Çocuk Hastalıkları lütfen öneri verin lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mntahamm33

evli , mutlu, çocuklu :-)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
161
30
Öncelikle kusura bakmayın konu mu bir derdim var yerine çocuk büyütürkene açmam gerekiyor fakat orada kimse okuyup cevap vermediği için buraya yazmak zorunda kaldım.. Oğlum 24 günlük ve ileri derecede gaz sancısı çekiyor metsil kullandım fakat faydasını görmedim şuandada çok kötü ağlıyor içim parçalanıyor lütfen öneri ve yardımlarda bulunun.
 

Allah kolaylık versin canım... Gazlı bir bebeğim olmadığı için çok bişi diyemem belki ama gaz damlası olarak biz çok gerekirse biogaia yı kullanmıştık... Başka arkadaş da maflor kullanmıştı o da çok memnundu... Başka ne yapılabilir inan bilmiyorum...
 
2 çay kaşığı kimyon küp şekerin çeyreği ve yarım çay bardağı kaynamış suyu karıştır.emzirdikten sonra 2 çay kaşığı ver ağzına.her zaman olumlu sonuç vermiştir canım çok denendi.sende de işe yarar inşallah
 
Bazen kolik diye de adlandırılan durum, bebeklerin yaklaşık %20 sinde, 3 hafta-4 ay arasında görülen ağlama nöbetlerine denir. Esas nedeni çok iyi bilinmemektedir. Bebeği beslerken doğru pozisyonda tutamamak ve böylece çok hava yutmasına sebep olmak, besledikten sonra gazını iyi çıkaramamak, bazı şekerlerin sindirimindeki yetersizlikler, barsak hareketlerini sağlayan sinir sisteminin henüz yeteri kadar gelişmemiş olması, anne ve babanın acemiliği ve buna bağlı huzursuzluğu gibi etkenler sorumlu tutulmaktadır.Ancak genel eğilim, bunun kendiliğinden 3-4 aylıkken geçecek bir gelişim süreci olduğunu kabullenmek yönündedir.

bebek.com: Anne sütü ile beslenen çocuklarda mı yoksa mama alan bebeklerde mi daha çok görülür?
Dr. Özlem Ekiz Yörükalp :Gaz görülme sıklığı anne sütü veya mama alan bebekler arasında fark göstermemektedir.

bebek.com: Kaç aylık olana kadar bebekler gaz probleminden şikayetçidir?
Dr. Özlem Ekiz Yörükalp :Bebeklerin gaz problemleri genellikle 3-4 aylıkken kendiliğinden geçer.

bebek.com: Anne ve babaların ilk etapta yapmaları gerekenler nelerdir?
Dr. Özlem Ekiz Yörükalp :Anne ve babaların gaz için alabilecekleri bazı önlemler var, fakat gaz, bazı bebeklerde ne yaparsanız yapın oluyor ve 3-4 aylıkken kendiliğinden geçiyor. Bunu bir gelişim süreci olduğunu bilmek ve paniğe ve ümitsizliğe kapılmamak en önemli noktadır. Alınabilecek önlemlerden bazıları şunlardır:

• Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt, kafein içeren içecekler. Ayrıca, inek sütü içeren yiyecekleri de (süt, yoğurt, peynir, hatta tereyağı) azaltmak gerekir.

• Eğer bebek mama ile besleniyorsa, inek sütü bazlı mamalar gaz yapıyor olabilir. Bu durumda, bebeğin doktoru ile görüşüp, mama değişikliği tartışılabilir.

• Eğer bebek biberonla besleniyorsa, çok küçük veya çok büyük delikli emzikler, bebeğin fazla hava yutmasına ve çok gazı olmasına sebep olur.

• Bazen emzik vermek işe yarayabilir.

• Beslenme sırasında, her 5-10 dakikada bir veya bir göğüsten diğerine geçerken ve mutlaka beslenme bittikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır.

• Gaz sancıları tuttuğunda, anne-baba sakin olmalı, bebeği kucağına alıp, ninniler mırıldanıp, kucağında gezdirmeli. Ritmik hareketler ve devamlı sesler ( elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesinin sesi gibi) sakinleştirici olabilir. Evde çılgınlar gibi bağıran bebek, doktora gitmek için arabaya biner binmez susar, yani araba ile gezdirmek de iyi bir fikirdir.

• Bebeğin, ayakların ve karnına sıcak havlu veya havlu içinde yakmayacak sıcaklıkta su torbası konulabilir.

• Ilık bir banyo, özellikle de en çok sancının olduğu akşam saatlerinin hemen öncesinde, bebeği sakinleştirip, sancıları önleyebilir.

• Anne sütü alan ve 6 aylıktan küçük bebeklerde, anne sütü dışında bir şey verilmesi önerilmese de bazen papatya, rezene çayları, ıhlamur işe yarar.
 
bunları buldum inş.. işine yarar ben rezeneyi çok duydum sen iç bebişede yarar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…