Lütfen tavsiye

yagmursuuz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
13
-29
23
merhaba henüz 23 yaşında yeni bir anneyim kızım 10 aylık fazla uzatmadan anlatmaya calışıcam inşallah eşimle 2015 seneden beri tanışıyoruz 3 seneye yakın da dini nikahlıyız ilk başlarda dedesının evinde kaldık ailesinden hiç bir zaman kurtulamadım zaten şuanda kardeşi bizde kalıyor ne annesinin sinsarlığından bu sorumsuzlugundan kurtulabildim nede eşimin kardeşini tutmasından kardeşlerinden herşey ilk başlarda çol güzeldi herşey gibi genclıgın ve tecrubesizliğin verdiği edalarla heveslerle çok yanlış yaptım evlenmeyi kaçıi olarak gördüm aşktan ölüyordum sanki onauz yaşıyamazdım şuan birini bile diyemiyorum kendimi 60 yaşında hissediyorum resmen çocuktan once yıne herşey idare ederdi ettirebiliyordum yıne o zaman olaylar vardı ama böylesne içime oturmuyordu böyle hissettirmiyordu çocuk olduktan sonra herşey biraz daha değişmeye başladı takmamazlıklar duymamazlıklar ilgiszlik en üst seviyede yalanlar kaç defa telefonla bişeyler izlerken yakaladım affettim erkektir hadi dedim eşim öyle fazla dışarı cıkmaz cıkamaz bunda biraz hatalı olabilirim bilmiyorum ama cok fevri bi insanım anemden gelen bir huy buda oteriter kurmaya çalışmak ve fevrilik neyse dışarı cıkmz cıksada burnundan getırıyorum sanırım ama söyledıgı yalanlar yüzünden oluyor bu kendimi tutamıyorum aramadan duramıyorum bu sefer doğruyu söylesemde yine aynısn diyor yalanları aklımdan çıkmıyo baska bı kızla konusrken gorusurken yakalamadım evet ama nerden bilebilirim olmicagını ıkı gun once yine mesaideyim dedi ben hissettim tabi başladım yazmaya ve haklı cıktım iş yerindeki arkadaslarıyla oturmuş bira içiyormuş bu konu size basit veya cocukca geleilir ama inanın öyle değil içimdeki karmaşa duyguszuktan çok kotu sürüklüyor beni cocuguma yetemiyorum yetmicem telaşı ev telaşı aman temiz kalsn aman o olsun derken eşimin ilgisizliği yaklaşmayışı mutsuzluğum beni iyce dibe çekiyor benden cocuktan kacmaya calıstıgını anlıyorum ama konusmaya gelince sureklı hgırıyosun senınle konusulmuyo tartısılmıyor bile vs va seyler söyleyiğ duruyo sorsan seviyor evet çalışmakran baska napıyorum ben der ama beni böylece dibe çekmesine anlam veremiyorum ve anlatamıyorum ona her konustugumda kendine çeki düzen ver diyor daha col deliryorum resmi nikahı ben istemedim bu arada herşey hazırdı cocuktan once ayarlanmıştı ama aılesi herşeyı berbat etti ve tüm hrşey yatınca sinirlenip ara verdm barıştık şuan oda konusunu açmıyor sürekli unuttum diyor lütfen bana yargılamadan bir akıl verin

İkiniz de resmi olarak bekarsanız , neden resmi nikah yapmadınız ? Siz şu anda bekar bir annesiniz ve sevgilinizle yaşıyorsunuz.Çocuğunuzun ve kendinizin yasal haklarını korumak için, umarım harekete geçersiniz.

Herşey hazırlanmıştı karşı taraafın babaannesi vefat etti tamda o aıra biz aylarca hastaneerde kaldık sonrada vefat etti derken herşey yattı biz o zaman çalışmıyoruz etmiyoruz destek veren yok sadece kalabilmek için dedesıne bakıyorduk herks bir agızdan konuştu sadece şuan kartı taraftan söylende yok

Gün aldıktan sonra 5 dakikada nikah kıymak bu kadar mı zor? Hadi kıymadınız diyelim, niye çocuk yapıyorsunuz o zaman?

Gün aldıktan sonra 5 dakikada nikah kıymak bu kadar mı zor? Hadi kıymadınız diyelim, niye çocuk yapıyorsunuz o zaman?
Siz azarlamayamı geldiniz akıl vermeyemi ben akıl verirmisiniz dedim azarlayın değil tam okuyamamışsınız bidaha okuyun kimin ne dönemde ne yaşaddgını bilemezsiniz uzaktan 5 dakıka da kıyılıyor demesi kolay bizde öyle diyorduk

Akıl vermeye geldim, şuanda da akıl veriyorum zaten. Evli değilsiniz. Hem kendinizin hem çocuğunuzun haklarını korumak için resmi nikah şart. Bende sizi yaşayabilecekleriniz hakkında uyarıyorum.

Evli değilsiniz yasal olarak hiçbir hakkınız yok tekmeyi basar gider geçmiş olsun.

3 yıl olmuş , karşı tarafın söylemesini niye bekliyorsunuz ? Neden "doğumdan önce nikahımızı yapalım" demediniz ?

Daha fazla ertelemeden; yarın gidin sağlık raporu ve kan tahlilini halledip başvurun , nikahınızı yapın.

Söylemediğimi nereden çıkardınız kaç defa söyledim halledicez dedi sonra baktım ki hala sadece ben diyorum demedim ve bekledim sadece artık sinirlenmeye başladm cunku sürekli diyordum ve icraat goremiyodum sen git eveaklare yap ben giderim gibi gibi bir kez söyledi sonradan

Adam nikah istemiyor ama bırakmıyor da.Hem pastam dursun hem karnım doysun misali evde iş güç gören cocuk dogurup bakan biri olsun, ben de bir iki kadın düşürüp yatar kalkar keyfime bakarım diyor.

Adam nikah istemiyor ama bırakmıyor da.Hem pastam dursun hem karnım doysun misali evde iş güç gören cocuk dogurup bakan biri olsun, ben de bir iki kadın düşürüp yatar kalkar keyfime bakarım diyor.

Adamın ailesi de evlerden ırak. İnsan düşmanına yapmaz şunu. Ortada evlilik dışı dünyaya gelmiş bir masum var bir de.

Konu sahibinin ailesi nerede , neden herkes kulağının üstüne yatmış ; neden kimse yaptığınız ayıptır dememiş , anlam veremiyorum.

Konu sahibi , adam nikahı kıymadığı halde ; adam ve kardeşiyle birarada yaşayarak ve bir de üstüne çocuk sahibi olarak siz de hata yapmışsınız.

E-devletten dahi başvuru yapılabiliyormuş nikah için. Hafta içi belediyede kıyılacak nikah ücreti de, belediyeye göre değişmekle birlikte 150 tl ile 250 tl arasında gözüküyor.

Aslında kanunen resmi olarak evli değil sevgilisiniz, çocuğunuz da evililik dışı. Hani eşim kocam diyorsunuz ama değil, adam kapıyı çekip gitse çocuğunuzun nafakası hariç hiç bir şeyde hakkınız yok. Galiba evlenince kesilecek bir geliriniz var. Kurnazlık yapıyorsunuz aklınca. Ama dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma diye boşuna dememişler.

Yalanı bir söyler iki söyler üçüncüde gösterirsiniz kapıyı ya da çocuğunuzu alır gider ayrılırsınız. Resmi eşi olmadığınız için evde ne derece hakkınız var emin değilim ayrıca kardeşi de bizle kalıyor dediğiniz ev ailesinin evi mi?
çocuktan once yıne herşey idare ederdi ettirebiliyordum yıne o zaman olaylar vardı ama böylesne içime oturmuyordu böyle hissettirmiyordu
Gidişat baştan belliymiş, o zaman ayrılsaydınız şimdi 60 yaşında hissetmezdiniz. Klasik çocuktan sonra düzelir kafasındaydınız. Kaç defa yakaladım erkektir diye affettim yazmışsınız, niye? Affedecekseniz niye yakalayıp duruyorsunuz?
Çok fevrisiniz, devamlı kavga çıkartıyorsunuz, bağırıyorsunuz, şüphecisiniz beni dibe çekmeye çalışıyor diyorsunuz ama dibe giden sizsiniz.

Evli değilsiniz, boşanma derdiyle uğraşmayacaksınız, ben değişmem buyum diyorsanız ayrılın. Kendi yazdığınıza istinaden yorumluyorum adamı o kadar sık boğaz ediyorsunuz ki ya söylemiyor ya da yalan söylüyor.
Niye çıkamaz, niye burnundan getiriyorsunuz? Hepimiz insanız arada bir arkadaşlarımızla da bir şeyler yapmak isteriz. Yani bir günde herkesi silelim mi? Benim kocam bana bunu deseydi ya da hissettirseydi soğurdum kendisinden. İkimizin de arkadaş çevresi var, bazen de eşli gider geliriz. Şuraya gidiyoruz buraya rezervasyon yaptırdık derim, eşim de bazen iş çıkışı şuraya gidicez falan der o kadar.

Ev bazen temiz durmayıversin madem kendinizi iyi hissetmiyorsanız, çocuğun çamaşırı odası temiz kalsın gerisini yapmayın kendinize vakit ayırın. Sevgilinizi çok fazla sıkıyorsunuz. Olmayan şeyleri kafanızda kurup adamla kavga ediyorsunuz, arada bir arkadaşlarıyla bir şeyler içmeye gitsin ne var bunda? Asıl siz niye yapmıyorsunuz bunu, hiç mi arkadaşınız yok? Ya da sevgilinizle siz niye çıkmıyorsunuz dışarı? Çocuğu emanet edebileceğiniz kimse yok mu?

Tavsiye verin yazmışsınız, sakın düzelir diye 2. çocuğu yapmayın. Sevgilinizle oturun konuşun birbirinizden beklentilerinizi sorun. Maddi durumunuzu yazmamışsınız ama eğer yapabiliyorsanız çift terapisi alın. Yok bu adamın yaptıkları benim işime gelmiyor diyorsanız ayrılın uzatmayın. Madem çocuk yaptınız huzurlu bir ortam sağlayın çocuğa.

Dışarı çıkmasına sinirlenme sebebim bna zaman ayırmaması ben ona ne zaman dışarı cıkalım desem yorgunum ayaklrm ağrıyo belim agrıyor bana da hak ver demesi ama iş yerinden birşeylr olunca patron kalmaya bir yere goturcek yok deize gitcez yok oturp birşeylwr içicez diyip gittiğinde telefonumu açmaması sorumsuz davranması baştan guvenimi kıırmasaydı tabıkı çıkabılırdı sadece bana ben burdayım demesi yeterşi olurdu mesaideyim diyip gecelere kadar dukkanda durması mesaide olmaması ıkı gun once yaptıgı vs vs siz olsanız guvenınız kırılmazmı sizinle çıkmasa zaman ayırmasa ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…