• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım edin :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

Shurup

Ziyaretçi
Kızlar 8 mayıs 2009 doğumlu bir kızım var....Altıncı ayımızı doldurduk çok şükür..Ama hala uyku problemi yaşıyoruz.

Hep düzelir dediler ama neredeyse 7 aydır uyku bana haram oldu...Geceleri en fazla 2 saat uyuyoruz.Çok sık uyanıyoruz ve gündüz neredeyse hiç uyumuyoruz.

Kızım nasıl büyüyecek böyle ? Uyku da büyütmez mi bebeklerimizi ?

Hııı bir de memede uyuma huyumuz var.Emerken uyuyoruz ama memeyi çeker çekmez gözlerimiz cin gibi açılıyor.

Lütfen yardım edin bana...Sinirlerim iyice bozuldu.Uyku saatim günde 4 buçuk 5 saate düştü.Haliyle gündüz ruh gibi olanıyorum evin içinde.eşimle ilişkim de bozuldu.Ayrı yataklarda yatıyoruz bebeğim çok sık uyandığı için...

Kızlar 8 mayıs 2009 doğumlu bir kızım var....Altıncı ayımızı doldurduk çok şükür..Ama hala uyku problemi yaşıyoruz.

Hep düzelir dediler ama neredeyse 7 aydır uyku bana haram oldu...Geceleri en fazla 2 saat uyuyoruz.Çok sık uyanıyoruz ve gündüz neredeyse hiç uyumuyoruz.

Kızım nasıl büyüyecek böyle ? Uyku da büyütmez mi bebeklerimizi ?

Hııı bir de memede uyuma huyumuz var.Emerken uyuyoruz ama memeyi çeker çekmez gözlerimiz cin gibi açılıyor.

Lütfen yardım edin bana...Sinirlerim iyice bozuldu.Uyku saatim günde 4 buçuk 5 saate düştü.Haliyle gündüz ruh gibi olanıyorum evin içinde.eşimle ilişkim de bozuldu.Ayrı yataklarda yatıyoruz bebeğim çok sık uyandığı için...

Canım rahatlıtıcı bişiler versen anason çayı gibi, gerçi ben vermedim ama kızlardan veren olmuştu, paptyada olabilir, mesela kağan yoğut yiyince 1 saat kadar uyuyor 6. ayınızı doldurduğunuza göre yğurtta verebilirsin, bide hareket etsin yorulsun tüm gün kucaktaysa enerjisini boşaltamıyordur bebecik, ser yere polar battaniye çift kat koy üstüne dönsün dursun ,yada oyun halısına koyabilirsin misal

bide uyutmak için kundak yapıp ayağında sallamayı dene...

burcuya katılıyorum kundak yapınca daha iyi uyurdu oğlum yorulmalarıda çok önemli ben rezene verirdim

canim yemek düzeni nasil? ek gidalara geçtinizmi? ac kaliyor olabilir..yada tam tersi cok yiyor fakat enerjisini harcayamiyor olabilir..

canım aynı seylerı yasadım..40 ı çıksın dedıler.2 aylık olsun dedıler 4 aylık 6 aylık 8 aylık..ofhıç bıtmedı uyku problemımız..
sımdı 3 yasında...
gecelerı yatınca once 2 saate yakın uyur sonra sıksık uyanırdı yanı nasıl desem 15-20 dakkada bır sabaha kadar aglar emer uyuyur.15-20 dakkada bır olurdu yanı..ben sınır küpü olur kocama sarardım..kımsemde yanımda olmadıgı ıçın gunduzlerı de ıhtıyacım olan uykuyu uyuyamazdım..zaten gunduz uykularıda 15-20 dakka surerdı...boylece surdu..8 aylıkken antıdepresan kullanmaya basladım doktor tavsıyesıyle.mecburen emzırmeyı bıraktık...hazıor mamaya geçtık..o zaman daha uzun uyumaya basladı...ama hala 3 yasında uykuyle çok buyuk proplem yasıyorum..hala uykuyu sevmıyor..gecelerı uyanıyor hala..bazen 4- te 5te uyanıyor 1-2 saat yatakta donuyor yıne uyuyor...bana çekmıs dıyorum.babaya çekseydı yastıga başını koymadan uyurdu.
arkadasım sana tavsıyem..ne olursa olsun kendısının uyumayı ogrenmesı lazım..sallama kucak vs. yapıyorsan acıl bırak..
sınırlenınce sınırle bagırma uyumuyor dıye ters tepıyor..
aglasada bagırsada kendısı uyumaluı.kendısı uykuya dalmayı basarmalı...senın yardımın degıl...
ben basaramadım.umarım sen basarırsın..
BASARILAR DILIYORUM CANIM.

genellikle bir yaş sonrasında uyku düzeni oturuyor diye okumuştum bir yerde.
ben oğlum doğduğu günden itibaren gündüzleri ses olsun diye tv acıyordum geceleri ise hiç ışık yada sese izin vermiyordum.gece-gündüz farkını kavraması için.
benim oğlumda emerek uyuyordu. tam dalma aşamasındayken yavaşça çekiyordum göğüsümü uyanıyordu tabii hemen :)) 2-3 kez aynı şekilde devam ettim tam iyice dalmasına yakın çekiyordum hafifce taa ki memem olmadan uyuyana kadar buna yaklaşık 10 gün devam ettim ve artık emmeden uyuyor. istersen bi deneye bilirsin..

canım benim kızımda 24 mayıs dogumlu oda gece 4 de uyuyo ve uzun zamandırda böle :(

Benim bebeğim şu an 18 ayını doldurdu ve ilk doğduğundan beri uyku konusunda galiba biraz fazla abartılı davrandım.çok küçükken bile akşamları uyutmadım onu. Sana nacizane tavsiyem arkadaşım akşamları uyutma ve gündüz uyku saatlerini de aralıklarla 2 satten fazla tutma.akşam en geç 6 gibi uyanmasını sağla derim. geceleri uyanmaması içinde, akşam yatırmadan önce mini bir kase yoğurt çok iyi gelecektir. Bu aylarda çocuklar çok çabuk acıktıkları için de uyku problemleri baş gösteriyor. Ortalama üç saatte bir beslemeyi denersen (eğer biberon veriyosan büyük kolaylık olur) faydası olacaktır. Fakat emzirmek için yerinden kladırınca yine uyanacaktır.Gece sadece bir kere emzirip bir kere de biberon verebilirsen faydasını görürsün diye düşünüyorum.Eğer biberon vermiyorsan şimdiden uyurken kaşığa alıştırabilirsin (benim kızım uyurken bile kaşıkla yiyebiliyo, tabi ki uygun gıdaları; yoğurt, muhallebi gibi) ve hala biberon vermiyosan 8. ayından sonra alıştırma süreci uzun sürebiliyor.Emzirme konusuna gelince artık ek gıdalara başladığına göre memyi o istediği zaman değil gerektiği zaman verirsen zamanla bu duruma alışacaktır. Emzirerek uyutmak gerçekten kolay oluyor ama sana tavsiyem özellikle akşamları yatmadan önce meme yerine başka bişey yedirip sallayarak veya emzik veriyosan emziğini ağzına verip kendi haline bırakarak uyutman çok daha kolay olacaktır ilerisi için. Umarım benim tecrübelerim işine yarar. Doktorlarımızn hakkı inkar edilemez ama bazı konularda biz annelerin tecrübeleri onların eğitiminden çok daha fazla işeyarayabiliyor :))))

Allah çocuklarımıza sağlık versin

ben altı ay zombi gibi gezdim,aynen senin dediğin rutini yaşıyorduk,altıncı ayda memeyi kestim,mamayla tüm gece uyuyordu valla hasta falan değilse,sütü kes demem ama en azından sen yatmadan önce bir biberon mama ver bak nasıl uyur.O günlerde nasıl dayanmışım diyorum,tek şansım şuydu,gündüz eve yardımcı bir kadın geliyordu,o kapıdan giriyordu ben yatağa ancak giriyordum ama gece uykusu gibi olmuyor,bir de kızım çok huysuz olduğu için sürekli ağlardı,uyuyamazdım.bir şekilde geçiyor canım ama genel olarak kızım hala uykuyu sevmez,sabah kreşe gitmesine rağman 11,12ye kadar oturuyor geceleri,bu da benim huzurumu bozuyor.Tek iyi yanı haftasonları öğlene kadar uyuyoruz anne kız:)

valla benim ki 9,5 aylık.hala uyumuyo hala uyumuyor.bende ne yapacağımı şaşırdım artık ağlıyorum geceleri sinirden.ben herşeyi verdim anason.papatya rezene vallahi hiç biri işe yaramadı.kimi çocuk uykusuz olurmuş.bizimkiside öyle herhalde arkadaşım.ne yapacaksın .sağlıklı olsunlarda varsın uyumasınlar.opuyorumnanaktan

ben 2 buçuk senedir uyumuyorum arkadaşım.28 aylık oğlum hala gece bi sefer mutlaka uyanır.10 aylık diğer oğlumsa saat başı emmeye uyanır .ben neler denedim ama nafile.... bişey denerde işe yararsa yaz lütfen..

gece çaylarını tavsiye ediyorlar. deneyin bakalım belki işe yarar.

Back