyle doktora gitmişdik kültür testi yaptırdık
test sonucu
koloni sayımı 15,000 cfu/ml
üreyen mikro organizma escherichia coli

bu nedir bilen var mı arkadaşlar
bu değer önemli bi rakam mı
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim

bugün saat 2 de doktora götüreceğim ve sonuçları göstereceğim ama korkuyorum yavrumun nesi var acaba

canım bizim tahlillerin yanında 15.000 koloni sayısı çok az. benim kızda 100.000 çıkıyor ve iğne ilaç fayda vermiyor.sondalı film yaptırıcaz başka çaresi kalmadı. E-coli kakadan ürüyor çişle beraber bebğin mesanesine kaçıyor.temizliğinede dikkat ediyorum fakat bu enfeksiyon kızımı bırakmıyor.

canım bizim tahlillerin yanında 15.000 koloni sayısı çok az. benim kızda 100.000 çıkıyor ve iğne ilaç fayda vermiyor.sondalı film yaptırıcaz başka çaresi kalmadı. E-coli kakadan ürüyor çişle beraber bebğin mesanesine kaçıyor.temizliğinede dikkat ediyorum fakat bu enfeksiyon kızımı bırakmıyor.

Çok geçmiş olsun gerçekden miktar fazlaymış sizde
evet bende çok dikkat ediyorum temizliğine ama nasıl oldu anlamadım
şimdilik sadece larkopen adında bi antibiotik kullanıyoruz korkulacak bişey olmadığını söyledi
Rabbim şifa versin size inşallah güzel haberlerinizi yazarsınız bize

canım çok teşekkür ederim.inan bende çok istiyorum şu hastalıktan enfeksiyondan kurtulmasını.daha 40 ı çıkmadan başladı bu durum.yarın haydarpaşaya DMSA çekilecek. 15 inde zeynepkamilde kültür vereceğiz o sonucuda ayın 24 ünde marmara üniversitesi hastanesine götürüp sondalı film çektirecez.inşallah böbreklere idrar kaçağı olmaz.eğer olursa cerrahi müdehale yapılacak.çünkü sürekli ürüyor ve iğne fayda etmiyor.inşallah iyileşir kızım daha 7 aya yeni girecek.dua edin kızıma arkadaşlar.evlat başka bişey yaaa senağlama

canım çok teşekkür ederim.inan bende çok istiyorum şu hastalıktan enfeksiyondan kurtulmasını.daha 40 ı çıkmadan başladı bu durum.yarın haydarpaşaya DMSA çekilecek. 15 inde zeynepkamilde kültür vereceğiz o sonucuda ayın 24 ünde marmara üniversitesi hastanesine götürüp sondalı film çektirecez.inşallah böbreklere idrar kaçağı olmaz.eğer olursa cerrahi müdehale yapılacak.çünkü sürekli ürüyor ve iğne fayda etmiyor.inşallah iyileşir kızım daha 7 aya yeni girecek.dua edin kızıma arkadaşlar.evlat başka bişey yaaa senağlama
Canım ya dualarımız seninle prensesin sağlığına kavuşacak annesi sen güçlü olki o da üzülmesin iyiye yor iyisini düşün inşallah kaçak felan yoktur lütfen sonuçları bildir olur mu merak ederim prensesi Rabbim yardımcınız olsun

benim kizim 1.,5 aylikti e koli yani koli basili mikrobu kapmisti daha cok mikroplu sulardan gecer,,idrar yolu enfeksiyonuna neden olur,,biz 1 hafta hastanede yatmistik cunku cok kucuktu,sonra bi daha kapti4 aylikken,antibiyotik surupla 1 haftadaiyi oldu ..simdi her ay tahlilerimiz var..ikiside sudan gecti,,banyo yaptirirken artik banyo suyunu bile kaynatiyoruz..

benim kızımdada geçen ay 12.000 ken bu ay birden yüzbine çıktı doktor ilaç verdi ve bir hafta sonra sonda ile idrar alımı yapılıcak ama ben sonda yı ıstemiyorum canının yanması vs korkularım var ilkinde 20 bindi ila. kullanımından sonra düitü birden yüz bine çıkması doktoru degiştirdik ve buradaki test diger hastanedeki gibi bi kaç saatte degil 4 gün sonra sonuç alabildik beklettilermi diye başka bi labaratuarda test yaptırıcam ama ya dogruysa sondayla aldırmalımıyım Lütfen yardım edin::( kızım daha 2.5 aylık

Back