• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lutfen okuyun

kikiboe

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2012
21
2
16
Hollanda
Kizlar alti haftalik hamileyken grip oldugum icin TheraFLu ilaci icmistim,o zaman bilmiyodum hamile oldugumu..Internetten baktim bu ilac gebelikte C kategorisine giriyomus,,doktoruma da sordum tabii ama cok politik cevaplar veriyor,,ne desem olasilik olur diyor..Tabii suan gebeligim devam ediyor ayrintili ultrasonda hersey normal cikti ama yinede diken uzerinde gibiyim..
Benim okudugum kadariyla gebelikte A ve B kategorileri guvenli diye yaziyor,digerleri icin insanlar uzerinde calisma yapilmamis diye yaziyor..Bu konuda fikri olan,lutfen yazsiin allah rizasi icinn

Ben bir yerde okumuştum, Allah biz hamile olduğumuzu bilmediğimiz dönemde yaptıklarımızdan bizi ve bebeğimizi sorumlu tutmuyormuş, yani bilmediğimiz dönemde yaptıklarımızdan bebek zarar görmezmiş. önemli olan hamileliği öğrendikten sonraki süreçmiş.. buna dayanarak, bebeğine bir zararı olmadığını düşünüyorum. içini rahat tut, inşallah bebişin sağlıklı bir şekilde gelişir...

iltihaplı romatizmal bir hastalığım var,13 yıldır.İlk hamileliğimde bilmeden ne ilaçlar içmiştim,Allahın izniyle oğlum çok sağlıklı doğdu,içiniz rahat olsun.Olacağı varsa ne kadar dikkat de etseniz oluyor.

aynısı benim başıma geldi bende 5 haftalık hamileydim bilmeden aynı ilacı kullandım minoset falanda içtim doktor minoseti kullanıyorum hamilelikte zaten diğer ilac C kategori ama bunun için çocuk kesinlikle aldırılmaz delimisin sen dedi merak etme 5.ayda ayrıntılı ultrasonda anca bi sorun varsa görünür ama bi sorun çıkcağını sanmıyorum dedi bana da bende çok üzüldüm çok dua ettim inşallah bişiy yoktur bebeğimde şuan 16 haftalık haftaya kontrolüm var arkadaşım da aynı şekilde bilmeden bi sürü antibiyotikler bile içmiş ama çok şükür kızı 3 yaşında maşallahı var

Ben bir yerde okumuştum, Allah biz hamile olduğumuzu bilmediğimiz dönemde yaptıklarımızdan bizi ve bebeğimizi sorumlu tutmuyormuş, yani bilmediğimiz dönemde yaptıklarımızdan bebek zarar görmezmiş. önemli olan hamileliği öğrendikten sonraki süreçmiş.. buna dayanarak, bebeğine bir zararı olmadığını düşünüyorum. içini rahat tut, inşallah bebişin sağlıklı bir şekilde gelişir...

insallah dedigin gibidir canim

aynısı benim başıma geldi bende 5 haftalık hamileydim bilmeden aynı ilacı kullandım minoset falanda içtim doktor minoseti kullanıyorum hamilelikte zaten diğer ilac C kategori ama bunun için çocuk kesinlikle aldırılmaz delimisin sen dedi merak etme 5.ayda ayrıntılı ultrasonda anca bi sorun varsa görünür ama bi sorun çıkcağını sanmıyorum dedi bana da bende çok üzüldüm çok dua ettim inşallah bişiy yoktur bebeğimde şuan 16 haftalık haftaya kontrolüm var arkadaşım da aynı şekilde bilmeden bi sürü antibiyotikler bile içmiş ama çok şükür kızı 3 yaşında maşallahı var

valla canim insallah senin bebginde saglikli bisekilde dunyaya gelir..bu durumu bicok doktora sordum ama biturlu net cevap alamadim..kimi doktor diyoki yokkk iste hayvanlar uzerinde olumsuz etki varmis,insanlarda yeterl;i calisma yokmus..kimisi diyor neden hap kullandin bilmiyomuydun...kimisi ndiyor ne soylesem olasilik olur...hani boyle cavaplar alinca insan daha bi terddut eder oluyor..
sagolsun diger arkadaslarda yorum yapmis,kimi kadin hamile oldugunu bilmeden neler neler yapiyor,ne ilaclar iciyor..boyle ornekler duyunca da biraz rahatlamaya calisiyorum..ama yinede dogurana kadar tam anlamiyla rahatlliyamicam galibaa

hiç korkma canım yaptırdığım tüm testler ayrıntılı usg bunlarda sorun yoksa niye canını sıkıyorsunki.millet hamileliğinde alkol uyuşturucu kullanıyor bir şey olmuyor.Allahım minik yavrunu korur.sen testlerinden ve sonuçlarından eminsen gerisi boş.hiç üzülme.

Canım yaklaşık 5 haftalık hamileyken ben de bilmeden kullandım aynı ilaçtan, ayrıca üzerine bolca majezik..Ve ev taşıdık, bol boolll çamaşır suyu tuzruhu...Hiç bir şey olmaz demişti doktorum..Hiç korkma...Kızım şu an 6 aylık benim..Problem yok:) Bilmeden herkes neler içiyor..Şimdi içersen çok zararlı,artık gebeliğin ve emzirme döneminde sadece parol kullan,minoset de içebilirsin..Ben doktor tavsiyesi ile 2 kere antibiyotik kullandım gebeliğimde...

Son düzenleme:
hiç korkma canım yaptırdığım tüm testler ayrıntılı usg bunlarda sorun yoksa niye canını sıkıyorsunki.millet hamileliğinde alkol uyuşturucu kullanıyor bir şey olmuyor.Allahım minik yavrunu korur.sen testlerinden ve sonuçlarından eminsen gerisi boş.hiç üzülme.

ikili uclu testler yaptirmadim,doktorum bu testlerin sadece tarama testi olasilik oldugunu soylemisti,,tabii detayli ultrason oldum,,hersey normal gorundu..Dedigin gibi hamileliginde alkol uyusturucu kullanan sorumsuz anneler de var,allah islah etsi onlari

Back