• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları lütfen yardım edin gaz problemi :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.181
105
688
39
merhaba arkadaşları 16 günlük bebeğim var. ciddibir gaz problemi yaşıyoruz. bi pırt yapamamak cocugumu mahvediyor. önce ıkınıyor kızarıyor sonra aglamaya başlıyor. kabız değil kakasını yapabiliyor ama günde kaç kez saymadım. sarı ve cıvık.. sanırım karnıda agrıyor bilmiyorum :( agzından çıkartıyor gazını ama alttan:( bi cıkaramıyor gazını. ne yapabilirim ? bana yardımcı olun lütfen.

kıyamam, hem bebeğine, hem sana...bugün 6 aylık olduk ve çok çektik gazdan...keşke mucizevi birşey bilsem de söylesem, ama malesef, sabır ve zaman...hareketlenince kendi rahatlıyor ama o zamana kadar da anneyi inanılmaz yoruyor ve üzüyor.bunun için ilaçlar var, ama ilerde daha ciddi sağlık problemi doğurabileceğinden ben çok kısa kullandım ve bıraktım, hoş zaten pek bir işe de yaramıyor. şu ilaç iyi geldi bu ilaç iyi geldi diyenler genelde sırasıyla ilaçları deniyor, en son kullandığı bana iyi geldi diyor ki aslında sorun kendiliğinden çözülmüş oluyor. karnına sık sık masaj yap saat yönünde, dizlerini karnına bastırma hareketi yaptır...karnını ılık zeytin yağıyla masaj yaptıktan sonra ılık havlu koy...ayaklarının altına da elma yağı sürmek karın ağrısına iyi geliyor...ama malesef eğer bebeğin gerçekten gazlıysa, sabret...söylemek kolay ama geçiyor...kolaylıklar dilerim. Allah bağışlasın

kıyamam, hem bebeğine, hem sana...bugün 6 aylık olduk ve çok çektik gazdan...keşke mucizevi birşey bilsem de söylesem, ama malesef, sabır ve zaman...hareketlenince kendi rahatlıyor ama o zamana kadar da anneyi inanılmaz yoruyor ve üzüyor.bunun için ilaçlar var, ama ilerde daha ciddi sağlık problemi doğurabileceğinden ben çok kısa kullandım ve bıraktım, hoş zaten pek bir işe de yaramıyor. şu ilaç iyi geldi bu ilaç iyi geldi diyenler genelde sırasıyla ilaçları deniyor, en son kullandığı bana iyi geldi diyor ki aslında sorun kendiliğinden çözülmüş oluyor. karnına sık sık masaj yap saat yönünde, dizlerini karnına bastırma hareketi yaptır...karnını ılık zeytin yağıyla masaj yaptıktan sonra ılık havlu koy...ayaklarının altına da elma yağı sürmek karın ağrısına iyi geliyor...ama malesef eğer bebeğin gerçekten gazlıysa, sabret...söylemek kolay ama geçiyor...kolaylıklar dilerim. Allah bağışlasın
:( ilaç denemedim hiç denemeyide düşünmüyorum şimdilik ama bikisel bişiler varsa deneyeceğim. onun aglaması beni çok üzüyor ve yoruyor. zaten psikolojimde bi tuhaf. o aglıyor ben aglıyorum. havalar serin soyupta masaj yapamıyorum kıyafetlerinin üstüden yapıyorum ama o pek işe yaramıyor sanırım. ne zormuş yaa hem uykususuz hem gazlı :(

rezene çayı iyi geliyor ama ay sınırı varmı bilmiyorum eczanelere sorabilirsiniz..ve emzirirken bir kaç kez omzunuza yatırıp gazını cıkarırsanız gaz midesinden bagırsaklarına gitmeden cıkarmıs olursunuz bagırsaklardan daha zor cıkıyor cünkü..Allah sabır versin size bebeginizede saglık

rezene çayı iyi geliyor ama ay sınırı varmı bilmiyorum eczanelere sorabilirsiniz..ve emzirirken bir kaç kez omzunuza yatırıp gazını cıkarırsanız gaz midesinden bagırsaklarına gitmeden cıkarmıs olursunuz bagırsaklardan daha zor cıkıyor cünkü..Allah sabır versin size bebeginizede saglık

agzından cıkıyor gazı emdikten sonra cıkartıyorum

zinko tamamen bitkisel bir ilaç benim bebeğimde çok gazlıydı bu ilaç benim için mucizevi bişeydi. inşallah sizin bebeğinizede faydalı olur.. fiyatı 10 veya 15 tl gibi bişeydi tam hatırlamıyorum..

Back