Lütfen yardım edin

bukili

papatya
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
989
117
Merhaba anneler
Nerden başlayacağımı bilemiyorum ama çok sıkıntılı bi dönem geçiriyorum
Depresyona girdim resmen.
Bebeğim 5 gün sonra 3 aylık olcak
Doğduğunda beri çok huysuz
Sürekli kucak istiyor
36 haftalik doğum yaptım
2980 doğdu suan 5700 civarı
Sadece anne sütü alıyor
Doğumdan sonra 2 ay kadar babasından ayrıydi önce eşimin ailesinin yanında sonra kendi alemde kaldım
Çocuk daha 19 gunlukken uçağa bindi
Defalarca şehir değişikliği oldu kucaktan kucaga gitti
Ayrıca biturlu gecmeyen gaz sorunumuz var kakasini da kendi yapamiyo
Bunlar huzursuz olması için yeterli biliyorum ama herşeyi duzgunken de hiç durmuyor
Sürekli sallanmaya istiyo
Uyanıkken de ağlıyo
Uykusu çok var ama yinede 1 saat sallanmadan uymuyor
Bazen uyanmasın diyorum okadar huzursuz ki
Ne yapacağımı şaşırdım
Arkadaşlarımı bebeklerini görüyorum çok ozeniyorum misafirlige geliyorlar bebekte çıt yok
Tamam belki hemen öyle olamaz ama bende artık bıraktığım yerde 5dk dursun bana tepki versin istiyorum
Biraz uzun oldu ama nasıl anlatacağımı bilemedim
Neolur yardım edin
Nerde yanlış yapiyorum

Kucağa alışmış bebek ondan uyanık olduğu sürece kucağınızda olmak istiyor benim kızım da bugün 4 aylık oldu doğumdan itibaren 2 buçuk 3 ay boyunca yanımızda hep birileri vardı (annem,k.validem,kız kardeşim vs.) o yüzden kucağa çok alıştı ama ilk 3 ay zaten uzmanlar da bunu tavsiye ediyorlar. 3 aydan sonra yavaş yavaş düzelir merak etmeyin. Benimki yüz üstü dönmeyi öğrendi ben yere bir battaniye yayıyorum kızımı koyuyorum biraz sırt üstü durup hemen yüz üstü dönüyor son günlerde ileri doğru gitmeye de çalışıyor. Artık eskisi kadar kucak istemiyor. Sizinki de 1-2 aya alışır merak etmeyin. Çevre ilgisini çekmeye yeni şeyler keşfetmeye başlayınca eskisi kadar kucak istemez. :) Baya uzun yazdım ama kusura bakmayın. Gaz problemi de 3. Aydan sonra geçiyor diyorlar. Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsin inşallah. :)

Çok teşekkür ederim cevap için
Evet kalabaliktan alıştı bencede
Ama sanki dikkat eksikligi var gibi yaa sesleniyorum bakmiyo çoğu zaman
Bide hicbiseyde durmadigi gibi bebek arabasinda da durmuyo
Koyduğum an bas bas bagiriyo
Çok uzgunum

Her bebek farklı oluyor. Mesela benim kızım genelde bebek arabasında duruyor ama oda kanguruyu hiç sevmedi. Çok özenerek aldım ama doğru düzgün kullanamadım bile. Belki sizinki sever kanguruda durmayı. Hatta baby slingler var nette araştırın onlar daha iyi diyorlar. Anne bebek arasında bağı da kuvvetlendiriyormuş. Belki sizinki de onu sever. Huysuzlandığında koyarsınız hem bir yandan işinizi de yapabilirsiniz. Birde çok kafanıza takmayın. Bu günlerde geçecek o zamanda bu hallerini özleyeceğiz. Bebeği 1 buçuk 2 yaşına gelmiş arkadaşlarımdan duyduğum hep bu.

Malesef kanguruda da durmuyo
Bi derdi var ama ne bilmiyorum
Bide sizin dediginizi deneyim
Gerçekten öyle büyüdükçe daha yaramaz oluyorlar:) allah bagislasin bebeginizi de
Rabbim güzel gunlerini gormemizi nasip etsin insaallah :)

Malesef kanguruda da durmuyo
Bi derdi var ama ne bilmiyorum
Bide sizin dediginizi deneyim
Gerçekten öyle büyüdükçe daha yaramaz oluyorlar:) allah bagislasin bebeginizi de
Rabbim güzel gunlerini gormemizi nasip etsin insaallah :)

Amin inşallah Rabbim hepimizin bebeğine sağlık sıhhat huzur mutluluk versin. :)

benim oglumda kok sokturdu ilk 5 ay,o gunler gitsin geri gelmesin..
gazi varsa prebiyotik damlalar oluyor onlar cok yardimci oluyor bagirsak duzenlenmesinde,biraz pahalilar ama ben cok memnun kalmistim.
mama veriyorsaniz nutrilon antikolik var onu deneyin derim.

Bebeginiz suan nasıl bilmiyorum ama benim oğlum da 4 ay 1 haftalik yazdiklarinizin aynısını yaşıyorum birebir hiç düzelme yok 3 ay sonra düzelir dediler ama yok olmuyo

Bebeginiz suan nasıl bilmiyorum ama benim oğlum da 4 ay 1 haftalik yazdiklarinizin aynısını yaşıyorum birebir hiç düzelme yok 3 ay sonra düzelir dediler ama yok olmuyo
Bende sabirla 3. Ayi bekliyorum kafayi yemek uzereyim ne uykusu var ne gaz cikarabiliyor (

Benim oglumda da gaz problemi cok yasadik 3 ay hep gaz suruplari kullandik ayaklarini mutlaka sicak tutmalisiniz karnina masajda iyi geliyor kucakta olunca sanki biraz rahatliyorlar
gunduz uykulari bizimkininde oyleydi simdi 4 ay 1 haftalik cok sukur gaz sorunumuz kalmadi artik kendisi uyumak istiyor uykusunu alinca uyaniyor soylemesi kolay biliyorum bende yasadim bu sorunlari ama inanin gecicek simdi kendisi donmeye falan basladi cok fazla kucak istemiyor kendi kendine oyalaniyor
Bebekler ilk uc ay adepte olmakta zorlaniyor bu yuzden surekli anne kucagi istiyor bizimki oyle cok kucakta gezen bebek olmadi yalnizim ama oda surekli kucagimda olmak istiyordu kendi donmeye hareket etmeye baslayinca hem gaz sorunu hemde kucak isteme sorunu cozuluyor en azindan benimki oyle oldu
Insallah en kisa zamanda bebeginizin sorunlari cozulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…