• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım edin. yüzümdeki benler giderek büyüyor.

jihoorui

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
30
0
36
Hatay
arkadaşlar benim benlerim et beni değil. ve yüzümde birçok var ve sürekli büyümekte. doktorum yapacak bir şey yok cildin böyle diyor. ama sürekli büyüyor benlerim. bu gidişle kocaman olacak.
aldırmak için gün bile aldım ama gitmedim. kalacak izden korkuyorum. ve okul dersana vb. eğer iz büyük olursa kötü olur.
3 doktora gittim hepsi plastik cerrahi profösörü. biri alalım hiç izi kalmaz dedi. diğerleride izi kalır tavsiye etmem falan dedi.
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
EĞER BEN ALDIRAN VARSA BANA TAVSİYEDE BULUNABİLİR Mİ?
ÇOK İZİ KALIYOR MU?

kesinlikle iz kalır ya da kalmaz denilemez
bu sizin vücudunuza cildinize vs. bağlı bi durum sonuçta
benim bi arkadaşım yüzünde aldırdı siyah bi bendi iz kalmadı ve memnun
o uğraşıyodu ama sanırım iz kalmasın diye masaj mı ne tam da hatırlamıyorum
aslında et beni olmayan benlerin aldırılması daha iyi olur özellikle yüz gibi sürekli güneşe maruz kalan yerlerde kötü huylu hücrelere transformasyon riski olmaz..

ama aldırmaktan da korkuyorum. çünkü iz çok büyük kalırsa okul falan hiç iyi olmaz.
bazı yerlerde okudum çoğunlukda çok küçük iz kalmış.
zaten doktorumda garanti veremem sonra iz kaldı diye ağlama bak dedi. aslında haklısınız aldırmam gerek ama emin olamıyorum

arkadaşlar benim benlerim et beni değil. ve yüzümde birçok var ve sürekli büyümekte. doktorum yapacak bir şey yok cildin böyle diyor. ama sürekli büyüyor benlerim. bu gidişle kocaman olacak.
aldırmak için gün bile aldım ama gitmedim. kalacak izden korkuyorum. ve okul dersana vb. eğer iz büyük olursa kötü olur.
3 doktora gittim hepsi plastik cerrahi profösörü. biri alalım hiç izi kalmaz dedi. diğerleride izi kalır tavsiye etmem falan dedi.
ÇOK İZİ KALIYOR MU?

annem bi 10 yıl kadar önce alnındaki yanağındaki benlerini aldırdı ve hiç bir iz kalmadı.şuanda ise babam et benleri aldıryor lazerle bir haftaya kadar kendiliğinden geçicek demiş.bir hafta sonra eğer doktorun dediği gbi iz kalmazsa bende aldırıcam.bence başka bi doktora danışmalısın.mutlaka bi çözümü vardır.

annem bi 10 yıl kadar önce alnındaki yanağındaki benlerini aldırdı ve hiç bir iz kalmadı.şuanda ise babam et benleri aldıryor lazerle bir haftaya kadar kendiliğinden geçicek demiş.bir hafta sonra eğer doktorun dediği gbi iz kalmazsa bende aldırıcam.bence başka bi doktora danışmalısın.mutlaka bi çözümü vardır.

ama lazer sağlıklı değil diyor doktorlar. kanser riski varmış.

ama lazerde benin tamamı alınamadığı için ben birkaç yıl sonra yineleyebilirmuş. veya sorun çıkarabiliryormuş.
umarım çıkarmaz ^^
lazerin iyi olduğunda bir kanaat kılsam :43::43:

İz durumu tamamen cildine bağlı. Küçük de olsa iz kalsa bile ben'den daha iyi değil mi sence de :) Pazartesi günü cildiyeye gideceğim. Ben de aldıracağım yüzümden 2 tane inşallah. Bakalım ne zamana gün verecekler.. Aldırdıktan sonra herşeyi sorabilirsin:6:

İz durumu tamamen cildine bağlı. Küçük de olsa iz kalsa bile ben'den daha iyi değil mi sence de :) Pazartesi günü cildiyeye gideceğim. Ben de aldıracağım yüzümden 2 tane inşallah. Bakalım ne zamana gün verecekler.. Aldırdıktan sonra herşeyi sorabilirsin:6:

ay umarım senin yüzünde iz kalmaz :D
gerçekten çok sağol :D ben senin yerine heycanlandım burda ya :D
ama plastik cerrahine gitmen gerek. cildiyeye yorulma. onlar seni plsastik cerrahine gönderirler muhtemelen ^^

Benlerinde büyüme varsa almaları gerekir aslında. iz meselesine gelince, cilt yapına bağlı ama en çok da doktorun tecrübesine bağlı. ben 3 ay önce cerrahi yöntemiyle karnımdan aldırdım, iz kalır demişti dr ama kalmadı. 2 hafta önce de yüzümden lazerle aldırdım pek içime sinmedi. iz kalacak gibi görünüyor. sana tavsiyem cerrahi yöntemiyle aldır. lazerle ben komple çıkarılmıyor bu da çok kötü sonuçlara yol açabilir, Allah korusun. benin tamamen çıkarılması gerekiyor. seninkinde büyüme de varsa cerrahi doğru bir tercih olur.

Benlerinde büyüme varsa almaları gerekir aslında. iz meselesine gelince, cilt yapına bağlı ama en çok da doktorun tecrübesine bağlı. ben 3 ay önce cerrahi yöntemiyle karnımdan aldırdım, iz kalır demişti dr ama kalmadı. 2 hafta önce de yüzümden lazerle aldırdım pek içime sinmedi. iz kalacak gibi görünüyor. sana tavsiyem cerrahi yöntemiyle aldır. lazerle ben komple çıkarılmıyor bu da çok kötü sonuçlara yol açabilir, Allah korusun. benin tamamen çıkarılması gerekiyor. seninkinde büyüme de varsa cerrahi doğru bir tercih olur.

Mrb bende ankaradayım ve aldırmayı düşünüyorum da nerede ve kaça aldırdın acaba bilgi verebilir misin??? Teşekkürler..

birde doktor sizce ameliyatta gıcık yapar mı.
çünkü benim doktorum bana iz kalırsa ağlama baştan anlaşlım falan dedi. zaten almaya pek de istekli görünmüyor.
birde ben aynı hastanede çalışan hem profosör plastik cerrahına hemde uzman plastik cerrahına gittim. profösor iyi davrandı ama aldırmamanı öneririm 20 yaşından sonra büyümesi durur dedi. ben 14 yaşımdayım ve benlerim her sene öncekinden farklı olyur :S
kaarar da veremiyorum :S:14:

Benimde yüzümde et beni var. Bende aldırmak istiyorum ama nerde nasıl olacak onları bilmiyorum. Birde korkuyorum ileride kansere falan çevirir aldırma diyorlar.Bana bir zarar yok ama ruhen bazen kötü hissediyorum...

Benimde yüzümde et beni var. Bende aldırmak istiyorum ama nerde nasıl olacak onları bilmiyorum. Birde korkuyorum ileride kansere falan çevirir aldırma diyorlar.Bana bir zarar yok ama ruhen bazen kötü hissediyorum...

eğer et beniyse emin ol aldırdığında mutlu olursun. et benlerinin iyileşme süreçleri daha güzel.
benim benim leke tarzında olduğu için korkuyorum

dr.Arif Eroğlu dr.Nüket Eroğlu netten araştırıp iletişim bilgilerini bulabilirsin arkadaşım aldırdı sonuç çok başarılı son sistem lazer teknolojisi kullanan bir klinik geçmiş olsun

ÇOK İZİ KALIYOR MU?

İLK önce ben hernerede olursa olsun ilk gitmeniz gereken dr cildiye yada dermotolijidir. çünkü benlerin durumuna göre ve risk faktörüne göre hangi yöntemle alınacağaını belirleyecekler..YANİ CERRAHİ DONDURARAK YADA YAKARAKMI? EĞER BENLERİNİZ BULUNDUĞU YER ŞEKİL VE BÜYÜKLÜK BAKIMINDAN illede kesilerek çıkarılması gerekiyorsa be kalacak iz bakımından yuz gibi çok göze batan yerdeyse sizi zaten daha az iz kalması daha ince işçilik yapılması bakımından plastik cerraha bizzat kendileri yönlendirecekler.ÇIKARILAN BENLERDEN BİR YADA BİRKAÇINI MUTLAKA AMA MUTLAKA PATOLOJİYE GÖNDRMENİZ ÇOK ÖNEMLİ KANSER HÜCRESİ TAŞIYIP TAŞIMADIKLARI ANCAK VE ANCAK PATALOJİDE KESİN BİLGİ VERECEKTİR

Eğer kesmeye karar verilirsse plastik cerraha estetik dikiş yaptıtırsan sigara alkol ve guneş ışınlarından uzak durup bandajları doktor söylemeden çıkarmazsan bir altı ay kadarda scarfade veeeee contraxtubeyi kullanırsan iz miz kalmaz tatlım hiç merak etme doğru bakım yaparsan için rahat olsun ...

Back
X