• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler lütfen yardııımmm

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

feryal46

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
32
0
86
43
Kahramanmaraş
oglum 31 haftalık 1090 gr dogdu.2 ay emdi daha sonra mamaya başladık.şimdi 8 aylık düzeltilmiş 6 aylık.kilosu 5400 gr.çok iştahsız kilosu çok düşük ne yapacagımı bilemiyorum.supravıt ve pedivit kullanıyoruz.ek gıdaları zorla alıyor.bir haftadırda diş çıkarıyor ondan çok huzursuz.kilo alımı 2 aydır durdu.doktorlarıda allah bildigi gibi yapsın.o kadar doktor gezdik bir tane iyi bir doktora denk gelemezmeyiz.tek söyledikleri annesi zamanla kilo alır acele etmeyin.ne zamanı çocugumun saglıgı söz konusu halen sabır diyorlar.o kadar zayıfki kucagıma alınca çok üzülüyorum.8 aydır kendi hayatımdan vazgeçtim sadece oglumla ilgileniyorum kapıdan dışarı çıkmıyorum doktora gitmek dışında.24 saat gözünün içine bakıyorum nasıl ne yapabilirim diye ama bir sonuç yok.benimle aynı sorunları yaşamış ve tecrübesi olan anneler varsa lütfen akıl verin ne yapmalıyım.bizim birde 2 yaşından önce ameliyatımız var kilo alımı iyi olamalı böyle giderse oda olmayacak.allah bana sabır ogluma saglık versin.çok zooooor ikinci kez anne olmak.

Canım çok geçmiş olsun anne olmak böyle bir şey kendinden vazgeçiyorsun.Nerdesin bilmiyorum canım ama üniversite hastanelerinde beslenme ve metabolizma bölümleri var bilmiyorum gittin mi daha önce.Hem bebeğin prematüre aylık ya da 3 aylık takiplerinin yapılması gerekiyor düzenli persentillerine bakılması gerekiyor.Eğer yakınlarında üniverste hastanesi varsa dediğim bölüme götür bi canım orda detaylı değerlendirirler bebeğini.Gelişimini iyi görmezlerse gerekli diyet programları çıkarırlar.İçin de rahat eder.Benim oğlumda 32 haftalık doğmuştu biz de üniversite yollarını aşındırmıştık.Tekrar geçmiş olsun canım..

oglum 31 haftalık 1090 gr dogdu.2 ay emdi daha sonra mamaya başladık.şimdi 8 aylık düzeltilmiş 6 aylık.kilosu 5400 gr.çok iştahsız kilosu çok düşük ne yapacagımı bilemiyorum.supravıt ve pedivit kullanıyoruz.ek gıdaları zorla alıyor.bir haftadırda diş çıkarıyor ondan çok huzursuz.kilo alımı 2 aydır durdu.doktorlarıda allah bildigi gibi yapsın.o kadar doktor gezdik bir tane iyi bir doktora denk gelemezmeyiz.tek söyledikleri annesi zamanla kilo alır acele etmeyin.ne zamanı çocugumun saglıgı söz konusu halen sabır diyorlar.o kadar zayıfki kucagıma alınca çok üzülüyorum.8 aydır kendi hayatımdan vazgeçtim sadece oglumla ilgileniyorum kapıdan dışarı çıkmıyorum doktora gitmek dışında.24 saat gözünün içine bakıyorum nasıl ne yapabilirim diye ama bir sonuç yok.benimle aynı sorunları yaşamış ve tecrübesi olan anneler varsa lütfen akıl verin ne yapmalıyım.bizim birde 2 yaşından önce ameliyatımız var kilo alımı iyi olamalı böyle giderse oda olmayacak.allah bana sabır ogluma saglık versin.çok zooooor ikinci kez anne olmak.

Canım benim kızım da prematüre doğdu. yaklaşık 5 ay küvezde kaldı. Senin bebişin gibi çok iştahsızdı gerçi halen daha iştahlı değil. Kilo alması için doktorumuz Fantomalt ve Protifar vermişti bize. Mamasına katıyorduk. Protein ve karbonhidrat desteği. Bunun yanında minadex ve Polivit vitaminleri de kullandık. ama tüm bu söyledikleimi doktor gözetiminde kullanmanda fatyda var. Ne kadar kullanman gerektiğini doktor söyleyecektir. İştahsızlığı kansızlıktan da olabilir. Yakın zamanda kan sayımı yaptırdınızmı? (Kızım söylediğim gibi iştahsız halen daha ama doktorlar prematürelerde iştahsızlığın sık görülen bir durum olduğunu söylüyorlar) Vuslatında söylediği gibi Bulundupun şehirde üniv. hastanesi varsa orda yenidoğan servisinde takibini yaptırabilirsin.

saolun arkadaşlar ilginiz için.bulundugum yer ilçe.biz aylık erciyes üniv gidiyoruz.endokrin ve metabolizma bölümünde hormon tedavisi görüyoruz doktorlara göre normalmiş gelişmemesi.hiç ilgilenmiyorlar.en kısa zamanda hacettepeye götürecem oglumu.büyük oglumuda hacettepeye götürmüştüm öyle düzelmişti tabi sorunlar farklıydı.artık erciyese gitmeyecem ordaki doktorlar ilgilenmiyor hiçbir açıklama yapmıyorlar.ogluma 6 aydır kan sayımı yapılmadı geçen hafta gidince ben zorla yaptırdım ve asistan halen diyorki ne geregi var tahlil yapmanın çocugun rengi iyi.tahlil sonucunda kansızlık çıktı ve yine doktora göre normalmiş.ve bu doktorlara canımızı emanet ediyoruz.allah bütün bebeişlere saglık versin annelerede sabırrr

Back