Öncelikle herkese merhabalar benim gibi olan anneler varsa lütfen yardım etsin.. 36 haftalık dünyaya gelen bir oğlum var ilk ay ane sütü +mama ile beslendi kilo alımı gayet iyi gidiyordu ne olduysa kırkı çıktıktan sonra oldu.. Önce anne sütünü reddetti mamaya ağırlık verdik şimdi onu bile almıyor uyanıkken asla birşey yediremiyorum.. Çok doktora gittimçaresi yok aç olunca uyumuyor dün 12 sat açkaldı artık acile götürdüm kan şekeri falan düşmesin diye 1 haftada 50 gr almış..Ben forumda okumuştum benim gibi olan anneler vardı şimd ionlardan ricam bana yardım etsinler çünkü çok zor bir dönemdeyim psikolojim çok bozuldu hergün ağlmaktan helak oldum o daha 2buçuk aylık nasıl dayanıyor böyle açlığa lütfen yardım...
herşeyi denedim inanki kaşıkla yemesini bilmiyor yada bilerek dışarı akıtıyor enjektörle yine aynı kilo alımıda yavaşladıçok zor inanki sürekli uyutmaya çalışmak ki aç olunca zaten bu imkansız birşey..Psikolojim iyice bozuldu tek bir odaya kapanıyoruz tüm gün boyunca beşik sallıyorum tam uyudu diyorum koşup mama yapıyorum bir bakıyorum uyanmış yine başa dönüyoruz..Ağlamaktan helak oldum onada yansıtıyorum artık sinirimi farkındayım yapmamam lazım ama onu aç görmek beni deli ediyor.. Tek tesellim ek gıdalar inşallah onlarda bu sorun olmaz ama ondada olacak biliyorum..
o odalara kapanıp dünyayla bağlantıyı kesmek nedir çok iyi bilirim.kızım 2,5 aylıkken başladı bu sorun,14 aylık oldu hala aynı.tek bir gün bile düzelmedi malesef.gezmede,sokakta annesini emen ya da biberonuyla sütün içen bbekler görünce hala ve hala içim sızlıyor.çünkü ben bu 14 aylık süreyi hep kızımın karnını doyurabilmeye adadım.sana ne söylesem boş...gitmediğim doktor kalmadı,hiçbir sorunu yok...huyu böyle.ek gıda da çözüm olmadı.çok şükür artık doyurabiliyorum karnını ama nasıl??kimenin olmadığı,tv v bol oyuncaklı bir oda.her kaşık için önüne ilgisini çekebilecek bir nesne koyuyorum,onabakarken bir kaşık kakalamaya çalışıyorum.o arada tvye bakıyor,o zaman yediriyorum.sosyal hayat eskisine göre daha iyi olsa da hala normal insanlar(bebekli) gibi değil. evde karnını doyuruyorum,ateş alır gibi giydiriyorum(zaten hazırlanma nerdeyse bir saat sürüyor) dışarı çıkıyoruz,2 saat dolaş koştur koştur eve gel.eğer uzun üreli kalmamız gerekiyorsa(anneanne,babanne) mama sandalyemizi sırtımıa bağlıyoruz(başka bir şekile sabi durup yemiyor) reklam kayıtlı flaşımız hep yanımızda,gittiğimiz evde abuk sabuk şeyler topluyoruz vitrinlerden,küçük hanımın ilgisini dağıtıp yedirmeye çalışıyorum.herkes manyak olduğumu sanıyor,ben ne çektim kimse bilmiyor.kızım toplu bir bebek,o yüzden inanmıyor kimse.ama işin iç yüzü öyle değil.bugün gece yedirdiğimle öğleden sonra 2.30 a kadar durdu,durdu ya annesi de yiyemedi tek lokma...
Allah yardımcın olsun,inşallah sizinki geçicidir.
bende geceleri sürekli besliyorum ama zaten bir mamayı 1 saatte yiyor e uykuda az olunca ..ben günlük 600 olursa göbek atıyorum resmen ama 500de kalıyoruz bazen 400 bile oluyor .. doktor en az 500 olmalı diyor oda kilosu falan için değil hastalanmasın su kaybı olmasın diye yoksa serumla takviye yapmak zorunda kalacakmış...sen nasıl o kadar veriyordun ..doktora sordum mamayı çok koysam suyu az olsun diye 90/3 koyuyoruz ya 4 yada 5 kaşık diye o riskli dedi su almadığı için vücudu susuz kalırmış..bana akıl ver nasıl doyurabilirim o miktarı nasıl bulabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?