• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi lütfen okuyun ve cevap yazın

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

consent

eşime aşığım
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
355
0
26
Niğde
daha önce de konu açtım ama kimse cevap yazmadı kızım 7. Aya yeni girdi ek
beşini hiç bir şekilde kabul etmiyor her
türlü çeşitli besinler denedim ama nafile.
Daha birinci kaşıkta midesini bulandırıyo
ve kusuyo sürekli kusuyo ne yapacağımı
şaşırmış durumdayım dr gittik ilaç verdi onu da kabul etmiyo yine kusuyo şu an
5.900 gr resmen açlıktan inliyo düzenli
uykusu var di oda gitti uykuya dalamiyo
ağlaya ağlaya uyuşa yarım saat sonra bir
daha kalkıp meme istiyo önerileriniz var
mi sadece anne sütü ile ne zamana kadar besleyebilirim Mesaj düzenleme Paneli Alın

canım bazı çocuklar ek besine geç alışır.anne sütünü hiç kesme.ek olarak 30 cc mama başlayabilirsin.herşeye baştan başla.5 gün her verdiğini 2 tatlı kaşığı ver.emzirmeden önce ver.kussun ama yine de dene.sonra yavaş yavaş artır.daha da çözüm olmazsa çocuk doktorundan yardım al.

7 aya yeni girmis , yani eger sütün yetiyorsa ek besin icin acele etme eger cocuk kabul etmiyorsa , benim eltimde cocuklarini bir yasina kadar sadece emzirmis , sütüm coktu dedi, ek besin verdiler mi cocuklar kusuyormus, sizde sütünüzü artirmaya bakin bol bol su tüketin rezene cayi icin iyi dinlenin bulgur v,s sütü artirir.

Acilen ek gıdaya geçmeniz lazım cünkü artık sütünüz besleyici degil destekleyici ozellikte bebeginiz icin. Benim onerim biraz degisik olacak ama ben çok faydasını gordum. Benim oglum ek besinlere basladıgımızda benim hazırladıgım hicbir gıdayı yemedi. Ben de cesit cesit kavanoz mama alıp ( milupa ya da hipp) onlardan verdim. Bunları beni ek besine geçiş konusunda kurtardılar cunku bebegim bu gıdaları çok güzel yedi. 1-2 ay sonra da artık benim hazırlaklarımı da yemeye basladı. su anda ne olsa yiyor. Siz de deneyin bence.

Acilen ek gıdaya geçmeniz lazım cünkü artık sütünüz besleyici degil destekleyici ozellikte bebeginiz icin. Benim onerim biraz degisik olacak ama ben çok faydasını gordum. Benim oglum ek besinlere basladıgımızda benim hazırladıgım hicbir gıdayı yemedi. Ben de cesit cesit kavanoz mama alıp ( milupa ya da hipp) onlardan verdim. Bunları beni ek besine geçiş konusunda kurtardılar cunku bebegim bu gıdaları çok güzel yedi. 1-2 ay sonra da artık benim hazırlaklarımı da yemeye basladı. su anda ne olsa yiyor. Siz de deneyin bence.

Evet dediğiniz gibi benim hazırladıklarımi yemiyor kavanozdaki mamalari hiç olmasa 2 kaşık yiyor ama zararlıdir diye vermek istemiyordum dediginizi uygulayacam çok sağolun

Bence de hiç yememesindense kavanoz maması yemesi daha iyidir,alışma sürecinde yiyorsa verin.
Bazı çocukların ek gıdaya geçişleri böyle facia oluyor,benimki de öyleydi,sadece emmek isterdi,ne biberon,ne mama,ne ek gıda hiçbirşey almazdı ve artık sütüm yetersiz kaldığı için sabahlara kadar emerdi,perişan olurdum.
Sadece anne sütü alan bebeklerde genelde bu oluyor,birdaha doğursam üç aylıkken herşeyi tattırmaya başlarım,alışsın diye,ben 6ay su bile vermedim,bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.yemeyen bebek yemiyor,ne yaparsan yap,öyle gidiyor,iki buçuk yaşında oldu,hala herşeyden birer kaşık,sonra doydum karnım ağırdı der ya da öğürür,allah yardımcınız olsun,yemeyen çocuk çok zor

Evet dediğiniz gibi benim hazırladıklarımi yemiyor kavanozdaki mamalari hiç olmasa 2 kaşık yiyor ama zararlıdir diye vermek istemiyordum dediginizi uygulayacam çok sağolun

Hazır mamaların hepdi guvenli, tarım bakanlıgından ve sanırım saglık bakanlıgndan da onaylanıyorlar bir debebk ekgıdası oldugu icin dahatitiz bir calsımadan geciyolar. Hepsi guvenli amabana doktorum alabiliyorsan milupa ya da hipp al dedi cunku bunlarorganik tarım urunlerinden yapılıyormus. Evde hazırladıgın yemekten daha guvenle verebilrisin dedi. Inşallah senin de bebegine yardımcı olur bunlar.

Hazır mamaların hepdi guvenli, tarım bakanlıgından ve sanırım saglık bakanlıgndan da onaylanıyorlar bir debebk ekgıdası oldugu icin dahatitiz bir calsımadan geciyolar. Hepsi guvenli amabana doktorum alabiliyorsan milupa ya da hipp al dedi cunku bunlarorganik tarım urunlerinden yapılıyormus. Evde hazırladıgın yemekten daha guvenle verebilrisin dedi. Inşallah senin de bebegine yardımcı olur bunlar.

Çok sağolun kızımın ilk defa birşeyler yediği görüyorum ve gerçekten çok mutlu oluyorum kavanoz mamalar beni kurtardı ve ayrıca karnı tok olunca daha huzurlu bir bebek oldu uykusuda ağlamasida düzeldi(maşallah diyelim:))

masallah kuzuna cok sevindim,benim de yurt disindaki doktorum hipp oneridgi icin nerdeyse ilk bir yil ek gida olarak hep kavanoz verdim,o da pazardaki sebze meyveden daha saglikli olduklairni idda ediyordu.yarasin kuzuna insallah

Back