- 26 Mayıs 2024
- 312
- 331
- 28
- Konu Sahibi papatyaahanm
Selamünaleyküm kızlar, 6 ay önce doğum ettim bebeğin normal doğum olarak dünyaya geldi, kendi kakasını yediği için 1 hafta yenidoganda yattı taburcu olduk 1 haftanın sonunda, bebeğim daha önce hiç bilmediğim karşılaşmadığım şekilde kasılma ve titremesi oluyordu. 22 günlükken acile götürdük, bebeğim kasılma videosu vardı elimde. Doktora gösterdiğimde bu bebek nöbet geçiyordu dedi ve birsürü kan almaya başladılar acilen ben mr beyin tomografi istedi, acilen çekilen mr da beni bebeğin üzerine yatırdılar ve hiç hareket etmesin dediler. 1 saat sonra mr çıkınca bebeğinin beyninde farklı renkler gördük Buda metabolik dediler ve o an hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti gitti evdeki 5 yaşında oğlumu düşündüm minicik bebeğime ağladım. Devlet hastanesiydi gittiğimiz bizi o gece acilde bıraktılar yer yok sizi hangi hastane kabul ederse oraya gönderecez dediler ve sabah erkenden medicalpark hastanesi bizi kabul etti. Ordada bir sürü kan beyin ultrason çekildiler ve bebeğimin metabolik değil hipokalsemi ( kalsiyum ve d3 eksikliğinden kasıldıgını söylediler. Kalsiyum tedavisine başladıkları gün kasılması bitti. Ama bize yinede nörolojik gitmemizi söylediler. Gittik muayenesi iyi ama kan değerlerini görmem lazım dedi. Kan verdik 2 gün sonra bizi aradılar amonyak değeri yüksek Buda metabolikten olabilir dediler ve yine basa döndük. Bize hemen mr çekmemizi söylediler daha bebeğim 45 günlükken gidip mr çekildik anestezi verdiler bebeğime çok şükür oda temiz çıktı ama bizi yinede metabolik bölümüne gönderdiler. Doktor muayenesinin iyi olduğunu tekrardan kan vermek gerektiğini ve amonyak denilen kan değerinin çok yanlış çıkabildiğini söyledi gidip tekrardan kan verdik ve kan değeri normal çıktı. Aradan 1 ay geçti içime sinmeyen şeyler vardı bidaha verdim aynı kan değerini oda temiz çıktı. Çok şükür bebeğim suan iyi sadece süt alerjisi var oda zaten insallah geçici birsey ama ben kendimi artık toparlayamıyorum sürekli bi korku içerisindeyim. Bebeğim ara ara kusuyor neden diye ağlıyorum. Uyumayı seven bi bebek uyuyor neden diyorum evhamlanıyorum. Lütfen akıl verin neyapim çocuklarıma da aileme de böyle yaparak haksızlık yapıyorum ama çok çok zor bir süreçti üzerimden atamadım.. Uzun oldu ama lütfen akıl istiyorum.