• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım ilk kez herpes oluyorum!

RaspBlueCranBerry

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
15
2
1
37
Merhabalar,
Geçen haftasonu erkek arkadaşımla ilişkiye girerken çok acıma hissettim ve sonrasında dış vajinamın alt bitiş kısmında şişlik ve kızarıklık oldu. Ertesi gün kaşıntılara dayanamayıp baya bi kaşıdım. Sabah uyandığımda karşılaştığım manzara berbattı. Açık yara olmuş. Doktora gittim "Herpesten şüpheleniyorum" dedi fakat bana hiçbir açıklama yapmadı sadece Asiviral krem ve pomad verdi. Smear testinin sonucunu bekliyorum bi 10 gün sonrada tekrar kontrole gideceğim. Dünden beri kremi kullanıyorum ama yaralar dahada arttı sanki, dudaklara ve anüse doğru gidiyor. Internetten gördüm valtrex 500 hap aldım ek destek olsun diye ama dünden beri tuvaletimi yapamıyorum acıdan kıvranıyorum resmen. Allah aşına biri söylesin özel bi çaresi varmı? Kaç günde geçer bu yaralar. Birde Aklım karıştı, kurutma makinasıyla kurutuyorum ama aynı zamanda krem bölgenin yine Islak kalmasına sebep oluyor, kremi bırakmalımıyım sizce? Nolur yardım, dayanamıyorum acıma :(

Algıda seçicilik bilirdimde algısızlık bilmezdim sayenizde öğrenmiş oldum. Kendini Müslüman olarak tanımlıyorsan ve iyi bir kul olmaya çalışıyorsan öncelikle Allah'la arama giremeyeceğini biliyor olman lazımdı. Yalnız Allah benim günahlarımı bilir ve yargılar. Benim için Allah'tan af dinleyeceğinize vaktinizi kendin iz için af dilemeye ayırın. Konuyu insanların cahil eleştirilerini dinlemek için değil varsa deneyimlerini duymak için açtım.

arkadaş problemini yazmış, geçmiş olsun diyebilirsiniz, yargılamak kimseye düşmüyor .

doktor sadece hastalıktan şüphelendiğini söylemiş bu sizin o hastalığa yakalandığınız anlamına gelmiyor. daha önce uçuk geçirdiyseniz buda onun gibi bir durum. partnerinizden de geçmiş olabilir yada siz başka bir virüs kaptığınız için kaşımaya mağruz bıraktığınız içinde şişlikler ve kızarıklıklar oluşmuş olabilir. ben sadece ihtimalleri söylüyorum bu konuda bir deneyimim yok ama çok okurum sağlıkla ilgili konuları
o bölgeyi kuru tutmak , saç kurutmayla kurutmak anlamına gelmiyor ve kesinlikle bu saç kurutma makinasını kullanmayınız. çünkü belli bir nemliğe sahip bir organdır ,kuruluk kaşıntıyı arttıracaktır. kullandığınız ilaçlar ağrınızı dindirmiyorsa buz kompleksi yapıp biraz rahatlama sağlayabilirsiniz ama 2 dk dan uzun süre tutmayınız donma oluşmasın. ve kaşımamaya özen gösterin , eminim kaşıntı rahatsız edicidir ve tırnaklarınız deydikce mikrop kapma enfeksiyon oluşma riski artar. geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Bugün dahada fena artık arkalara doğru sıçramış, kudret narı deniyorum son çare ama kaç günde geçecek hiç bi fikrim yok..

Kız kurutma makinesi tutulur mu oraya, sakın sakın:KK20: Doktorun verdikleri harici hiçbir ilaç kullanma. Bitkisel şeyler de deneme, yarardan çok zarar verir bilemezsin. Pek bilgim yok hastalıkla ilgili, o yüzden geçmiş olsun dileyebiliyorum ancak.

Eleştiriye açık değilsen niye paylaşıyosun anlamış değilim
Allah asıl seni affetsin çok çirkin bir kalbin var bol bol dua et belki iyiliğe evrilir. Allah'tan ümit kesilmez. Ayrıca burası insanların birbirine yardım ettiği bir forum keşke kavrayışın daha iyi olsaydı.

Başka deneyimi olan varmı lütfen yardım
Çok geçmiş olsun. Biraz baktım ben de nete ama pek işe yarar bir çözüm göremedim. Yabancı sitelerdeki yorumları okuduğum kadarıyla ilk çıktığında bu kadar acıyormuş daha sonralarında aktif bile olsa o kadar acımıyormuş. Sanırım dişini sıkman gerek bir hafta:(

Cok geçmiş olsun zor bi durum,cok hassas bir bölge.Kuru tutmak çok zor.Bence 2 gün dayan sonra kuruyacaktır.Mantar gibi bişeymi kaptın acaba.Belliki öyle bulaşıcı bişey.

Eğer herpes kapmissan bağışıklık sistemini çok kuvvetli tuan gerek
İki uç günde geçen bisey değil çünkü bir virüs bu
Prezervatifsiz ilişkiye girmeyin o bile tam koruma saglamiyor
Başka bir doktora daha gitsen

Çok geçmiş olsun. Biraz baktım ben de nete ama pek işe yarar bir çözüm göremedim. Yabancı sitelerdeki yorumları okuduğum kadarıyla ilk çıktığında bu kadar acıyormuş daha sonralarında aktif bile olsa o kadar acımıyormuş. Sanırım dişini sıkman gerek bir hafta:KK43:
Cok tesekkur ederim.. Bende deli gibi yabanci sitelere bakiyorum.. Yani herseyi kullaniyorum deniyorum ama son care kudret narina basladim. ninemin kalcasinda yatmaktan acik yaralar olmustu, hic bir krem gecirmedi kudret nari 5-6 gunde gecirdi, bende 2 gundur kullaniyorum ama bunu tecrube etmis birinden ilerideki ataklardan korunmak icin oneri almam lazim. Yinede destek icin cok saolun kizlar:)

Cok geçmiş olsun zor bi durum,cok hassas bir bölge.Kuru tutmak çok zor.Bence 2 gün dayan sonra kuruyacaktır.Mantar gibi bişeymi kaptın acaba.Belliki öyle bulaşıcı bişey.
Cok tesekkurler, bi de yaranin ciktigi yeri tam tarif edemiyordum bugun buldum bartelon bezi diye bezlerin arasi berbat berbat bisey. Yarin smear sonucumu ogrenicem hatta doktorumada gidicem ama bu baya baya herpes gibi.. Allah kimseye, dusmanima vermesin..

Ay bitsin ben kendime nasil iyi bakicam nasil.. Iliski duzelene kadar soz konusu bile olamaz zaten ben bu korkuyla birdaha yapamam sanirim:( kendi doktorumdan cok memnun diilim zaten ama bu oyle lanet biseymiski jinekolojiyle dermatoloji arasina sikismis, doktorlarimizda malum mukemmeller.. Ya bide o kadar aci ki, izmirliyim ben, kadin dogum doktorlarimizda sadece hamileyseniz ciddiye aliniyorsunuz.. Onun disinda aman diim baska sorunla gitmeyin kimse yuzunuze bakmiyor..

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de aynı rahatsızlık yüzünden doktora gittim. Cinsel birliktelikle bulaşan bir hastalık bu yüzden muhakkak korunmalısınız. Sakın ama sakın kudret narı vs. gibi şeylerle tedavi etmeye kalkmayın. Doktorunuzu değiştirip iyi bir doktora gidin. Erkek arkadaşınız ile beraber tedavi olmanız gerekiyor. Biz beraber hap kullandık ve ben vajinal fitil kullanmıştım. 1 haftada iyileşmiş idim. Eğer sadece siz tedavi olursanız bir işe yaramaz muhakkak erkek arkadaşınızla gidiniz doktora. Ben tuvalete gittiğimde resmen işkence çekmiştim hayatımda böyle bir acı yaşamadım sizi çok iyi anlıyorum. İlk nüksettiğindeki acı tekrarlamıyor. Fakat vucuttan tamamen atılmıyor. Tekrar etmemesi için bağışıklık sisteminizi korumanız gerekiyor. Sağlıklı beslenip vitamin takviyesi almanızı tavsiye ederim. Tekrar edicek diye bir şart da yok. Tekrar geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de aynı rahatsızlık yüzünden doktora gittim. Cinsel birliktelikle bulaşan bir hastalık bu yüzden muhakkak korunmalısınız. Sakın ama sakın kudret narı vs. gibi şeylerle tedavi etmeye kalkmayın. Doktorunuzu değiştirip iyi bir doktora gidin. Erkek arkadaşınız ile beraber tedavi olmanız gerekiyor. Biz beraber hap kullandık ve ben vajinal fitil kullanmıştım. 1 haftada iyileşmiş idim. Eğer sadece siz tedavi olursanız bir işe yaramaz muhakkak erkek arkadaşınızla gidiniz doktora. Ben tuvalete gittiğimde resmen işkence çekmiştim hayatımda böyle bir acı yaşamadım sizi çok iyi anlıyorum. İlk nüksettiğindeki acı tekrarlamıyor. Fakat vucuttan tamamen atılmıyor. Tekrar etmemesi için bağışıklık sisteminizi korumanız gerekiyor. Sağlıklı beslenip vitamin takviyesi almanızı tavsiye ederim. Tekrar edicek diye bir şart da yok. Tekrar geçmiş olsun.

Çok teşekkürler :) bugün doktora gittim valtrexi günde 2 kere 1000 MG'a çıkardı, ayrıca antibiyotikte 750 MG'a çıktı. Anestol verdi ağrılarım uyuşsun diye, bi de Furacin diye bi merhem daha verdi enfeksiyon olmuş lezyonların üstü onu geçircekmiş.. Bunlardan başka bişey kullanmam artık ama smear testimde bişey çıkmadı, herpes olsam smear testinde de çıkması gerekmiyormu ? Anlamadım bu işleri of..

Back