Lütfen yardım...Bebeğimi uykudayken besleyebiliyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mahur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mahur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2011
51
67
88
Istanbul
Öncelikle herkese merhabalar benim gibi olan anneler varsa lütfen yardım etsin.. 36 haftalık dünyaya gelen bir oğlum var ilk ay ane sütü +mama ile beslendi kilo alımı gayet iyi gidiyordu ne olduysa kırkı çıktıktan sonra oldu.. Önce anne sütünü reddetti mamaya ağırlık verdik şimdi onu bile almıyor uyanıkken asla birşey yediremiyorum.. Çok doktora gittimçaresi yok aç olunca uyumuyor dün 12 sat açkaldı artık acile götürdüm kan şekeri falan düşmesin diye 1 haftada 50 gr almış..Ben forumda okumuştum benim gibi olan anneler vardı şimd ionlardan ricam bana yardım etsinler çünkü çok zor bir dönemdeyim psikolojim çok bozuldu hergün ağlmaktan helak oldum o daha 2buçuk aylık nasıl dayanıyor böyle açlığa lütfen yardım...

karsınızdakını normal bır ınsan mıs gıbı gormeyın..12 satt degıl 3gunde dayanabılır aclıga..reddeebılır..bız nasıl olaur dıyoruz ama onlar bısekılde yapıyor..benm kızımda 2. ayında basladı anlattıgınız seye aynısını yasadım kı anlatıyorum..memeyı reddettı sutum azaldı onun yuzunden..mamayı ıcmedı..uyudugu anda ne kadar yıyebılırse bıberonla verdım sutumu sagdım ıcırdım..donemsel bısey denılıyor ama 2 gun duzelıyo 3. gun aynı..

mısal,evvelkı gece aksam 8 de uyudu gece 1 de uyandı emmedı ınad ettım emecek dıye goguslerım sısmıstı cunku..emzık verdım gerı uyudu..ama dayanamyı sutumu sagdım ..3 te yıne uyandı..yıne emmedı aclıgından uyanıyo ama emmıyo..yatırdım gene 4 te gene baktım olmucak sagdıgım sutu ıcırdım bıberonla..sutte bır problem olsa sagdıgımda ıcmez...ama dun gece cokta guzel emdı ..olan bana oldu sutum azaldı onun bu dengesızlıklerınden dolayı..

arkadaşım merhaba,

bizde aynı sorunu zaman zaman yaşıyoruz allahtan uzun sürmüyor, emin olun zaman zaman tüm anneler yaşıyor sadece üstünde durmuyorlar çok fazla. bazı anneler ne verirse çocuklarına yarayacağını düşünüyor, sütse eğer sütüm yarıyor diyor, bazılarıda gene yemedi içmedi diyor anne yüreği kıyamıyor. dediğin gibi kırkından sonra nüksetti bizimki de. sana tavsiyem iyi bir doktor bul, doktorundan memnunsan birlikte oturup detaylı herşeyi değerlendirin, neyi tolere edemiyor bebeğin tespit edin. belki alerjisi vardır bir gıdaya, gerekirse test yaptırın. siz yediklerinizi gözden geçirin, kokulu gazlı şeyler yemeyin. bazı bebekler gazı varken emmiyorlar, gazını iyi çıkarın. period belirleyin ve memeye öyle tutun, 2 saat gibi. memeyi alması için biraz açlık hissetmesi gerekebiliyor. çok sık memeye tutarsanız çok akıllılar anneyle inatlaşıyorlar. siz stres olunca da o daha da inat oluyor.verdiğiniz d vitamini, demir damlası falan varsa onlarda iştahı etkiliyor, bol su için sütünüz çok çok olsun aldığı zaman hiç olmazsa 1-2 dk da olsa bol bol içsin. bu arada almadığı zamanlar 3 saatte bir memenizi boşaltınki sütünüz azalmasın. en önemlisi sakin sakin doğru şeyleri yapmaya çalışın paniklemeden, güvenle, sevgiyle. çevrenizden destek alın zaman zaman bebekle ilgilensinler sizde biraz dinlenin daha güçlü ve sabırlı yaklaşırsınız. allahtan size çok çok sabır ve bol süt diliyorum bebeğinize de iştah sevgilerimle...

kusura bakmayın cevap veremedim ne zamandır siteye giremiyordum.. Anne sütü almıyor maalesef mama ile besleniyor ve nerdeyse 1 ayı geçti bu durum doktorlarda birşey demiyor oda hala uanıkken hiçbirşey yemiyor tüm günüm onu uyutmakla geçiyor ki bazen açlığından uyuyamadığı için saatlerce aç kaldığı oluyor ne yapacağımı şaşırdım çaresiz geçer diye beklemedeyiz..

canım ben mama vermedim bebeğime ama benim kızımda bi dönem yalnızca uykudayken emiyodu. ama bi kaç günde düzeldi bu durum. bir de beslerken pozisyonlarına dikkat et. (mesela sağ tarafına yatırdında alıp sola yatırdığında almıyo gibi.) öle bişi de olabilir. bi de kaşıkla falan vermeyi dendin mi. aklıma gelenler bunlar. uykudayken beslemeye devam et yine de elinden geldiğince. umarım zamanla düzelir. Allah kolaylık versin...

herşeyi denedim inanki kaşıkla yemesini bilmiyor yada bilerek dışarı akıtıyor enjektörle yine aynı kilo alımıda yavaşladıçok zor inanki sürekli uyutmaya çalışmak ki aç olunca zaten bu imkansız birşey..Psikolojim iyice bozuldu tek bir odaya kapanıyoruz tüm gün boyunca beşik sallıyorum tam uyudu diyorum koşup mama yapıyorum bir bakıyorum uyanmış yine başa dönüyoruz..Ağlamaktan helak oldum onada yansıtıyorum artık sinirimi farkındayım yapmamam lazım ama onu aç görmek beni deli ediyor.. Tek tesellim ek gıdalar inşallah onlarda bu sorun olmaz ama ondada olacak biliyorum..

o odalara kapanıp dünyayla bağlantıyı kesmek nedir çok iyi bilirim.kızım 2,5 aylıkken başladı bu sorun,14 aylık oldu hala aynı.tek bir gün bile düzelmedi malesef.gezmede,sokakta annesini emen ya da biberonuyla sütün içen bbekler görünce hala ve hala içim sızlıyor.çünkü ben bu 14 aylık süreyi hep kızımın karnını doyurabilmeye adadım.sana ne söylesem boş...gitmediğim doktor kalmadı,hiçbir sorunu yok...huyu böyle.ek gıda da çözüm olmadı.çok şükür artık doyurabiliyorum karnını ama nasıl??kimenin olmadığı,tv v bol oyuncaklı bir oda.her kaşık için önüne ilgisini çekebilecek bir nesne koyuyorum,onabakarken bir kaşık kakalamaya çalışıyorum.o arada tvye bakıyor,o zaman yediriyorum.sosyal hayat eskisine göre daha iyi olsa da hala normal insanlar(bebekli) gibi değil. evde karnını doyuruyorum,ateş alır gibi giydiriyorum(zaten hazırlanma nerdeyse bir saat sürüyor) dışarı çıkıyoruz,2 saat dolaş koştur koştur eve gel.eğer uzun üreli kalmamız gerekiyorsa(anneanne,babanne) mama sandalyemizi sırtımıa bağlıyoruz(başka bir şekile sabi durup yemiyor) reklam kayıtlı flaşımız hep yanımızda,gittiğimiz evde abuk sabuk şeyler topluyoruz vitrinlerden,küçük hanımın ilgisini dağıtıp yedirmeye çalışıyorum.herkes manyak olduğumu sanıyor,ben ne çektim kimse bilmiyor.kızım toplu bir bebek,o yüzden inanmıyor kimse.ama işin iç yüzü öyle değil.bugün gece yedirdiğimle öğleden sonra 2.30 a kadar durdu,durdu ya annesi de yiyemedi tek lokma...
Allah yardımcın olsun,inşallah sizinki geçicidir.

klAvyem bozuk,bazı harfler çıkmamış kusuruma bakmayın.

Esra hanım sizin durumunuzu okumuştum ben forumda aslında sizinle konuşup dertleşmeyi istiyordum neyseki siz beni buldunuz.. dün yine doktora gittik 5 günde 70 gr almış zaten 2.300 gr doğmuştu hala küçücük bebeğim.. doktorda birşey söyleyemiyorki besin alerjisi üzerinde duruyor ..şaştım kaldım valla aç olmasına dayanamıyorum..heralde ekgıdalara erken geçeceğiz bu gidişle..bende sizin gibi meme emen yada mama yiyen çocukları görünce duygulanıyorum aslında ne kadar doğal birşey yaptıkları ama bana mucize gibi geliyor..isyan etmekten korkuyorum Allahım sabrını versin yeter..

şu konuşmaları okuyan,bebeği kendi isteğiyle az da olsa yiyen kişiler delirmiş olduğumuzu düşünebilir ama gerçekten çekmeyen bilmiyor.Allah sabır versin hepimize,bugünkü hlime yatıp kalkıp şükrediyorum.en azından büyüdü artık,eskiden olduğu gibi hemen ateşlenmiyor açlıktan,dayanabiliyor.
ben psikoloğa gitmeyi çok düşündüm ama biliyordum ki verecekleri ilaçlar beni uyuşturacak ve o zaman gereken enerjiye sahip olamayacağım.bu çok yoğun bir süreç çünk.yemeyen çocuğun uykusu da düzensiz oluyor.uyuduğu zaman her anı başında geçirdim 6 ay boyunca,damla damla süt içirdim.uyanıkken zaten hep birlikteyiz.ne gece uyudum ne gündüz dinlendim.insan çok yıpranıyor.benim avantajım (avantaj mı bilemedim onu da) bebeğimin ortalamanın üzerinde bir kiloyla doğmasıydı.kilo kaygım olmadı hiç.ama kilosu iyi olduğundan kendi ailem bile anlamadı beni,kafayı çocuğun yemesiyle bozduğumu düşündüler.
size Allahtan bol bol sabır diliyorum ve inanın canı gönülden bebeğinizin normal bebekler gibi olmasını diliyorum.bebeğim hiçbir şey yemiyor deyip lıkır lıkır süt içiren anneler anlamaz sizi,onlar sürekli üzülürler sütle duruyor aç aç diye,ama bilmezler ki onun için can atan insanlar da var.
ben çok sinir krizi geçirdim,uzun süreli açlıklarında ağzına biberonu tıkıp içiceksin bunu diye kendimi kaybettiğim çok oldu,içmedi tabi.ama o hareketlerin ceremesini şimdi çekiyorum.yemeye karşı şartlandı,açlıktan ölse dahi isteyerek tek kaşık yemiyor.yemeği görünce kafasını çeviriyor.artık tamamen psikolojik bir olay haline geldi.sürekli kandırma çabasındayım.siz benim düştüğüm hataya düşmeyin en azından,yemekten tiksindirmeyin.

ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi inanın bilmiyorum çok ama çok zor bir süreç..Aslında konuya yabancı değilim benim ablamın 9 aylık kızı var oda 2.5 aylıkken bu şekilde reddetti ve hala uykuda besleniyor en yakınımda böyle bir örnek varken yinede boşluğa düşmüş gibiyim ablamın durumunu bile anlayamamışım ozamanlar üstüne bile düşmemişim ki en yakını olduğum halde başa gelmeyince anlaşılmıyormuş.. birde iki kuzendede bu durumun ortaya çıkması genetik bir sorunmudur diye düşünüyorum ama yiğenimdede birşey çıkmadı maşallah kilosuda gayet iyiydi doktorlar bile inanmıyordu yemediğine...bense ne sebeptir bilmiyorum kilosuna takmış durumdayım sanki kiloyla sağlık eşmiş gibi geliyor çok saçma olsada..

kiloyla sağlık asla bir değil,buna takılma.tabi şu an bebeğin çok küçük,illaki kilo alması lazım ama zayıf diye sağlıksız olduğunu düşünme.
bahsettiğin durum enteresan gerçekten,yeğeninde de aynı huyun olması.ama genetik bir durum olacağını sanmam,talihsizlik diyebilirizaslında bu seni bir nebze olsa rahatlatabilir.öyle de olsa böyle de olsa büyüyorlar işte,olan annelere oluyor.

haklısınız allah sağlık versin yeterki ..şu birayda geçseydi ek gıdalara geçerdik yemese bile uyanıkken zorlada olsa boğazından birşey geçerdi uyutması açlıktan uyumaması çok zor geliyor..dün yine 12 saatte 150 cc yedirebildim sadece oda bir kerede değil az az toplam okadar artık açlıktan iyice ağlamaya başlayınca fitil verdim uyusunda karnını doyurayım diye çocuğumu ilaçlarla uyutmak zorunda kalıyorum bu bile beni mahvediyor şimdi yine beşik sallıyorum uyusada mama yedirimdiye ama uykusu o kadar hafifki hemen uyanıyor..
bu arada sistemde arızamı var ben 2. sayfaya geçemiyorum yazdıklarınızı okuyamazsam kusura bakmayın

oyy oyy 12 saatte 150 cc mi?bu kadarı çok az gerçekten.günlük toplam tüketm miktarınız ne kadar?bebeğinin genel durumu nasıl ,huzursuzluğu falan?rahatsızlığı falan mı var acaba?evet ben de çok zorlanıyordum falan ama bir şekilde gece özellikle daha çok üzerine düşerek günde 750 cc verebiliyordum(tabi çok istisnai durumlar oldu ama genel ortalama bu,hatta bazen daha fazla 900 cc verdiğim günler bile oldu) bu sebeple kilo anlamında hiç sıkıntı olmadı bizde.şu da var ki o dönemlerde benim kızım uyuyordu sık sık,sana göre daha iyiymiş bizim durum malesef
sen not al toplam tüketimini ve bir doktora danış istersen,beslenme uzmanı olabilir üniversite hastanelerinde faln.ben götürmüştüm.eğer sürekli bu miktarlarda içiyorsa sağlığı da bozulur Allah korusun,özel mamalardan falan önerirler belki.tabi içerse

bende geceleri sürekli besliyorum ama zaten bir mamayı 1 saatte yiyor e uykuda az olunca ..ben günlük 600 olursa göbek atıyorum resmen ama 500de kalıyoruz bazen 400 bile oluyor .. doktor en az 500 olmalı diyor oda kilosu falan için değil hastalanmasın su kaybı olmasın diye yoksa serumla takviye yapmak zorunda kalacakmış...sen nasıl o kadar veriyordun ..doktora sordum mamayı çok koysam suyu az olsun diye 90/3 koyuyoruz ya 4 yada 5 kaşık diye o riskli dedi su almadığı için vücudu susuz kalırmış..bana akıl ver nasıl doyurabilirim o miktarı nasıl bulabilirim

Benim oğlum 13,5 aylık bizde de olmuştu geçici bir dönem.Sonra düzeldi.Yine de şimdi bile gece yatarken sütünü uyanıkken içmez hafif uyumak üzereyken veririm ancak öyle içer.Sizinki gerçekten çok az içiyomuş.Bir tahlil falan yaptırdınız mı?Ne bileyim bir rahatsılığı olabilir mi?İdrar yolu enfeksiyonu falan da yaparmış iştahsızlık.
Aç olduğu için uyumaz uyumadığı için içemez...böyle bir kısırdöngüye girer iş.Bence önce mamayı hazırlayın sonra uyutmaya geçin.O hafif dalmaya başlayınca verin biberonu.Mama 1 saat dayanır bişey olmaz.Verdiğiniz mamanın tadını da sevmiyor olabilir mi?Mamayı veya biberonu değiştirip bir de öyle deneyin.Aklıma gelenler bunlar.Gerçekten çok zor.Allah kolaylık versin.İnşallah en kısa sürede düzelir de üzmez sizi.

bütün tahliller yapıldı çok şükür bir sorun yok...piyasadakibütün mamaları denedim çeşit çeşit biberon aldım faydasız..az önce uyuyordu koştum mama yaptım10cc falan içti hemen uyandı şimdi bir elimle beşiğini sallıyorum uyusun diye ama uyucak gözde yok..bazen hiç sabrım kalmıyor gerçekten ..allah kimseye vermesin gerçekten çok zor onun aç olduğunu bilmek insanı mahvediyor ..

hay Allah...ne desem ki şimdi sana.kızım uyudğundan sorun olmuyordu bizim.uyuduğu süre boyunca da sürekli veriyordum,ne kadar içrse.80 cc içti tamam uyusun demiyordum ben,genelde 120 ccyi baz alarak onu verene kdar başında oturuyordum.ama uyumuyorsa yapacak tek şey uyuması için farklı yöntemler denemek sanırım.

mutlaka denemişsindir ama yine de sorayım...kaşık,şırınga falan denedin mi?
bir de eczanelerde pet bardaklar varmış bebekler için,ucundan sıkınca ağzını küçük kaşık kadar yapıyorlarmış,ilk günlerde emmeyen bebklere biberonafalan alışmasın diye onunla mama veriyorlarmış.ben kullanmadım,sonradan duydum,bir d eonunla dene istersen.benim kızım bardağa hevesleniyordu mesela.4 aylıkken falan arada bardakla içiriyordum,30-40 cc kadar içiyordu bazen.ne kadar giderse kar,bir de öyle bir şeyler dene.
aptamilin ilumil diye bir maması var,oldukça şekerli tadı.hiçbir mamayı içmeyen ama onu içen bebekler duydum,denedin mi bilmem ama bir de onu al.ilk verdiğim gün kızım 100 cc kadar içti ınu uyanıkken,mutluluktan oturup ağladım.düşün ne hlde olduğumu.am bir daha içmedi mlesef.belki senin bebeğin sever.

mutlaka denemişsindir ama yine de sorayım...kaşık,şırınga falan denedin mi?
bir de eczanelerde pet bardaklar varmış bebekler için,ucundan sıkınca ağzını küçük kaşık kadar yapıyorlarmış,ilk günlerde emmeyen bebklere biberonafalan alışmasın diye onunla mama veriyorlarmış.ben kullanmadım,sonradan duydum,bir d eonunla dene istersen.benim kızım bardağa hevesleniyordu mesela.4 aylıkken falan arada bardakla içiriyordum,30-40 cc kadar içiyordu bazen.ne kadar giderse kar,bir de öyle bir şeyler dene.
aptamilin milumil diye bir maması var,oldukça şekerli tadı.hiçbir mamayı içmeyen ama onu içen bebekler duydum,denedin mi bilmem ama bir de onu al.ilk verdiğim gün kızım 100 cc kadar içti ınu uyanıkken,mutluluktan oturup ağladım.düşün ne hlde olduğumu.am bir daha içmedi mlesef.belki senin bebeğin sever.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…