- 16 Haziran 2011
- 14.842
- 62.070
-
- Konu Sahibi yagmursuuz
Dışarı çıkmasına sinirlenme sebebim bna zaman ayırmaması ben ona ne zaman dışarı cıkalım desem yorgunum ayaklrm ağrıyo belim agrıyor bana da hak ver demesi ama iş yerinden birşeylr olunca patron kalmaya bir yere goturcek yok deize gitcez yok oturp birşeylwr içicez diyip gittiğinde telefonumu açmaması sorumsuz davranması baştan guvenimi kıırmasaydı tabıkı çıkabılırdı sadece bana ben burdayım demesi yeterşi olurdu mesaideyim diyip gecelere kadar dukkanda durması mesaide olmaması ıkı gun once yaptıgı vs vs siz olsanız guvenınız kırılmazmı sizinle çıkmasa zaman ayırmasa ??
Adam nikah istemiyor ama bırakmıyor da.Hem pastam dursun hem karnım doysun misali evde iş güç gören cocuk dogurup bakan biri olsun, ben de bir iki kadın düşürüp yatar kalkar keyfime bakarım diyor
Normalde başka insanların affetmeyeceği şeyleri affediyor ve görmezden geliyor, bu yüzden böyle şeyler yaşamaya devam ediyorsunuz. Kendinizdki hataları fark ediyor ama ne yapayım şu bu yüzden böyleyim diyorsunuz, değişmek yerine. Yine bu hayata devam etmeyi seçecek, yine aynı şeyleri yaşayacaksınız muhtemelen. Kendi kendinize işlerin düzeleceğine çok inanmıyorum. Sizin için psikolog evliliğiniz için de evlilik terapisi lazım ayrılmayacaksanız…merhaba henüz 23 yaşında yeni bir anneyim kızım 10 aylık fazla uzatmadan anlatmaya calışıcam inşallah eşimle 2015 seneden beri tanışıyoruz 3 seneye yakın da dini nikahlıyız ilk başlarda dedesının evinde kaldık ailesinden hiç bir zaman kurtulamadım zaten şuanda kardeşi bizde kalıyor ne annesinin sinsarlığından bu sorumsuzlugundan kurtulabildim nede eşimin kardeşini tutmasından kardeşlerinden herşey ilk başlarda çol güzeldi herşey gibi genclıgın ve tecrubesizliğin verdiği edalarla heveslerle çok yanlış yaptım evlenmeyi kaçıi olarak gördüm aşktan ölüyordum sanki onauz yaşıyamazdım şuan birini bile diyemiyorum kendimi 60 yaşında hissediyorum resmen çocuktan once yıne herşey idare ederdi ettirebiliyordum yıne o zaman olaylar vardı ama böylesne içime oturmuyordu böyle hissettirmiyordu çocuk olduktan sonra herşey biraz daha değişmeye başladı takmamazlıklar duymamazlıklar ilgiszlik en üst seviyede yalanlar kaç defa telefonla bişeyler izlerken yakaladım affettim erkektir hadi dedim eşim öyle fazla dışarı cıkmaz cıkamaz bunda biraz hatalı olabilirim bilmiyorum ama cok fevri bi insanım anemden gelen bir huy buda oteriter kurmaya çalışmak ve fevrilik neyse dışarı cıkmz cıksada burnundan getırıyorum sanırım ama söyledıgı yalanlar yüzünden oluyor bu kendimi tutamıyorum aramadan duramıyorum bu sefer doğruyu söylesemde yine aynısn diyor yalanları aklımdan çıkmıyo baska bı kızla konusrken gorusurken yakalamadım evet ama nerden bilebilirim olmicagını ıkı gun once yine mesaideyim dedi ben hissettim tabi başladım yazmaya ve haklı cıktım iş yerindeki arkadaslarıyla oturmuş bira içiyormuş bu konu size basit veya cocukca geleilir ama inanın öyle değil içimdeki karmaşa duyguszuktan çok kotu sürüklüyor beni cocuguma yetemiyorum yetmicem telaşı ev telaşı aman temiz kalsn aman o olsun derken eşimin ilgisizliği yaklaşmayışı mutsuzluğum beni iyce dibe çekiyor benden cocuktan kacmaya calıstıgını anlıyorum ama konusmaya gelince sureklı hgırıyosun senınle konusulmuyo tartısılmıyor bile vs va seyler söyleyiğ duruyo sorsan seviyor evet çalışmakran baska napıyorum ben der ama beni böylece dibe çekmesine anlam veremiyorum ve anlatamıyorum ona her konustugumda kendine çeki düzen ver diyor daha col deliryorum resmi nikahı ben istemedim bu arada herşey hazırdı cocuktan once ayarlanmıştı ama aılesi herşeyı berbat etti ve tüm hrşey yatınca sinirlenip ara verdm barıştık şuan oda konusunu açmıyor sürekli unuttum diyor lütfen bana yargılamadan bir akıl verin
Gittiği yerde niye telefon ediyorsunuz? Biz hiç yapmayız mesela, önemli veya acil bir şey olmazsa aramayız. Bir iki defa çocukların ateşi falan çıktı onda bile aramadım adamı ki arasam koşarak gelirdi eve. Benim halledebileceğim bir durumsa niye adamın sohbetini eğlencesini böleyim?Dışarı çıkmasına sinirlenme sebebim bna zaman ayırmaması ben ona ne zaman dışarı cıkalım desem yorgunum ayaklrm ağrıyo belim agrıyor bana da hak ver demesi ama iş yerinden birşeylr olunca patron kalmaya bir yere goturcek yok deize gitcez yok oturp birşeylwr içicez diyip gittiğinde telefonumu açmaması sorumsuz davranması baştan guvenimi kıırmasaydı tabıkı çıkabılırdı sadece bana ben burdayım demesi yeterşi olurdu mesaideyim diyip gecelere kadar dukkanda durması mesaide olmaması ıkı gun once yaptıgı vs vs siz olsanız guvenınız kırılmazmı sizinle çıkmasa zaman ayırmasa ??
Gittiği yerde niye telefon ediyorsunuz? Biz hiç yapmayız mesela, önemli veya acil bir şey olmazsa aramayız. Bir iki defa çocukların ateşi falan çıktı onda bile aramadım adamı ki arasam koşarak gelirdi eve. Benim halledebileceğim bir durumsa niye adamın sohbetini eğlencesini böleyim?
Güvenim kırılırsa ben devam edemem mesela. Sizin gibi erkektir yapar deyip affedemem. Bir yalanını yakalarsam sorarım nedenini. Yalan söylemesine ben neden oluyorsam kendimle de yüzleşirim. Adam bir şey yapmadığı halde, yapmış ya da yapacakmış gibi bağırıp çağırıyorsam yalan da söyler, gizli iş de çevirir.
Mesela size yorgunum oram buram ağrıyor mu dedi, bırakın baksın çocuğa, siz gidin dışarda bir şeyler yiyin varsa ihtiyacınız alışveriş yapın. Ama yok ille de planı programı o yapacak, o götürecek yoksa çıkmam diyorsanız sizin tercihiniz.
Bence siz de çocuk olduktan sonra bahanelere sığındınız kendinizi eve kapattınız. Ben yapmıyorsam o da yapmayacak diye tutturdunuz ama herkesin yapısı beklentisi aynı değil. Bir akşam veya hafta sonu için siz de plan yapabilirdiniz niye adam sizi götürsün oluyor ki? Bütçenize uygun bir restoranda rezervasyon yapsaydınız veya yiyecek içecek hazırlayıp pikniğe gitseydiniz.
Arkadaşlara katılıyorum. Evli değil aynı evde yaşayan sevgilisiniz, çocuğunuz evlilik dışı. Babaanne vefat etmiş anladık da kaç zaman geçmiş üstünden. Siz her şeyden bezmişsiniz ama bile isteye olmuş her şey. İşi gücü parası olmayan adamla bırak çocuk yapmayı sevgili bile olunmaz. İki seçenek var ya resmi kanuni nikah yaparsınız ya da herkes kendi yoluna gider. Ama şundan da eminim resmi nikah yapsanız bile evlilik sürmez, olan çocuğa olur.işi
Planı ben yapsamda yine yorgunum der saati söyler erken kalktm uyuyım der sonunda çıkmaktan vazgectirir ben arkadaşlarımla cıkıyorum zaten oda beni arar gec kalma der ama ben acarım telefonu veya bilir hangi arkadasımla oldugumu tanışmışlığu vardır brn kimse bilmem etmem ararım açmaz gel derim gelmez gidelim derim yorgunum der ama cagırsalar gider bana doğruyu söyle gidiceksen git derim dediğimi yine yapmaz bunda suç neden bnde ben onu kızdırcak bişey yapsam dahi bak ben böyle yaptım der açılamasını yaparım bu onu bile yapamaz yalanı ortaya cıktıgı an o değil ben yandım vay efendım aynı seyı yapıyomuşumGittiği yerde niye telefon ediyorsunuz? Biz hiç yapmayız mesela, önemli veya acil bir şey olmazsa aramayız. Bir iki defa çocukların ateşi falan çıktı onda bile aramadım adamı ki arasam koşarak gelirdi eve. Benim halledebileceğim bir durumsa niye adamın sohbetini eğlencesini böleyim?
Güvenim kırılırsa ben devam edemem mesela. Sizin gibi erkektir yapar deyip affedemem. Bir yalanını yakalarsam sorarım nedenini. Yalan söylemesine ben neden oluyorsam kendimle de yüzleşirim. Adam bir şey yapmadığı halde, yapmış ya da yapacakmış gibi bağırıp çağırıyorsam yalan da söyler, gizli iş de çevirir.
Mesela size yorgunum oram buram ağrıyor mu dedi, bırakın baksın çocuğa, siz gidin dışarda bir şeyler yiyin varsa ihtiyacınız alışveriş yapın. Ama yok ille de planı programı o yapacak, o götürecek yoksa çıkmam diyorsanız sizin tercihiniz.
Bence siz de çocuk olduktan sonra bahanelere sığındınız kendinizi eve kapattınız. Ben yapmıyorsam o da yapmayacak diye tutturdunuz ama herkesin yapısı beklentisi aynı değil. Bir akşam veya hafta sonu için siz de plan yapabilirdiniz niye adam sizi götürsün oluyor ki? Bütçenize uygun bir restoranda rezervasyon yapsaydınız veya yiyecek içecek hazırlayıp pikniğe gitseydiniz.
Arkadaşlara katılıyorum. Evli değil aynı evde yaşayan sevgilisiniz, çocuğunuz evlilik dışı. Babaanne vefat etmiş anladık da kaç zaman geçmiş üstünden. Siz her şeyden bezmişsiniz ama bile isteye olmuş her şey. İşi gücü parası olmayan adamla bırak çocuk yapmayı sevgili bile olunmaz. İki seçenek var ya resmi kanuni nikah yaparsınız ya da herkes kendi yoluna gider. Ama şundan da eminim resmi nikah yapsanız bile evlilik sürmez, olan çocuğa olur.
Calısıyor ayrıca işi gücü varGittiği yerde niye telefon ediyorsunuz? Biz hiç yapmayız mesela, önemli veya acil bir şey olmazsa aramayız. Bir iki defa çocukların ateşi falan çıktı onda bile aramadım adamı ki arasam koşarak gelirdi eve. Benim halledebileceğim bir durumsa niye adamın sohbetini eğlencesini böleyim?
Arkadaşlara katılıyorum. Evli değil aynı evde yaşayan sevgilisiniz, çocuğunuz evlilik dışı. Babaanne vefat etmiş anladık da kaç zaman geçmiş üstünden. Siz her şeyden bezmişsiniz ama bile isteye olmuş her şey. İşi gücü parası olmayan adamla bırak çocuk yapmayı sevgili bile olunmaz. İki seçenek var ya resmi kanuni nikah yaparsınız ya da herkes kendi yoluna gider. Ama şundan da eminim resmi nikah yapsanız bile evlilik sürmez, olan çocuğa olur.
Ben buradan işsiz güçsüz parasız anlamını çıkardım.biz o zaman çalışmıyoruz etmiyoruz
E niye bu ilişkiyi sürdürüyorsunuz? Belli ki sizin istediğiniz gibi davranmıyor, ortak noktanız yok, sizinle dışarı çıkmak bile istemiyor, yalanlar söylüyor...Evli değilsiniz mal mülk kavganız olmaz. Siz şu gerçeğin farkında değilsiniz ve uyaranları da dikkate almıyorsunuz. Kendinizi evli sanıp, ilişkinizi de evlilik birliği içinde görüyorsunuz ama değil işte. Adam istese başka biriyle birlikte olur ve siz kendisine dava bile açamazsınız. Ya sineye çekersiniz ya da eşyalarınızı toplayıp evden ayrılırsınız. Evlilik birliği olmadığı ve çalışıp maddi katkıda bulunmadığınız için evde söz hakkınız olmaz diye tahmin ediyorum.Calısıyor ayrıca işi gücü var
Adam nikah istemiyor ama bırakmıyor da.Hem pastam dursun hem karnım doysun misali evde iş güç gören cocuk dogurup bakan biri olsun, ben de bir iki kadın düşürüp yatar kalkar keyfime bakarım diyor.
Hanımefendi gidip bir nikah kıymak kaç gün alıyor? Bir saatlik iş. Çocuğunuzun haklarınıda mı düşünmüyorsunuz bu devirde bu kadar cehalet fazla gerçekten.Herşey hazırlanmıştı karşı taraafın babaannesi vefat etti tamda o aıra biz aylarca hastaneerde kaldık sonrada vefat etti derken herşey yattı biz o zaman çalışmıyoruz etmiyoruz destek veren yok sadece kalabilmek için dedesıne bakıyorduk herks bir agızdan konuştu sadece şuan kartı taraftan söylende yok
Farkında değilsiniz sanirim, nikah yap diyenleri suçlamak olarak görüyorsunuz. Kimse ilişkiniz hakkında bile yazamadı 3 senedir nikâhsız yaşadığınız için , yasal hakkiniz yok adam bırakır çocukla bi hak iddia edemezsin diye. Ama siz nerden biliyorsun, cok kolaydi ,yasamayan bilmez, beni asil o bırakmıyor tarzında yazıyorsunuz. Şurada kimse sizin kötülüğünüze bisey demiyor ama siz şöyle der herkesi susturabilirsiniz, ben nikaha inanmıyorum bağlayıcı geliyor, biz böyle yasamak isitiyoruz. Bir gün ayrılırsak nafaka istemiyorum dersin susariz. İlişkinize evet saygısı yok, sizden kaçıyor zaman ayırmıyor ne yapilir bilmiyorum ayrılabilirsiniz cok gençsiniz, yazik ediyorsunuz size ve çocuğunuza değer vermiyorYazamadığım çok şey var da cevaplayan hrkes beni suçlamış resmen çocuga bi saat bak desem annene bırak der ama sorsam anlatsam insan gibi ya ccalısıyorum sende anla beni biraz yoruluyorum size bakıyorum bak böyle ilerlemiyo yapamıyoruz ben yapamıyoruz çeki düzen ver kendine desem sen adım at sesni sürekli yükselten sensin abartıyorsun diyip konuyu kapatmaya çalışıyor. Her türlü suçlu kabahatlı benim.
affettim erkektir hadi dedim
neyse dışarı cıkmz cıksada burnundan getırıyorum sanırım
Çocuğunuza fiziksel olarak yetebilirsiniz ama psikolojik olarak kendisini çok sıkıntılı günler bekliyor. Devlet ücretsiz psikolog desteği sağlıyor birçok şehirde. Lütfen uzman yardımı alın.cocuguma yetemiyorum yetmicem telaşı
Niye umursasın ki ayrılmak isteseniz resmi hiçbir hakkınız olmayacak bunu biliyor ve rahat hareket ediyor. Ayrıca size değer verse nikahızı yapardı saçma sapan çocukların bile inanmayacağı bahanelerle sizi oyalamazdı.Dışarı çıkmasına sinirlenme sebebim bna zaman ayırmaması ben ona ne zaman dışarı cıkalım desem yorgunum ayaklrm ağrıyo belim agrıyor bana da hak ver demesi ama iş yerinden birşeylr olunca patron kalmaya bir yere goturcek yok deize gitcez yok oturp birşeylwr içicez diyip gittiğinde telefonumu açmaması sorumsuz davranması baştan guvenimi kıırmasaydı tabıkı çıkabılırdı sadece bana ben burdayım demesi yeterşi olurdu mesaideyim diyip gecelere kadar dukkanda durması mesaide olmaması ıkı gun once yaptıgı vs vs siz olsanız guvenınız kırılmazmı sizinle çıkmasa zaman ayırmasa ??
Evliliğinizi en kısa sürede ivedilikle resmilestirin lütfen çocuğa yazık ya yıl olmuş 2022 evlenmeden çocuk sahibi olmuşsunuz bu zamanda resmi nikahlı olan kadın bile hem kendi hakkını hem çocuğun hakkını koruyamıyorken siz nasıl bir adama bu kadar güveniyorsunuz şaşırdım doğrusumerhaba henüz 23 yaşında yeni bir anneyim kızım 10 aylık fazla uzatmadan anlatmaya calışıcam inşallah eşimle 2015 seneden beri tanışıyoruz 3 seneye yakın da dini nikahlıyız ilk başlarda dedesının evinde kaldık ailesinden hiç bir zaman kurtulamadım zaten şuanda kardeşi bizde kalıyor ne annesinin sinsarlığından bu sorumsuzlugundan kurtulabildim nede eşimin kardeşini tutmasından kardeşlerinden herşey ilk başlarda çol güzeldi herşey gibi genclıgın ve tecrubesizliğin verdiği edalarla heveslerle çok yanlış yaptım evlenmeyi kaçıi olarak gördüm aşktan ölüyordum sanki onauz yaşıyamazdım şuan birini bile diyemiyorum kendimi 60 yaşında hissediyorum resmen çocuktan once yıne herşey idare ederdi ettirebiliyordum yıne o zaman olaylar vardı ama böylesne içime oturmuyordu böyle hissettirmiyordu çocuk olduktan sonra herşey biraz daha değişmeye başladı takmamazlıklar duymamazlıklar ilgiszlik en üst seviyede yalanlar kaç defa telefonla bişeyler izlerken yakaladım affettim erkektir hadi dedim eşim öyle fazla dışarı cıkmaz cıkamaz bunda biraz hatalı olabilirim bilmiyorum ama cok fevri bi insanım anemden gelen bir huy buda oteriter kurmaya çalışmak ve fevrilik neyse dışarı cıkmz cıksada burnundan getırıyorum sanırım ama söyledıgı yalanlar yüzünden oluyor bu kendimi tutamıyorum aramadan duramıyorum bu sefer doğruyu söylesemde yine aynısn diyor yalanları aklımdan çıkmıyo baska bı kızla konusrken gorusurken yakalamadım evet ama nerden bilebilirim olmicagını ıkı gun once yine mesaideyim dedi ben hissettim tabi başladım yazmaya ve haklı cıktım iş yerindeki arkadaslarıyla oturmuş bira içiyormuş bu konu size basit veya cocukca geleilir ama inanın öyle değil içimdeki karmaşa duyguszuktan çok kotu sürüklüyor beni cocuguma yetemiyorum yetmicem telaşı ev telaşı aman temiz kalsn aman o olsun derken eşimin ilgisizliği yaklaşmayışı mutsuzluğum beni iyce dibe çekiyor benden cocuktan kacmaya calıstıgını anlıyorum ama konusmaya gelince sureklı hgırıyosun senınle konusulmuyo tartısılmıyor bile vs va seyler söyleyiğ duruyo sorsan seviyor evet çalışmakran baska napıyorum ben der ama beni böylece dibe çekmesine anlam veremiyorum ve anlatamıyorum ona her konustugumda kendine çeki düzen ver diyor daha col deliryorum resmi nikahı ben istemedim bu arada herşey hazırdı cocuktan once ayarlanmıştı ama aılesi herşeyı berbat etti ve tüm hrşey yatınca sinirlenip ara verdm barıştık şuan oda konusunu açmıyor sürekli unuttum diyor lütfen bana yargılamadan bir akıl verin