• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

minikoglusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
81
25
98
Antalya
mrblar bnm 16 aylık bir oğlum var.kendisi karnımdayken bile aşiri hareketliydi.doğdu 3 aylıkken başladı hareketleri.9.5 aylıkken yürüdü.o zamandan buzamana kadar hiç durmuyor.çok hareketli.her gören allah sabır versin diyor .bi yeregidemiyoruz ve aynı zamanda çok hızlı ve kaslı bir bebek kollarını sıkınca kas cıkıyor .acayip güçlü . kucağımdasyken beni bir ittirişi var sanki lise delikanlısı...herkes oğluma laf sölüyor .onun gibisini görmedik falan ...saliseler içinde her yeri döküyor.... deli danalar gibi neye saldıracağını şaşırıyo ...normal değil yaa...bu arada anne ,baba dede süt,allah,ver diyor... o kadar araba içi-nde bizim arabamızı buluyor kapı açma anahtar ı ile kapıyı kontak anahtarı ile kontağı açmaya çalışıyor....evin anahtarı ilede evi....tmm merak dönemi ama görmeniz lazım...çok moralim bozuk kayınlarım pek normal değil 2 tanesi alkolık bir tanesi ruh hastası saldırgan...eşim ve küçüğü iyidir...bnm aile yaşantım mütavaziydi ama eşimin öle değil aile yapıları çok bozuk ..neden böle diyorum....amcalarına benzeyecek diye ödüm kopuyor...sorunlu amcalarıda zayıf ve hızlı hareket eden tiplaer ....bazen çocuklara bir kızışı var sanki küfrediyor...ben bazen bağırırım dayanacak gücüm kalmaz oda bana bağırır ve vurur .....boş bırakamam oyuncak tlfnonun tuşlarını söker yutar..balkona yapışmış salyangozları yer.sımsıkı kapalı olan tüm şişeleri ağzıyla açar
bu arada da sempatik yoksa bakıcımız çoktan ayrılırdı...öpücük atar elindekini bizim ağzımıza sokmaya kalkar.bay bay ,kafaya tos,el sıkışma,,,biçok şeyi yapar ...
ne yapmalıyım şaşırdım duyguları hemen değişiyor çok aşırı sinirliyken hemen gülebiliyor.
bu yaşta böle ise sonumuz ne olcak

dikkati dağınık mı? Yaptığı bir aktiviteden hemen sıkılıp başka işlerle uğraşmaya başlar mı peki? Bir de artık çocuklarımız apartman dairelerinde kapalı kalıyorlar:( malesef enerjilerini atmakta zorluk çekiyorlar.

canım hiperaktif olabilir oğlun.yaşının gereğide çok hareketli olabilir içinin rahat etmesi için bi uzmana pedagoga falan götür.eğer bi problem varsa erkenden önlem alınır.

ben de arkadaşlar gibi bir uzman yardımı almanızı öneririm.
erken teşhis bu durumlarda da önemlidir. eğitim evde erken başlar ve aile bilinçlendirilir.

hıper aktıf olabılır aklı sorunu olsa arabayı anahtarı degıl denemek dusunemez bıle bır kere bu konuda rahat olun ama en guzelı doktora goturup nasıl davranamanız gerektıgı konusunda yardım almanız zekı oldugu ıcın ozel egıtıme gereksınım duyulabılır :34:

Back