Lutfen ultroson goruntume bakar misiniz?

Gulguzeli2019

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
1.887
2.391
133
38
Arkadaslar ultroson sonucum bu sekilde simdi bu ne demek biri yorumlayabilir mi

Eklentiler

• Capture+_2019-04-01-16-39-53-1.png
    Capture+_2019-04-01-16-39-53-1.png
    63,8 KB · Görüntüleme: 94
Canım cok anladigimdan değil ama yazilanlardan azcik anladiysam sorun olumsuz sonuc saptanmamış diyor.
Ne icin yaptırmıştın ?

Asiri tuylenme icin gitmistim kadin dogum endokrinolojiye yönlendirdi hormonlarimda dheas hormonum 206 olması gerekirken 405 cikti dogum kontrol hapı ve glukofen verdi 10 ay kullandim ama benim adetlerim çok duzenli olur polikistik over nasıl oldu anlamadim

Her iki overde folikul pco yu gösteriyor. Folikul olmasi önemli değil asıl önemli olan senin adet düzensizliğin yumurtlama sorunun vücutta erkek tipi Tüylenme olup olmadığı ve testesteron sonucundur. Yani sadece folikul tek başına bir anlam ifade etmiyor

Adet duzensizlogim yok cok kilolu iken bile hep duzenli olurdum asiri tuylenme problemim ve kilo sorunum vardı endokrinoloji diane 35 ve glukofen verdi hormonlarimda boyle
Fsh 6.33
Lh. 3.64
Prolaktin 29.93
Dhea sulfat 405.5
E2 58
Testesteron total 0.69 bildiğim kadarıyla ih fsh den yüksek çıkmalı polikistikoverrde bende normal sadece dheas 266 olması gerekirken 405 cikti

Pcos genelde insülin direnci yaptığı için kilo problemi oluyor ve Tüylenme oluyor. Tüylenmenin dheas bağlı olduğunu düşünüyorum. FoliKül kistleri Pcos u gösteriyor ama . Dedigim gibi tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bende de folikul kistleri mevcut ama adet düzensizliği kilo yada Tüylenme gibi bir problemim olmadığı için doktor pcos tan söz edemeyiz demisti. Ancak her doktorun görüşü farklıdır tabi.

Pcos genelde insülin direnci yaptığı için kilo problemi oluyor ve Tüylenme oluyor. Tüylenmenin dheas bağlı olduğunu düşünüyorum. FoliKül kistleri Pcos u gösteriyor ama . Dedigim gibi tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bende de folikul kistleri mevcut ama adet düzensizliği kilo yada Tüylenme gibi bir problemim olmadığı için doktor pcos tan söz edemeyiz demisti. Ancak her doktorun görüşü farklıdır tabi.

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için ultrason görüntüsünde folukul kist i demiyor milimetrik folikul diyor ikisi aynı şey mi acaba adetin 3. Günü yapılmıştı

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için ultrason görüntüsünde folukul kist i demiyor milimetrik folikul diyor ikisi aynı şey mi acaba adetin 3. Günü yapılmıştı
Rica ederim evet ikisi aynı şey . Endiselenmeyin çok önemli bişey değil. Gerekli açıklamayı doktorunuz yapacaktir bildiğim kadarını yazdım size.

Back