• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi lütfen yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

betty222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
76
18
88
34
merhaba 3 aylık oğlum her 3 saatte bir hem meme arkasından 90 cc mama yiyoor
fakat bunlara rağmen bir diğer 3 saate kadar sürekli mememde olmak istiyor 1-2 gündürde ellerini emiyor acaba bebegim doymuyormu ne olur bir fikir verin bana

ne kadar sütün var acaba hiç sağdın mı ? bir de emzik vermedin sanırım değil mi?

sutumu dün merak edip sağdım 10 cc anca çıktı ancak soyle bir durum var bebegim sürekli mememde olduğu için süt biriktiremiyorum bu sebeple de sağma sırasında 10 cc çıkmasını buna bağlıyorum emziği hiçbirşekilde kabul etmiyor varsa yoksa mememde olacak

Ellerini emmesi çok normal. Bebeklerde emme refleksi vardır ve karınları doysa bile emmeye ihtiyaç duyarlar. Bebeğiniz doysa bile emme isteğinden dolayı memenizde durmak istiyor olabilir. 3 aylık bebeklerde oral döneme geçmeye başladıklarından emme içgüdüleri oldukça yükselir hatta eline geçen tüm nesneleri keşfetmek amaçlı ağzına götürmeye çalışırlar bu konuda da dikkatli olun.:) zararlı nesneler olmasın bebeğinizn etrafında. Telaşlanacak bir şey yok, olağan durumlar ve zamanla geçecek içinizi ferah tutum. Memenizde dursun bol bol, belli ki anne memesinde kendini oldukça guvende ve huzurlu hissediyor

Bebegin seni yaninda tutmak istiyor senin kucaginda olmak istiyor olabilir mi? Zaten mama veriyormussunuz fiziksel ihtiyacını karsiliyorsunuz bir de duygusal acidan bakin bu olaya bence.

Üçüncü ayda bebekler el ve ayaklarını tanımaya ve onları kontrol edebildiğini anlamaya başladığı için bol bol ellerini emiyormus. Çocuk gelişim kitapları öyle diyor ;) sürekli emmeyi istemek bizim de sorunumuz. Yeni bir emzik sipariş ettim bir de onu deneyeceğim işe yararsa size de haber veririm.

sutumu dün merak edip sağdım 10 cc anca çıktı ancak soyle bir durum var bebegim sürekli mememde olduğu için süt biriktiremiyorum bu sebeple de sağma sırasında 10 cc çıkmasını buna bağlıyorum emziği hiçbirşekilde kabul etmiyor varsa yoksa mememde olacak
Sut sagma makinalariyla denedigimde bende sut cikartamiyorum, ama bebegim 1 saat emiyor bazen, agzindan cikarttigimda memeyi ucunu siktiginda sutlerin aktigini hatta bazen fiskirdigini goruyorum. Pompayla asla gelmiyor

Back