• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım...Spermlerde genetik test yaptıran var mı?

daglarr

Rabbi hebli minessalihin
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
423
0
116
Samsun
Arkadaşlar merhaba. Erkek infertilitesi nedeniyle 2 kez mikroenjeksiyon denedik. başarısızlıkla sonuçlandı. Doktorum bana 2. mikro denememizde 3 tane 1. kalite embriyo transfer edildiğini ve buna rağmen olumsuzlukla sonuçlandığı için spermlerde genetik test yaptırmamız gerektiğini söyledi. Moralim bozuldu genetik testte bi sorun çıkarsa tüp bebek yaptırma şansımız da mı yok olacak. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardım edin.

merak ettim ya benimde negatif bitane bide düşüğüm var eş problemi var bende şüpeleniyom bu durumdan

slm bende 2 ay önce mikro dan negatif sonuç aldım
eşimde morfoloji 0 doktorum spermlere genetik test istedi eşim şuan selenyum kullanıyor 1 ay sonra yaptırıcaz eger yüzde30 undan fazla spermde genetik bozukluk çıkarsa genetigi düzgün spermlerle işlem yapılabilecegini söyledi doktorum allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

turksoyu benimde eşimde morfoloji O çıktı. biraz olsun içimi rahatlattın yani genetik bozukluk çıksa bile düzgün olanlarla yine tedavi olabiliyoruz öylemi.

kızlar genelde morfoloji % 0 olduğunda yada düşük olduğunda mı genetik bozukluk oluyor acaba?
o zaman neden denemelere geçmeden istemiyor bu testi drlar?hem zaman hem para kaybı olmadan.anlayamadım...

Spermlere genetik test yapılmıyro zannedersem...Kanda yapılıyor test....
Genetik problem çıkarsa PGT yapılıyor, yani embriyolara genetik test...

Bizde de genetik problem çıktı eşimde ama morfoloji ve sperm sayısı normal.Genetik danışmanımız bize kırılmanın olduğu kromozoma bağlı olduğunu söylemişti.Bu arada bu testlerde sağlıklı sperm bulma şansı 6 spermde 1 buda oldukça iyi aslında:))

canı benim eşimde azosperm,3 sperm testindede canlı sperm bulunamadığı için mikro tese öncesi genetik test istedi dr.ama biz kandan baktırdık sonuç iyi çıktı ve mikro tese ameliyatı oldu eşim.bende direk spermlere genetik test duymamıştım bence sen yanlış anlamışsın tatlım.

benimde eşim azospermi . mikroteseden önce genetik test bizde bakıldı ama kanda tabiki.. normal çıktı.. şimdi 2. denemdeyiz bekleme dönemindeyiz

Kızlar merhaba, benim aşılamalarda hep eşimin morfoloji ve sayı azlığından başarısızlık alındığı söyleniyordu. Umut tüp bebekte ilk denememde ne yazıkki 25 yumurtamdan hiç biri döllenip transfer edilemedi.Bu sefer sperm sonucun iyi olunduğu ancak yumurtalartımın içinden olgun çıkmadı büyük ihtimalle yumurtalarında sorun var yoksa bu spermle çoktan hamile kalırdın dedi dr bana. Dr şimdi hem eşim hem benden kanda kromozom tahlili istedi. Bunla birlikte eşimden sperm fısh denen bir genetik tahlil daha istedi. Henüz yaptırmadım sonuç nasıl çıkacak bende çok merak ediyorum. ıçinizden hiç sperm fısh yaptıran varmı? Birde çok pahalı tahliller bunlar bi çok yerden fiyat aldım ama yüksek fiyat verdiler. Allahtan anlaşmalı yerleri varmışki orası daha uygun

ben bu testin spermler üzerinde yapıldıgını biliyorum
doktorum öyle söyledi 1 ay içinde yaptıracagız sonucu ve nasıl oldugunu size bildiririm bu işler çok zor işler inş problem çıkmaz :Saruboceq::1no2:

Back