• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım edin kardeş kıskançlıgını nasıl önliycem

nevacan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
50
4
86
Antalya
merhaba arkadaşlar 27 aylık bi kızım var ve şu an ikinci bebeğime hamileyim, ne yapacagımı bilemiyorum kızımın kadeşini kıskanmadan psikolojisini bozmadan kardeşine alışmasını nasıl saglarım lütfen bu konuda bana yardım edin tecrübelerinizi banada aktarın

merhaba
hayır henüz belli olmadı inşallah bayramdan hemen sonra belli olucak,
bu arada merak ettim kıskançlık konusunda kardeşinin kız yada erkek olması farkedermi

benim bir oğlum bur kızım var,

oğlum 5 yaşındayken kızım dünyaya geldi.
severken mesala
annesinin biricik oğlu,
yada annesini biricik kızı diye sevebiliyorum.

çünkü gerçekten başka yok onlarda bunun farkında içleri rahat oluyor.
ben her doktor kontrolüme gittiğimde oğlumuda götürdüm. bak bu onun eli yada ayağı tarzında hem ben hemde doktorum konuşuyordu.
karnımdayken sürekli onunla konuşurdu.

oğlum çok şükür tam bir abi gibi yaklaştı hiç kıskanmadı. ama annenin babanın da tutumu çok önemli.
oğlum doğmadan önce kız kardeşine bir sürü hediye aldı.

oğluma sordum kardeşin doğunca sana ne getirsin dedik. ve hebsini hazırladık doğduğu gün ---oğlum bak kardeşin sana getirmiş diye ona verdik.
çok şükür oğlumda kızımda merhametli ve kıskançlık olmuyor.

sadece şunu söyleyebilir. birincisin ne kadar seviyorsan ikincisini de o ölcüde seveceksin. başkalarınında yani teyze amca dayı ve diğer akrabalarında buna dikkat edecek.

kimin doğum günü olursa olsun ikisine birde hediye alacaksın. ikisini de unutmayacaksın.

aklıma ilk gelenler bunlar

Allah bağışlasn inşallah iki bebeğinide
inşallah benikilerde birbirlerini kıskanmaz ama pek umudum yok bazen kızıma senin bi kardeşin olsun mu onunla oynarsın filan diyorum direk istemem diyor,doktor kontrollerimize götürmeyi göstermeyi bende denedim ama bi facia oldu malesef kızım çıglık çıglıga bagırmaya başladı dokunma annemeeeeeee diye ne kadar zarar vermiycek bişey yapmıycak dediysekte fayda etmedi bende bi daha denememeye karar verdim,bakalım ne yapıcaz hediye konusundaki tavsiyelerine uymaya çalışacagıma emin olabilirsim tüm tavsiyelerin için çok teşekkür ederim lütfen diger yaptıkların aklına geldikçe yazmaya devam et,nekadar çok şey bilirsem o kadar ii 7 ay vaktimiz var ))))))))))

benimde 2 yaında oğlum ve şuan hamileyim
bende artık her fırsatta oğluma kardeşliği anlatmaya çalışıyorum
kardeş gelsin vs gibi konuşuyoruz bazen ama hep kardeşle ilgili olumsuzlukları beğeniyor oğlum :(
ben yeni doğacak bebeğime çok fazla göz batacak şeyler almamayı düşünüyorum

bir uzmanın yazısında okumuştum; aklımda kalanları yazayım;
yeni bebeğe hazırlık yaparken büyük çocuğun fikirleri alınmalı,
büyük çocuğun odasında asla değişiklik yapılmamalı,
yeni bebek için evde en ufak bir değişikliği bile büyük çocukla birlikte yapın,
kendi eski fotoğraf ve videolarını göstermek lazımmış kendisininde bir zamanlar bebek olduğunu anlamalarını sağlamak
ve hiç bir zaman yeni bebek geldiğinde onun ilgi odağı olmamasını sağlamak
eskisi gibi büyük çocuğumuza ilgi devam edecek

aklıma geldikçe yazarım

ikinci bebegin hayırlı olsun meryemmeryem saglıkla kucagına al inşallah,valla Allah yardımcımız olsun benim kızımda aynı senin oglun gibi yeni bebek hakkında pek olumlu şeyler söylemiyo şimdilik ama daha vaktimiz var
inşallah başarıcaz,bu arada senin bebişin kaç aylık cinsiyeti belli mi

ikinci bebegin hayırlı olsun meryemmeryem saglıkla kucagına al inşallah,valla Allah yardımcımız olsun benim kızımda aynı senin oglun gibi yeni bebek hakkında pek olumlu şeyler söylemiyo şimdilik ama daha vaktimiz var
inşallah başarıcaz,bu arada senin bebişin kaç aylık cinsiyeti belli mi

yok canım daha 9 haftalık
herşeyden önce sağlıklı olsunlar tabiki
bir oğlum var herkes inşallah kız olur diyor ama ben ise sırf oğlum daha iyi anlaşır diye erkek istiyorum
of bu çozuklar bizi ne hale soktular nefesimizi bile onlara göre alacaz nerdeyse :)

yok canım daha 9 haftalık
herşeyden önce sağlıklı olsunlar tabiki
bir oğlum var herkes inşallah kız olur diyor ama ben ise sırf oğlum daha iyi anlaşır diye erkek istiyorum
of bu çozuklar bizi ne hale soktular nefesimizi bile onlara göre alacaz nerdeyse :)

benimde bi kızı bende senin gibi daha ii anlaşırlar diye bi kızım daha olsun diyorum bide kızımın kıyıpta kimselere veremediğim o kadar çok kıyafeti var ki
kız olursa bütün herşeyi hazır mendil bile almamıza gerek kalmaz.)))))))))))))) sonra da düşünüyorum erkek olursa cinsiyetleri farkli olacagından belki daha az kıskanırlar birbirlerini diyorum ama hayırlısı tabi herşeyden önce saglıklı olsunlar aklı fikri erinde hayırlı çocuklar olsunlar inşallah
bu arada yeni bi kitap aldım okuyayım kardeş kıskançlığıyla ilgili kısmı oldugu gibi yazıcam görüşmek üzere))))))))))))

Back