Çocuk Hastalıkları Lütfen yardım. Bebeğim aç mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

erkflz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
883
0
Kızlar ne güzel sadece anne sütüyle bebişimi besliyordum. Ama birgün süt kanallarım tıkandı sağ mememde.
ılk günler tabi korkuyla emzirme sonrası bebişime biberonla mama verdim.(120 cc mamayı öyle iştahla yediki. ılk defa biberon verdim). Sonraki günler 2 gün daha verdim. Sonra hiç vermedim günde 3-4 kez kaka yapıyordu.ınat ettim veredim.
Sonra yolculuk yaptık öyle böyle değil.bazı yerlerde oğlumu emziremdim. Gögsüm süt doluyken bile. Sağacak yerde yoktu. Annem aç kalmasın diye bolca mama verdi.3-4 gün böyle geçti.
Dün oğlum iki kez kaka yaptı. Hemde az az. Bu sefer denedim mama alacak mı diye. Emzirdim sonra mama edenedim 60 cc. Bir içtiki versem daha alırdı.
Oğlum öyle ağayıp sızlamıyor. Uykusu düzenli gece uykusu alıyor. Tok olan bebek emzirme sonrası mama yer mi? Meme vermeyi deniyorum kafasını çeviriyor. Hiç almayı bile denemiyor. Emdikten sonra ağlamıyor, huzurluşlaşmıyor.
Şimdi ben ne yapmalıyım. ınat edip vermemeli miyim? Yoksa bebişim aç kalır mama vermeli miyim?
Pazartesi doktora gideceğim kilo alımı için. Ama annemin verdiği mamalarla mı kilo aldı bilemeyeceğim. Annem en küçük sızlanmasında mama veriyor. Hatta sızlanmadan bile mama verdi yolculuk sırasında. Acaba sütüm mü azaldı.
Of kızlar resmen memem süt doluyken mama vermek zorunda kaldık. mafoldumben

Kızlar birde oğlum bazen resmen elini öyle bir emiyorki. Ne versen ağzına götürüyor. Arkasından meme veriyorum öyle yapınca bazen alıyor, bazen hiç almıyor. Öncedende elini emerdi ama böyle şiddetli değil.

Son düzenleme:
canım sütünün yetip yetmediğini kilo artışından anlarsın.2 -3 güne 1 sağlık ocağına götür.bu arada sadece emzir tabi.kaka çiş sayısından da anlaşılıyor tabi ama en garanti kilo alışı.
yolculuk sırasında ne kadar süre emzirmedin.eğer uzunsa sütün azalmıştır ama sık sık emzirerek ve emzirdikten sonra sağarak arttırabilirsin.

canım benım mamayı bıberonla verdıysen memeyı unutur meme emmek çok zor bıberon kolay
aç kalsın bıraz mama verme emerse ne ala ama sanmam allah yardımcın olsun ınsallah alır

o aylarda bebekler oyle oluyor canim benim kizimda oyleydi meme emiyordu ama ne zaman versem hayir demiyordu hatta sabaha kadar bile emmek isterdi 1-2 aya kadar duzelir merak etme

Haftaya pazartesi doktora gideceğim. Bakalım kilosu nasıl. Sonrada artık sık sık kilosunu tartırmalıyım.
Fulyan gögsümde süt varken emziremedim üç- dört kere. Birde bebişi anneme emanet etmem gerekti annemde açıkmasın diye o sızlanmadan mama vermiş.
Benmeltemcim sorma 3 aydır direndim biberon vermeyeceğim diye ama mecbur kaldım. Otelde kaldım. Yeni görev yerimde. Otelde ağlamayacak diye ben yokken annem biberonla besledi.
Nilim bnim bebiş meme almak istemiyor.Gögsüm dolu iken bile almak istemyor. Ama biberonla mama verince büyük bir istahla içiyor.

Kızlar aç kalan bebek uyur mu? Birde memede huysuzda değil benim oğlum. Resmen bazen red ediyor memeyi.

biberona alismis ozaman canim biberonun emzik deligi buyukse cok mama geliyodur memeden az gelince emmeye bilir

Haftaya pazartesi doktora gideceğim. Bakalım kilosu nasıl. Sonrada artık sık sık kilosunu tartırmalıyım.
Fulyan gögsümde süt varken emziremedim üç- dört kere. Birde bebişi anneme emanet etmem gerekti annemde açıkmasın diye o sızlanmadan mama vermiş.
Benmeltemcim sorma 3 aydır direndim biberon vermeyeceğim diye ama mecbur kaldım. Otelde kaldım. Yeni görev yerimde. Otelde ağlamayacak diye ben yokken annem biberonla besledi.
Nilim bnim bebiş meme almak istemiyor.Gögsüm dolu iken bile almak istemyor. Ama biberonla mama verince büyük bir istahla içiyor.

Kızlar aç kalan bebek uyur mu? Birde memede huysuzda değil benim oğlum. Resmen bazen red ediyor memeyi.

dene emmezse sag barı bıberonla ver sutunu
açda uyur yorulursa çok uykusuzsa
allah yardımcın olsuna.s.

canım benim oğlumda aynıydı mama almak yada sağdığımı vermem daha kolayına geliyordu ama sağınca da çok çıkmıyor diye mama takviyeside yaptım
bazı günlerde inat ettim mama vermedim daha uzun süreli emdi
göğsümden süt aktığı halde almadığı günlerde oldu ara ara bebeklerde memeden uzaklaşma olurmuş
inşallah düzelir durumunuz

canım benim de oğluma sütüm azaldığı için mamaya başladık. son günlerde mememi reddetmeye başladı. bende korkuyorum ama yapcak bişey yok kaşıkla beslemek çok zor. en çok sütüm var dediğimde bile memenin üstüne 150 ml mama yiyor. arkadaşımdan elektrikli pompa istedim onunla sütümü artırabilirsem mamayı bırakmak istiyorum.
ama senin sütün varmış en iyi kararı doktorun verir ama bencede en iyisi 2-3 gün arala sadece emzirerek tartmak.

arkadaşlar nerde olursanız olsun bebek acıktığında emzirin nolur.bir şekilde emsin.üzerini bişeyle kapatın emsin.mama verirseniz biberonla hem süt azalır hem memeyi almak istemez benim oğlum 1 gün boyunca emmedi ama mama vermedim.sonunda emdi yine.

X