Lütfen yardım edin bilen biri yazsın

mervehera

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
4
0
27
Bebeğim 4 aylık oldu geceleri hep uyanıyordu zaten ama şu 2 haftadır sürekli ağlayarak uyanıyor sanki sancısı var da kıvranıyor ama dik tuttuğumda hiçbir şey yapmıyor uyumaya direniyor sanki gündüzleri rutine alıştı güzel uyuyor ama gece olunca ışıkları kapatıp sesleri azaltınca bişeyler oluyor ne sallamaya geliyor ne kucağa tamamen direniyor ve saatlerce uyumuyor uyuyunca da 2-3 saate uyanıyor tekrar uyuyamıyor bir türlü . Gaz olduğunu düşünüyorum ama gündüz hep çıkarıyor aynı yöntemle gece asla çıkaramıyor bir sürü şey deniyorum en sonunda bas bas ağlarken küçücük çıkarıyor o da hepsi değil sanırım bir tık duruyor uykusuda tamamen açıldığı için uyuyamıyor her saat başı sabaha kadar böyle benimde dayanacak gücüm kalmadı nolur bilen yazsın niye böyle olur

4. Ay uyku gerilemesinin en çok olduğu aylardan birisi bizdede öyle olmuştu gözlerini açamıyordu bile uykudan ama sürekli ağlıyordu uyumamak için etrafı keşfedip yeni şeyler öğrendikleri için oluyormuş siz rutininizi bozmadan devam edin ne yapıyorsanız öncesinde eğer bir uyku rutini yoksa mutlaka oluşturun. (Pijama giyme,kitap okuma,duş aldırma vb.) bunlara sadık kalın uyandığında odadan çıkartmayın konuşmayın bunları yaparsanız 4. Ay sonunda çok güzel bir düzeniniz olacak ama 1 ay kadar çok yorucu oluyor maalesef

Uyku gerilemesi 4. Ay ve en zor ataklardan. Siz rutine uyku saatlerine devam edin zamanla gecicek.

4.ayda en fena atak oluyor bizimki 1.5ay sürmüştü sonra düzene giriyor herşey. Nasıl uyuyorsa öyle uyutun. 4.ayda bütün bebekler bunu yaşıyor.

4. Ay bizim de çok zorlu geçmişti uykuya direnme meme reddi en zor atak zamanıydı zamanla geçiyor merak etmeyin

Geçiyor diyorsunuz ya ben o yüzden yazmak istedim kızım 5 ayına girdi yeni. Normalde pışpışla 9 da uyuyan çocuk şimdi ne yaparsam yapayım 11 den önce uyumuyor. Haliyle uykuya geçsin diye kucakta sallama olayına falan başladım pışpışla dalamıyor diye. Yapmayayım mı sevgili analar hata mı yapıyorum buna mı alışır şimdi de yoğsa

Peki uyku gerilemesi olduğunu kabullendim uyumuyor ama deli gibi ağlıyor ve sakinleşmiyor emzirdiğimde gazını da çıkaramıyor ne yapacağımı şaşırdım artık

Acaba gündüz çok uyuyor olabilirmi. Gündüz kaç saat uyuyor.
Bazen 3 saat bazen 2 buçuk hep kesik kesik uyuyor devam ettirmek için en son sallasamda yine de uyanmış oluyor tekrar uyumuyor gece uykusunu da illa kucağımda uyucak yoksa kıyameti koparıyor uyuyunca yatağa yavaşça koyıyorum hatta dalsın diye beyaz gürültü açıyorum odadan çıkıyorum 2 dakika sonra ağlıyor sonra tekrar kucak böyle böyle sabah oluyor ne o ne ben uyuyabiliyorım

4 aylık bebek gündüz 3,5-4 saat gece 11-12 saat uyumalı . Doktora gittiniz mi? Herhangi bir sağlık sorunu var mı diye? Gaz ise gaz damlası verin. Yemeklerinizde kimyon kullanın . Kimyon çayı için.

Peki uyku gerilemesi olduğunu kabullendim uyumuyor ama deli gibi ağlıyor ve sakinleşmiyor emzirdiğimde gazını da çıkaramıyor ne yapacağımı şaşırdım artık
Biz bu dönemde çareyi omzumuza başını yaslayıp evde loş ışıkta yavaş yavaş gezdirmekte bulmuştuk çok sakinleşiyordu böyle. Sıcaklık ve koku istiyo gibiydi. Gazını banyodan sonra bebek yağıyla büyük harflerle tek tek Lo v e yazarak masaj yapıyodum rahatlıyodu. Ya da bisiklet sürer gibi bacaklarını 1 2 dk oynatıp en son karnına doğru ittiğimde çıkarıyordu gazını halen yapıyorum inşallah işinize yarar

Normalde bende o şekilde çıkarıyordum nolduysa şu 2 haftadır sadece geceleri çıkaramıyor gündüz aynı şekilde hemen çıkan gaz gece çıkmıyor ve bir türlü sakinleşmiyor saatlerce ağlıyor em son yorgun düşüp mecbur uyuyakalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…