Lütfen üniversite icin yardimmmm

23bilgi23

Uykum firarda
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
548
486
Merhaba bayanlar. Ben lise son sinif ve kimya bolumundeyim. Bu yil universiteye gidicem ygsden cok dusuk puan aldim 169. ( evet dershaneye gitmeden evde kendi cabamla calistigim bi gercek var) meslek lisesi oldugum icin 9. Sinifta fizik mat. Geo biyoloji dersleri aldim. Daha sonra lise 2 den itibaren bolumum kimya oldugu icin sadece kimyayla ilgili dersler gordum ( organik, anorganik ,elementel kimya, ensturmantel analiz,ilac,prsoseste hava su, elementel kimya gibi dersleri lise sona kadar gordum) ygsde aldigim puan ise kültür dersleri sayesinde ( edebiyat dil anlatim din ) kimyayla ilgili hicbir bolumun bana uyacagini sanmiyorum. Adalet bolumu bazi okullarda ygs3 puaniyla aliyor hoca soyledi. Ben istanbulda oturuyorum. Sizce kimyaya devammi etmeyelim yoksa adalet bolumunu secmelimiyim. Istanbul disini dusunmelimiyim 2 yillik icin? Lutfen bana bilgi verin bu konuda

Ve arkadaslar universitede nasil davranmaliyim? Bazi arkadaslarim ben universiteye gidince havali olucam populer olucam cabasinda. Eger boyle olmazsam ezilebilecegimi soyleyip duruyolar. Arkadas ortami yapamazsin diolar

Su an arkadasim kimya okuyor ve hic memnun degil. Yani cok zor. Son senesi ama cok zorlaniyor.
Bi de havali olmak ne yav? O dizilerde olur oyle. Kendine bi kac tane iyi arkadas bulur hayatini aynisi gibi devam ettirirsin.
Tabiki kendine ozguvenin olsun ama kimseye kendini kullandirtma, iyi olucam diye insanlarin pisligini toplama. Kendini herkesten daha cok düşün. Ve derslerine iyi asil. Ilk aylarda boslarsan maalesef daha toparlayamazsin..

Merhaba bayanlar. Ben lise son sinif ve kimya bolumundeyim. Bu yil universiteye gidicem ygsden cok dusuk puan aldim 169. ( evet dershaneye gitmeden evde kendi cabamla calistigim bi gercek var) meslek lisesi oldugum icin 9. Sinifta fizik mat. Geo biyoloji dersleri aldim. Daha sonra lise 2 den itibaren bolumum kimya oldugu icin sadece kimyayla ilgili dersler gordum ( organik, anorganik ,elementel kimya, ensturmantel analiz,ilac,prsoseste hava su, elementel kimya gibi dersleri lise sona kadar gordum) ygsde aldigim puan ise kültür dersleri sayesinde ( edebiyat dil anlatim din ) kimyayla ilgili hicbir bolumun bana uyacagini sanmiyorum. Adalet bolumu bazi okullarda ygs3 puaniyla aliyor hoca soyledi. Ben istanbulda oturuyorum. Sizce kimyaya devammi etmeyelim yoksa adalet bolumunu secmelimiyim. Istanbul disini dusunmelimiyim 2 yillik icin? Lutfen bana bilgi verin bu konuda
Kimya bölümünün sana uygun olmadığını düşünüyorsan adalet bölümünü veya sözel başka bir bölüm varsa onu seçmelisin.Şehir dışında okumak gerçekten zor.Kalacak yer bulamayabilirsin veya kaldiğın yerden memnun olmazsın.Oda arkadaşıñla anlaşamayabilirsin.Para yetistiremezsin.Ve buna benzer birçok sorunla karsılaşırsın.Istanbul'daki okulla başka bir okulun eğitimi hemen hemen aynı olur.Hatta Istanbul'daki okulun eğitimi daha iyi olabilir.O yüzden başka şehirde o kadar sıkıntı çekmeye değmez.

Ve arkadaslar universitede nasil davranmaliyim? Bazi arkadaslarim ben universiteye gidince havali olucam populer olucam cabasinda. Eger boyle olmazsam ezilebilecegimi soyleyip duruyolar. Arkadas ortami yapamazsin diolar
Üniversite öğrencisiyim.Oturduğum şehirde okuyorum. Keyfim gayet yerinde.Arkadaşlarına kulak asma. Üniversiteli o kadar ergen var ki...Ben bu kadar ergenin olacağını hiç tahmin etmezdim.Hatta herkesin olgun olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım.Havalı olmaya çalışanlar dışarıdan bakınca o kadar komikler ki..Mesela böyle kişiler daha ergenlikten çıkamamış.Merak etme,arkadaş mutlaka bulursun.Çünkü herkes aynı karakter de değil,anlaşabileceğin birileri mutlaka olur.

Bölüm için birşey ditemeyeceğim ama üni konusunda şunu söyleyebilirim her insan bir değil. Doğru bazı kişiler üniversiteye başladım diye havalı oluyorlar biyerleri kalkıyor. Onlardan arkadaş çevresi olarak hayır gelmez. Bizim aramızda öyle birkaç kişi vardı çok dedikoducular, arkandan çok iş çevirirler. En iyisi kendin ol. Çevrende 2 arkadaşın olsa ne 5 tane arkadaşın olsa ne...eziklenme konusuna gelince sen onlarla takılmayınca onlar sana müdaana etmezler

Adalet bölümü daha iyi olur o zaman senin için.Diğer meseleye gelince ;havalı,kendini beğenmiş insanlar sevilmezler ,kendileri gibi arkadaşları oluyor genelde.
Bizim bir arkadaş grubumuz var,havalı ,kibirli değilim gayet de bir sürü arkadaş,dostum var .Ezilme konusuna gelince,her şeye evet demezsen ,kendini de düşünürsen,belli tavizlerin olursa ,dik durursan kimse ezemez,rahat ol

bence kimyayı oku bitir. üni için sehir dışını tercih etmende bir sakınca yok. atrık nerdeyse hre üni. oldugu yerde yurtlar var.
üniversite başladıgında derslerine odaklı yaşarsan herşeyin kolay gecer. it kopuga bulaşma sana bulaşan olursa gerekli mercilere haber ver. sacma sapan para harcama. elbet bir iki arkadaş edinirsin. popüler olmak cok like almak sana hiçbir şey kazandırmayacak!

arkadaş ortamları falan hep yalan. ben mezun olalı 9 sene oldu. hangi biri yanımda? önemli olan okulu bitirmek.

arkadaş ortamları falan hep yalan. ben mezun olalı 9 sene oldu. hangi biri yanımda? önemli olan okulu bitirmek.
ya öyle deme bazı okulların dayanışması birlikteligi o kadar güzel ki ben imreniyorum. eşimin üniden 90 yılında mezun olmuş ve 90 öncesi ve sonrası tüm dönemleri hep biribirini tanır-arar-sorarlar. lisede kabataş oradakilerde hep aynıyız. pilav günü balık günü mzeiniyet günleri haydi toplanamlım günleri bitmez bitmeeezzz...
benim öyle degil. imreniyorım :KK43:
adamın üniden mezun oldugu 26 yıl hala kankitolar...

2 yıllık üni için şehir dışına çıkmak kadar matığa aykırı bir şey yok... Ne harcadığın paraya değer ne de çektiğin sıkıntıya. Eğer iki yıl okuyacaksan aöf den oku. Ben de meslek lisesi mezunuyum bizim için üni kazanmak ne kadar zor biliyorum. 1 sene temel ders 3 sene mesleki ders görüyoruz, çok zor ama imkansız değil. Ben aöf'den 4 yıllık Edebiyat okuyorum. Eğer evlenmeseydim kesinlikle tekrar tekrar hazırlanır örgünden 'değecek' bir bölüm okurdum.

ya öyle deme bazı okulların dayanışması birlikteligi o kadar güzel ki ben imreniyorum. eşimin üniden 90 yılında mezun olmuş ve 90 öncesi ve sonrası tüm dönemleri hep biribirini tanır-arar-sorarlar. lisede kabataş oradakilerde hep aynıyız. pilav günü balık günü mzeiniyet günleri haydi toplanamlım günleri bitmez bitmeeezzz...
benim öyle degil. imreniyorım :KK43:
adamın üniden mezun oldugu 26 yıl hala kankitolar...
sen de haklısın :)) ama o biraz şans sanki. bizim okulda her türden insan vardı; zengini, sefili, solcusu, sağcısı, ateisti, muhafazakarı.. o yüzden kendimizi normal hissederdik. Çünkü bizden zengini ve bizden fakiri; bizden zekisi ve bizden aptalı her zaman vardı.

2 yıllık üni için şehir dışına çıkmak kadar matığa aykırı bir şey yok... Ne harcadığın paraya değer ne de çektiğin sıkıntıya. Eğer iki yıl okuyacaksan aöf den oku. Ben de meslek lisesi mezunuyum bizim için üni kazanmak ne kadar zor biliyorum. 1 sene temel ders 3 sene mesleki ders görüyoruz, çok zor ama imkansız değil. Ben aöf'den 4 yıllık Edebiyat okuyorum. Eğer evlenmeseydim kesinlikle tekrar tekrar hazırlanır örgünden 'değecek' bir bölüm okurdum.
ya sizlere bölümünüze göre yatay geçiş hakkı vermişlerdi ? geri mi aldılar bu hakkı ???

Bu tür karakter arayışları senin yaşında biri için çok normal. Kimse gibi olma, her zaman iyi ve dürüst biri olmaya çalış yeter. Gençlerin yaptığı en büyük hatalar 'arkadaş ortamında ezilmemek için' kendine yanlış gelen şeyleri bile kabullenip yapmayla başlıyor. Sen sadece okulunu, eğitimini düşün.

sen de haklısın :)) ama o biraz şans sanki. bizim okulda her türden insan vardı; zengini, sefili, solcusu, sağcısı, ateisti, muhafazakarı.. o yüzden kendimizi normal hissederdik. Çünkü bizden zengini ve bizden fakiri; bizden zekisi ve bizden aptalı her zaman vardı.
eşiminkilerde öyle.. ama bir araya gelince hepsi eşit oluyor. ist. tekn. ün. mezunu ve ben onlar kadar baglı bir bölüm görmedim.
tıpcılar bile onlar kadar degil.

Bence 1 yil daha tekrardan hazirlanmalisin..Onun disinda 2 yil adalet sehir disi olmasindansa aof adalet olarak tercih yapabilir bi yandanda 2018önlisans kpss ye hazirlanabilirsin.. Tabi disiplinli biri isen.

eşiminkilerde öyle.. ama bir araya gelince hepsi eşit oluyor. ist. tekn. ün. mezunu ve ben onlar kadar baglı bir bölüm görmedim.
tıpcılar bile onlar kadar degil.
küçük şehirlerdeki üniversitelerde gruplaşmalar çok daha katı oluyor gibi geldi bana. Popülerlik, sosyallik, daha çok önem arz ediyor sanki. farklılıklar daha fazla göze batıyor.

X