Gerçekten kimseyi düşürmesin apayrı bi yer orası ;(Ben bir defa çok üzücü bi durumda dolayı bulundum mahkemede. Neler hazırladım diceklerimi dçktğm kağıtlara. Ama oraya gittim çıktım 1 kelime bike edemedim. Tabiki çok çok ağır bişeydi buna göre ama havası bambaşka adliyelerin. Allah kimseyi oralara düşürmesin..
Olur mu öyle şey hak yedim resmen benim değiltirmem belki bi ile yaramaz zira kardeşim babamın metersiyle alakalı yazışmalarını gördüğünü vb şeyleri anlattı mahkemede iş yerini devrettini yazkın bi zamanda söylediler ve halen orda bulunduğunu söyledilerO çoktan haketmii canımın içi boşveeer. İnşallah dediğin işe yararda hakim nafaka kararı verir. Allah söyletti belkide
Bugün mahkememiz oldu annem babama tekbir nafakası için dava açtı bizde kardeşimle tanıktık babama karşl ama ben çok heycanlıydım ilk defa böyle bi yere gittim ne dedimi bile hatırlamıyorum yemin edildi ve sorular soruldu Baban kardeşinize maddi yardımda bulunuyo mu dendi bende hayır dedim ;(
İşin aslı bazen bulunuyordu ama ben geçen yıl başka bi ildeydim ama ondan önceki yıl bulunuyordu oda annemin konuşmasıyla kavgayla gürültüyle oluyodu Ya ben ifademi nasıl değiltirebilirim çok pişmanım kasıtlı yapmadım vicdanım hiö rahat değil uyuyamıyorum ağlıyorum kendi yaptığım şey çok büyük günah ve ben bunun yükünü taşımak istemiyorum ;( ne yapabilirim değiştirmek için ifademi dava ertelendi ocak ayının sonuna
Evet ama sonuçta kul hakkı bu ;( o bizim ne kadar hakmıza girmiş olsada ben giremem ;( öbür tarafı var bu işin ;(Ozaman bırakın gitsin annene yaptıklarına saysın. Hem bilerek demiş değilsinki dimi
Prası öyle ama ben yardım yapmadını söyledim hal bu ki arada yapıyodu anneminde arayarak istemesiyle ;( of of ;( gerçekten çok üzgünüm pişmanım ;( o hakkımıza girse bile ben vicdansıZlık yapmak istemiyorum benden önce şahitlik yapan kardeşim onun bazı durumlarını anlattı metresiyle alakalı sonra babamın tarafından biri geldi görüp bilmesine rağmen inkar etti adam ;( gözümüzün önündeAnladigim kadariyla cevapliyorum, ortada vicdan yapip, elem yuklenilecek bir durum yok.
Anneniz cocuklari icin nafaka talep etmis babanizda bunu odemek istemedigi icin ya da annenizin zorlamalariyla vermis, bundan sonrasi icin yasal olarak sizi guvenceye alarak devlet kanaliyla almak istiyor sizde sahitlik yapmissiniz. Helallik alinacak bir durum goremedim ben aksine verilecek bir durum var. Tazminat odememek icin mallarini baskasina yapan birine ben hakkimi helal etmem.
Öyle mi diyorsunuz ;(Hak yediğinizi sanmıyorum. Son bir sene yardım edip etmediğini bilmiyorsunuz zaten. Ondan önce de kendi rızasıyla vermiyormuş parayı. Anneniz cebelleşerek alıyormuş. Davanın gidişatını olumsuz etkilememek için siz şimdilik bekleyin.
Öyle mi diyorsunuz ;(
Gerçekten babam bizi annemle evlendiğinden beri hep müşkül bıraktı küçükken hatırlıyorum biz parasızlıktan merdiven silmeye giderdik ;( büyüdük başkalarına var olan durumu bize yok oldu kumar masalarında harcadı büz kağını önünde beklersik oyunu bitsinde bize para versin diye ;( kardeşimin botu yoktu komşumuzun oğlu ona ayakkabıları ı verdi ;( daha sonrada annem ayakkabısı yok diye sonradan oarayla alıp verdiSonuçta oraya gelen her insanın mental durumu bilinmiyor ki olabilir yorgunsundur ki yanlış hatırlama yada hic bilmeme gibi ihtimallerinde var . Birde bu hayat memat meselesi birsey degil baban zaten size bakmakla yükümlü ve eğer bu görevini doğru yapmiyorsa ben ne söylediğinin Onemli oldugunu dusunmuyorum vicdan konusunda . Sonucta yemin etmissin Allah biliyor senin kötü bir dusunceyle yapmadigini sartlar bunu gerektirdi.oraya o sartlari size yasatanda baban . uzmemelisin kendini. eger baban kardesine yeterince yardim etseydi kafan istedigi kadar karisik olsun istedigin kadar yorgun olsun dilin zaten onu soylerdi .Demekki yeterli değil .
Zaten konuşan adamın yalan söyledini anladı hakim eveleyio geveleme dedi sattığı yerde nasıl çalışabiliyor dedi ki bu üstelik arkadaşı ;( diye ekledi ;(Pislik insanlar ya. İnsan çoluğu çocuğunu aç sefil bırakmak için bide yalancı şahit tutturuyolar tövbe estf. Ya bırak canım ocağa kadar bekle takma kafana
öehh size koklatmamak için mal mı kaçırıyor? hak etmiş. ayrıca suç diye biliyorum. niye avukatınız yok? dövlet vermiyor mu?Affeder mi ki beni kendi bir sürü yalancı şahit çıkardı mallarını üstünden çıkardı ;( o bi gram bile pişman değilken ya bana kızarsa böyle bişey yaptığım için ama inanın bilerek yapmadım ;(
Prası öyle ama ben yardım yapmadını söyledim hal bu ki arada yapıyodu anneminde arayarak istemesiyle ;( of of ;( gerçekten çok üzgünüm pişmanım ;( o hakkımıza girse bile ben vicdansıZlık yapmak istemiyorum benden önce şahitlik yapan kardeşim onun bazı durumlarını anlattı metresiyle alakalı sonra babamın tarafından biri geldi görüp bilmesine rağmen inkar etti adam ;( gözümüzün önünde
Bilmiyorum ama annem brnim ve kardeşimin üzerine ev var sanırım ondan avukat vermiyor baroöehh size koklatmamak için mal mı kaçırıyor? hak etmiş. ayrıca suç diye biliyorum. niye avukatınız yok? dövlet vermiyor mu?
anlıyorum canımGerçekten babam bizi annemle evlendiğinden beri hep müşkül bıraktı küçükken hatırlıyorum biz parasızlıktan merdiven silmeye giderdik ;( büyüdük başkalarına var olan durumu bize yok oldu kumar masalarında harcadı büz kağını önünde beklersik oyunu bitsinde bize para versin diye ;( kardeşimin botu yoktu komşumuzun oğlu ona ayakkabıları ı verdi ;( daha sonrada annem ayakkabısı yok diye sonradan oarayla alıp verdi
Peki ben ifademi değiştirmelimiyim sizce ;( pek bişey değişmez belki ama yinede hak yerini bulmuş olur he ne derrsiniz ?babanizin bu yaptiklarina yaklasiminiz cok iyi ve icimi sisirdi. iyilik ve hak gozetme isi hakedene yapilir.
o adamin kendi sorunu diler yalanci sahitlik yapar diler baska bir sey. Siz kendi hakkinizi alinda.
Peki ben ifademi değiştirmelimiyim sizce ;( pek bişey değişmez belki ama yinede hak yerini bulmuş olur he ne derrsiniz ?
Halen de yaşıyoruz ya psikolojik olarak olsun etraf olsun bazen yediremiyorum bazı şeyleri benim yaşımdan bi kaç yaş bile büyük metresi oldu dükkenında çalıştırdı ;( ettim dua tövbe ettim ama yinede içim rahat değil ;(anlıyorum canımcok zorluklar yasamissiniz baban yuzunden . sen bu olayi babandan o gunlerin hakkini almak icin yaptigini dusun ve ben simdi icin rahat etmedigi icin soyluyorum Allah ım sen beni affet yanlış yaptiysam de dua et ve rahatca uyu . biliyorum hak yemek istemiyorsun ama gercekten senin onu bilerek yapmadıgini Allah biliyor sartlarida mahkemedeki insanlar biliyor . ki bide derlerya baskasinin hakkinin basladigi yerde senin hakkin biter diye . Sizin hakkinizin basladigi yerdede babanin hakki biter . bence hic kafana takma bunu sen istemli olarak bile soylesen hakkin olan bisey icin yapmis olacaktin insanlar neler yapiyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?