Erkek İnfertilitesi lütfen yardım edin kızlar :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

LadyNurr

Rabbi heb li mines Salihin ; Amin
Kayıtlı Üye
21 Mart 2018
3.725
13.842
Hayırlı akşamlar kızlar .. kafam çok karışık allak bullak diye bilirim . 6 aylık evliyiz hiç korunmadık,eşim çok istiyordu çocuk ne zaman gelirse ben hazırım diyodu .ben sürekli kontrollerimi yaptırıyordum herşey yolundaydı...
taki 2 gün öncesine kadar, öylesine yaptırdımız sperm testinde hayal kırıklığı yaşadık doktor ürologla görüşmemiz gerektiğini söyledi sayının istenilenin çok altında olduğunu söyledi . Sonrasında hormonda lh ve fsh normalin üzerinde çıkmıştı sonrasında ultrason felan istenildi ama eşimde ultrason temiz çıktı . Sperm sayımız 1 milyon ..
Gittiğimiz ürolog normal yolla gebelik oluşmayacağını söyledi aynen şu şekilde . Kısırlık var diyemem ama normal yolla hamilelik çok düşük iyi bir tüp bebek merkezi bakın dedi . Biz çıktık ama ben kafamı zor toparladım beklemiyordum , insan başına gelmeden anlamazmış . Ben şimdi bi çok şeyi daha iyi anladım . Tüp bebek merkezinede gittik konuştuk olumlu konuşuyorlar bize lazım olan 5 tanesi bunu araştırıp en iyi 5 spermi alıcam içinden kaldıkı eşinde 1 milyontane çıkmış şanslısınız ve en büyük şansımız genç olmanız dedi ,dedi ama ben düşünmeden edemiyorum .
Ablalarım kardeşlerim sizinde bizim sayımız kadar düşük olupta tüp bebek olan varmı çok korkuyorum ya öylede olmassa diye düşünmeden edemiyorum rahat uyuyamıyorum piskolojim alt üst oldu düşünmeden edemiyorum . Sizden ricam benden bu konuda tecrübeli olanlardan yardım siz nasıl yaptınız ne yaptınız .

Hızlı ileri yerinde hareketli şu sayıları hiç bilmiyorum onlarda eşimde bi ara almam gerekli eğer aranızda anlıyan varsa . İstenilen sayı 15 milyon denildi canım . Ürologumuz prof.doktordu gittimiz tüp bebek merkeziyle uzaktan yakından alakası yoktu ben seçtim orayı . Ürolog normal yolla çok çok düşük zaman kaybı olmasın 1 sene bekleyin derdim ama ihtimal düşük diye tüp bebek dedi ..
kafam çok karıştı bildiğim en iyi tüp bebek merkezine gittim . Ama korkularım çok büyük 1 milyon az değilmi dersin peki ileri hızlı yoksa o zaman ne oluyor hiç birşey bilmiyorum konuyla ilgili ama bi an ortasında kaldım .. canım benim evet ikincisini kesin istedi ürologumuz 1 ay sonra inşallah biraz değişir. Tecrübesi olanlan kk’den başka yerde derin derin anlatamam dedim ve buraya geldim

Afedersin ben yanlış anlamışım sayıyı o yüzden öyle dedim yanlış yönlendirmiş olmayayım. Eğer tek sorun sayıysa kürleri deneyebilirsiniz etkisi olur mutlaka. En azından sınıra bile getirilse şans çok artar. Yaşınız gençse kürleri yapıp doğal yolla şansınızı deneyebilirsiniz, olmazsa da tüp bebek daha mantıklı tabii

Eşinin fazla kilosu varsa vermesi ve sigara içiyorsa bırakması lazım canım.
Şifa Allahtan ancak promotil isimli bir vitaminin fayda sağladığını duymuştum onun dışında keçi boynuzu kürüve havuç kürünü araştırın

Sayımız dediğim gibi 1 milyon.ileri hızlı 5% yerinde hızlı %5 miş az önce baktım . ( ama bi laboratuarda verdi 2 günlük pehriz sonrası ve afedersiniz wc’de verdi ) stress çoktu belki oda etkilemiştir bir az toparlasak aslında Keçi boynuzu kürü dedim aceba denesemmi ama korktum ters teptiğide oluyormuş .. canım doğal yolla olmasa bile tüp bebekte ihtimalimiz yüksek olsun bana yeter ben sanki hiç olmaz bu sayıyla düşüncesine geldim paranoyaya bağladım . Doktorumuz 5 tanesini alıcam sadece dedi ,dedi ama gel görki insan hiç beklemeden bilmeden karşılaşınca dağılıyo ben gibi .

Tek sıkıntı sayi ise eger keciboynuzu kuru ve vitaminlerler artiyor Allahin izniyle hic dert etmeyin hiz ve morfoloji degeriniz nasil biraz deneyip isterseniz yine dusunursunuz tup bebek zaten tup bebekte en kalitelisini seciyolar ve hiz da onemli degilmis sanirim direkt yumurtanin icine koyuyolar.

Canım kilosu şükür iyi ama sigara kullanıyo bırakmasını evet doktorda dedi ama bırakayımdemeyle bırakamam dedi bizimki sonra tüp bebek uzmanı doktorumuzla konuşurken sigara çok içmiyomuş madem azaltaın günde 2 tane olsun çok zor aniden bırakması onuda anla üzerine gitme dedi. bende kullanıyorum transfere gelmeden bi ay önce bırak . Sonrasında gebelik oluşursa kesinlikle sigara yok sürekli takibinde kalıcam dedi olsunda sigara umrumda değil bugün bırakırım ben yeterki rabbim kucağımızı boş bırakmasın (

Haklısın canım anlıyorum seni, bende 1 senedir bebek istiyorum benzer korkuları yaşıyorum. Çok şükür eşimde bişey çıkmadı ama benim hormonlarımda düzensizlik var. Çaresiz dert yok ama canını sıkma fazla zaten daha 6 ay olmuş yeni sayılırsınız. Erkeklerde spermleri sigara, stres, beslenme düzeni falan çok etkiliyor. Keçiboynuzu küründe pekmez olursa şekerli olduğu için ters etki yapabiliyormuş, keçiboynuzu özü olması lazım buna dikkat edin. Ayrıca İbrahim Saraçoğlunun sitesinde bununla ilgili farklı kürler de var deneyin bence bir kaç ay, tekrar test yapın ona göre daha sağlıklı karar verirsiniz

Canım morfoloji ne bilmiyorum inan ilk kez bu isimlerle karşılaştım ama
İleri hızlı 5%
Yerinde hızlı 5%
Sperm sayısı 1 milyon

Bizde olumsuz konuştu 3 değişik doktor neden bilemem fsh ve lhda biraz normalinden yüksek diye belki . Tüp bebek merkezindeki doktor normal yolla oluşamaz diyemem ama ihtimal düşük dedi
Ürolog normal hamilelik elde edemessiniz tüp bebek merkezine gidin dedi .. zaten en az bi 6 ay sonra düşünüyoruz kafalarımızı toparlamamız gerek ücretini felan hiç kolay bi süreç değil ona hazır olmak lazım maddi ve manevi .. kürlerde ters tepenler oluyomuş o yüzden cesaret edemedim

Çok sağol canım bakıcam Allah razı olsun .. rabbim en kısa zamanda sanada şifasını verir inşallah kucaklarımız boş kalmaz

Anladim canim Allah yardimcimiz olsun benim esimde de hiz ve morfoloji sıkıntısı var bizimde care tup bebek gibi gozukuyo bu yil sonunda gitcez olmazsa sizin yas kacti

Anladim canim Allah yardimcimiz olsun benim esimde de hiz ve morfoloji sıkıntısı var bizimde care tup bebek gibi gozukuyo bu yil sonunda gitcez olmazsa sizin yas kacti
Canım ben 24 eşim 30 . Erkeğin yaşı hiç önemli değil önemli olan bayanların yaşı işimizin kolay olması için dedi doktorumuz . Rahim kalınlığı tüpler ve kadınların en çok annelik istemeye vücütlarınında kendini tamamen hazır hissetmeye başladığı zamanlardasın korkma dedi .. siz yıl sonunda gidicekmissiniz eşim bana yeni yılın ilk aylarında diyor bizim sıkıntımız yurt dışında kalıyoruz tatilde öğrendik tüm bunları . Rahim filmi istendi bir onun için ilk gitmem lazım sonra tüp bebek için iş izinlerimiz herşey alt üst olacak dediğim gibi tatilimizde öğrendik . Nereyi düşünüyosun canım bildiğin bi merkez varmı ben ilk aklıma gelene en iyi olduğunu düşündüğüm yere gittim ama

Eşim in abisinin sperm sayısı 250 binlerdeydi tüp bebekle ikizleri oldu.

Benim buraya konu açma nedenim bu kızlar . Piskolojikmen düşmüş durumdayım hepiniz umut oluyor yazdıklarıyla bana <3 allah analı babalı büyütsün rabbim kimsenin kucağınıda boş bırakmasın

Bizimde yasimiz 27 evet tup bebekte kadinin yasi onemli genc olmamiz avantaj diyorlar yumurta kalitesi rezervi acisindan bende o yuzden cok beklemek istemiyorum belki Allah ordan nasip eder guldurur yuzumuzu valla canim bende su an arastiriyorum ama Recai Pabuccu diye prof var Ankarada onu dusunuyoruz biz cok memnun kalan var ondan biraz pahaliymis galiba

Canım ben intagramda bir sürü video izlediğim bahçeci ye gittim . Fiyatı bize göre uygun değil ama yapılmayacak bi şeyde değil ilaçlar vs herşey toplamda 20 bin lira aşşa yukarı çok fazla memmuniyeti var ama gözüm kapalıda direk orası olsun demem onlarla ön görüşme yaptık ama bakalım zaman ne gösterecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…