• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen okuyun. Psikolojik gebelikmi yaşıyorum?

umut87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
58
9
48
Bundan 3 ay önce bir ilişkim oldu. İlişkiden yaklaşık 15 gün sonra kasık ağrısı ve sık idrara çıkmaya başladım, netten araştırdım hep hamilelik çıktı. O günden beri kafayı yemiş gibi kan testleri ve doktora gitmeler. 4 kere kan testi yaptırdım, kaç kez doktora gittim bilmiyorum, doktor artık gelme dedi hatta. Ama göğüslerim aşırı şiş, prolaktin hormonum yüksek çıktı. Normalde pko hastasıyım zaten ama hiç prolaktinim yüksek çıkmazdı benim, doktor stresten dedi ve önemli bir artış değil dedi (değerim 34) Sanki karnım çıktı, akıntım da 3 aydır normalden fazla, heryerim kaşınıyor, arada midem bulanıyor. En son pazartesi doktora gittim ama gebelik şüphesini söylemedim, usg baktı, 3 aylık gebelik kesin görünürmüydü? İdrar testleri de hep negatif çıkıyor, artık o kadar psikolojim bozulduki 3 test alıp yapıyorum. Bütün belirtiler nasıl psikolojik olur diyorum bir yandan da. Lütfen yargılamadan bana yardım edin, çok kötü durumdayım :(

4 kere yapmışsın kan testini, hadi 1i yanlış olsa 3ü de mi yanlış olacak
malesef hamile değilsin :(
ama umarım yakın zamanda kavuşursun bebeğine..

4 kere yapmışsın kan testini, hadi 1i yanlış olsa 3ü de mi yanlış olacak
malesef hamile değilsin :KK43:
ama umarım yakın zamanda kavuşursun bebeğine..

Hamile olmak istemiyorum şuan daha bekarım. O yüzden yargılamayın yazdım yazımın sonuna :(
Haklısın hepsi nasıl yanlış çıkacak ama burada neler okuyorum o yüzden hep kaygı içindeyim, yakında kafayı yicem galiba. Böyle bir durum yaşamış olan varsa belki yardımcı olur diye yazdım ama inşallah cevap veren olur.
Çok teşekkür ederim.

Hamile olmak istemiyorum şuan daha bekarım. O yüzden yargılamayın yazdım yazımın sonuna :KK43:
Haklısın hepsi nasıl yanlış çıkacak ama burada neler okuyorum o yüzden hep kaygı içindeyim, yakında kafayı yicem galiba. Böyle bir durum yaşamış olan varsa belki yardımcı olur diye yazdım ama inşallah cevap veren olur.
Çok teşekkür ederim.

ay son cümleye bakmamışım genel hatlarıyla baktım kusura bakma :/
yok için rahat olsun 4 testin 4ü de yanlış çıkmaz :D

ay son cümleye bakmamışım genel hatlarıyla baktım kusura bakma :/
yok için rahat olsun 4 testin 4ü de yanlış çıkmaz :D

Beni yargılamadan cevap verdiğin için öncelikle teşekkür ederim.
Ya son hormon tahlilimde prolaktin yüksek çıktı diye onu kafama taktım, hamilelerde artarmış o hormon. Doktor stresten dedi, bu stres bütün hamilelik belirtilerini yaparmıki :(

Beni yargılamadan cevap verdiğin için öncelikle teşekkür ederim.
Ya son hormon tahlilimde prolaktin yüksek çıktı diye onu kafama taktım, hamilelerde artarmış o hormon. Doktor stresten dedi, bu stres bütün hamilelik belirtilerini yaparmıki :KK43:

iyi de bhcg oranın hamile olmaya elverişli değil ki prolaktinin yüksek olsa ne olur??

iyi de bhcg oranın hamile olmaya elverişli değil ki prolaktinin yüksek olsa ne olur??

Evet tüm beta hcg'ler sıfırlı değerler çıktı. 3 gün önce yine idrar testi de yaptım. Ama nebiliyim göğüslerim şişti,ağrıyor, prolaktin yüksekliğinden muhtemelen ama nebiliyim başım ağrısa hamilemiyim diyorum galiba :(
Çok teşekkür ederim cevapların için, kafanı şişirdiysem kusuruma bakma

Evet tüm beta hcg'ler sıfırlı değerler çıktı. 3 gün önce yine idrar testi de yaptım. Ama nebiliyim göğüslerim şişti,ağrıyor, prolaktin yüksekliğinden muhtemelen ama nebiliyim başım ağrısa hamilemiyim diyorum galiba :KK43:
Çok teşekkür ederim cevapların için, kafanı şişirdiysem kusuruma bakma

Önünde bilgisayar varken ya yoksa diye şüpheye düşüyor musun?
Bu ona benziyor.
0lı değerlerse hamile değilsin, net
Hadi rahatla artık

Bundan 3 ay önce bir ilişkim oldu. İlişkiden yaklaşık 15 gün sonra kasık ağrısı ve sık idrara çıkmaya başladım, netten araştırdım hep hamilelik çıktı. O günden beri kafayı yemiş gibi kan testleri ve doktora gitmeler. 4 kere kan testi yaptırdım, kaç kez doktora gittim bilmiyorum, doktor artık gelme dedi hatta. Ama göğüslerim aşırı şiş, prolaktin hormonum yüksek çıktı. Normalde pko hastasıyım zaten ama hiç prolaktinim yüksek çıkmazdı benim, doktor stresten dedi ve önemli bir artış değil dedi (değerim 34) Sanki karnım çıktı, akıntım da 3 aydır normalden fazla, heryerim kaşınıyor, arada midem bulanıyor. En son pazartesi doktora gittim ama gebelik şüphesini söylemedim, usg baktı, 3 aylık gebelik kesin görünürmüydü? İdrar testleri de hep negatif çıkıyor, artık o kadar psikolojim bozulduki 3 test alıp yapıyorum. Bütün belirtiler nasıl psikolojik olur diyorum bir yandan da. Lütfen yargılamadan bana yardım edin, çok kötü durumdayım :KK43:
Canım büyük ihtimal stres yapmışsın sen ondan olmuştur. Hamile olsan o kadar test negatif çıkmazdı zaten. Anlaşılan korkmuşsun ondan psikolojiktir. Kasma kendini bu kadar bir de internette yazan herşey doğru olmuyor malesef. Biz bile burdan konuşuyoruz ama bizimkiler bile tam doğru olmuyor. Doktora görünmüşsün zaten hamile olsan söylerdi sana. Ayrıca yargılanacak birşey de yok :)

Canım büyük ihtimal stres yapmışsın sen ondan olmuştur. Hamile olsan o kadar test negatif çıkmazdı zaten. Anlaşılan korkmuşsun ondan psikolojiktir. Kasma kendini bu kadar bir de internette yazan herşey doğru olmuyor malesef. Biz bile burdan konuşuyoruz ama bizimkiler bile tam doğru olmuyor. Doktora görünmüşsün zaten hamile olsan söylerdi sana. Ayrıca yargılanacak birşey de yok :)

O kadar korktumki sürekli aklımda bu konu var, özel bir doktora gitmiştim önce, kadın bana vajinal ultrasonla bile baktı. Ayrıca kan testi yaptırmışsın, yok gebelik, takıntı olmuş dedi. Sonra öyle diyince ona güvenip devlet hastanesine gittim,hormon tahlili için. Ama prolaktinim yüksek çıktı, onu kafama taktım. Göğüslerim o kadar ağrıyorki, hala hamilemiyim diyorum. Bir ara burada yazanları okudum, bütün belirtiler aynen bende vardı. Akıntı bende hiç olmazdı, 3 aydır sürekli akıntım var, doktor stresten artmıştır,aklın hep orda dedi ama bilmiyorum. Mide bulantısı,yanması,sık idrar,kasıkta ağrı, şimdi de göğüslerim şiş. Hadi psikolojik değişimlerimi strese bağlayabilirim ama diğerlerini yaşamış olmak ve aklıma gelmesi dengemi bozuyor sürekli :(
Bu kadar zamanda olsa birinden birinde çıkardı değilmi, ya kanda ya idrarda :(

Bir de zaten pko hastasıyım, adetlerim düzensiz. Tabi ben adet göremedim ilişkiden sonra, söktürücü içtim, 3 gün sonra adet oldum ama hem azdı hem de kahverengi oldu sonlara doğru. Ertesi ay doğum kontrol hapına başladım, hap bitince 3 gün kahverengi adet oldu, yine azdı. Hayatımda kahverengi akıntım filan olmadı, o yüzden çok fena kafaya taktım. Doktor ilaçların azaltabileceğini söyledi ama kahverengi lekelenme üstüne görmeymiş diye endişe yaptım :(

Bir de zaten pko hastasıyım, adetlerim düzensiz. Tabi ben adet göremedim ilişkiden sonra, söktürücü içtim, 3 gün sonra adet oldum ama hem azdı hem de kahverengi oldu sonlara doğru. Ertesi ay doğum kontrol hapına başladım, hap bitince 3 gün kahverengi adet oldu, yine azdı. Hayatımda kahverengi akıntım filan olmadı, o yüzden çok fena kafaya taktım. Doktor ilaçların azaltabileceğini söyledi ama kahverengi lekelenme üstüne görmeymiş diye endişe yaptım :KK43:
Kahverengi akıntı sadece üstüne görme olmuyo canım sen internette yazanlara bakma doktora gitmende iyi olmuş çünkü çoğu bekar olupta ilişki yaşayanlar utangaç olup doktora gitmiyor Bu konuda tebrik ettim seni çünkü her ne kadar int. forumlarda buna benzer şeyler yaşayıp paylaşan insanlara olan şeyin aynısı sana olmayabilir. Doğum kont hapı kahverengi lekelenme yapar. Bir de kist durumu olmuş. Bundan ötürü olmuştur. Korkma ama korkmamak için kesinlikle korun. Korunduğun sürece de korkun hiç kalmayacaktır

Kahverengi akıntı sadece üstüne görme olmuyo canım sen internette yazanlara bakma doktora gitmende iyi olmuş çünkü çoğu bekar olupta ilişki yaşayanlar utangaç olup doktora gitmiyor Bu konuda tebrik ettim seni çünkü her ne kadar int. forumlarda buna benzer şeyler yaşayıp paylaşan insanlara olan şeyin aynısı sana olmayabilir. Doğum kont hapı kahverengi lekelenme yapar. Bir de kist durumu olmuş. Bundan ötürü olmuştur. Korkma ama korkmamak için kesinlikle korun. Korunduğun sürece de korkun hiç kalmayacaktır

İnan zaten zor gittim, utandım biraz açıkçası. İlk ilişkimdi zaten, ama doktor beni çok rahatlattı, ben farkında olmadan vajinal ultrason yaptı, bilsem herhalde yaptıramazdım onu. Yıllardır zaten kistlerim var, hapsız adet göremiyorum. Ama ilişkiye girdiğim günden 5 gün öncesinde hapı bırakmıştım, unuttum yeni kutuyu almayı daha doğrusu. Yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyorum, hiç kahverengi regl olmadım, afedersin kahve telvesi gibi birşey geldi 3 gün. Çok korktum haliyle, hiç olmayan şeyler oluyor bu 3 aydır. Böyle olunca da diyorum hamileyim, çıkmıyor hiçbiryerde. Kusura bakma valla seni de şişirdim, biliyorum normal bir kafada değilim şuan :(

İnan zaten zor gittim, utandım biraz açıkçası. İlk ilişkimdi zaten, ama doktor beni çok rahatlattı, ben farkında olmadan vajinal ultrason yaptı, bilsem herhalde yaptıramazdım onu. Yıllardır zaten kistlerim var, hapsız adet göremiyorum. Ama ilişkiye girdiğim günden 5 gün öncesinde hapı bırakmıştım, unuttum yeni kutuyu almayı daha doğrusu. Yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyorum, hiç kahverengi regl olmadım, afedersin kahve telvesi gibi birşey geldi 3 gün. Çok korktum haliyle, hiç olmayan şeyler oluyor bu 3 aydır. Böyle olunca da diyorum hamileyim, çıkmıyor hiçbiryerde. Kusura bakma valla seni de şişirdim, biliyorum normal bir kafada değilim şuan :KK43:
bende bir yıldır yasmin kullanıyorum geçen ay benimde başıma sana olan şeyin aynısı oldu kahve telvesi şeklinde koyu kahve lekelenmem burdan baktım çoğu konuya biri iyi diyor biri kötü diyor en sonunda doktora gittim bende hamilelik düşünmediğimden korkuyo insan hak veriyorum sonuçlar çıkana kadar dokuz doğurmuştum ama doktor dk hapları kahverengi lekelenme yapar dedi bir kaç süre sonra geçti benim biraz uzun sürdü gerçi 2 hafta fln devam etti bu. Sonra adetle birlikte geçmişti

bende bir yıldır yasmin kullanıyorum geçen ay benimde başıma sana olan şeyin aynısı oldu kahve telvesi şeklinde koyu kahve lekelenmem burdan baktım çoğu konuya biri iyi diyor biri kötü diyor en sonunda doktora gittim bende hamilelik düşünmediğimden korkuyo insan hak veriyorum sonuçlar çıkana kadar dokuz doğurmuştum ama doktor dk hapları kahverengi lekelenme yapar dedi bir kaç süre sonra geçti benim biraz uzun sürdü gerçi 2 hafta fln devam etti bu. Sonra adetle birlikte geçmişti

Valla bende bu adeti dört gözle bekliyorum, normal olur inşallah diye. Bugünden beri de bir bel ağrısı başladı, diyorumya bu kadar teste rağmen aksi gibi bütün belirtilermi uyar, aynı olur, artık psikolojim bozuldu, test aldığımda 3 farklı marka falan alıyorum. Bu sefer son yapıcam diyorum ama bu böyle gidiyor. İçinden çıkamadım, buraya yazıyım belki bilen vardır, yaşayan vardır da bana yol gösterir dedim. Çok saol inan kimseye de anlatamadığımdan artık içim şişmişti

Valla bende bu adeti dört gözle bekliyorum, normal olur inşallah diye. Bugünden beri de bir bel ağrısı başladı, diyorumya bu kadar teste rağmen aksi gibi bütün belirtilermi uyar, aynı olur, artık psikolojim bozuldu, test aldığımda 3 farklı marka falan alıyorum. Bu sefer son yapıcam diyorum ama bu böyle gidiyor. İçinden çıkamadım, buraya yazıyım belki bilen vardır, yaşayan vardır da bana yol gösterir dedim. Çok saol inan kimseye de anlatamadığımdan artık içim şişmişti
Rica ederim canım böyle bir forumun olması iyi oluyor gerçekten zamanında bende çok yaşadım bunları hap kullandığım halde hamile kalır mıyım diye ilişkiye girmeye çekinir oldum. Halbuki olmadığını biliyosun ama için içini kemiriyo. her ay adeti dört gözle bekliyorum valla :)

Rica ederim canım böyle bir forumun olması iyi oluyor gerçekten zamanında bende çok yaşadım bunları hap kullandığım halde hamile kalır mıyım diye ilişkiye girmeye çekinir oldum. Halbuki olmadığını biliyosun ama için içini kemiriyo. her ay adeti dört gözle bekliyorum valla :)

Ahh işte akılsız kafam, hapı bırakmasaydım bu kadar psikolojim bozulmayacaktı. Dediğin gibi hap kullandığı halde hamile kalanları da okudum, doktor bana 5 gün içmemişsin, hemen nasıl hamile kalıcan, çok zor dedi ama netteki yazıları, burayı okuyunca filan inanki kafam yandı artık. Doktorum da internette her yazılan doğru olsaydı şuan ben doktor olmazdım, ordan okuyup tedavi olurdu herkes dedi. İnanmazsın belki göbeğim bile kaşınıyor ya :(

Ahh işte akılsız kafam, hapı bırakmasaydım bu kadar psikolojim bozulmayacaktı. Dediğin gibi hap kullandığı halde hamile kalanları da okudum, doktor bana 5 gün içmemişsin, hemen nasıl hamile kalıcan, çok zor dedi ama netteki yazıları, burayı okuyunca filan inanki kafam yandı artık. Doktorum da internette her yazılan doğru olsaydı şuan ben doktor olmazdım, ordan okuyup tedavi olurdu herkes dedi. İnanmazsın belki göbeğim bile kaşınıyor ya :KK43:
Öyle tabi ama nadir de olsa görünüyor hamilelik ama genelde fark ettiysen unuttukları zaman oluyor. Hapı sürekli içtiğin sürece düzenli olarak birşey olacağını sanmıyorum. Zaten ben hapa başladığımda doktorum bana hapı bıraktığın ilk 3 ay hapın etkileri gider demişti 3 aydan sonra çocuk olmak ihtimali oluyormuş. Ama bakarsan bazısında 1 ay sonra bazısında 2 yıl sonra çocuk oluyor. Doktor doğru demiş onlar bilir herşeyin en iyisini. Bekar olduğun için bu kadar stres yapıyorsundur. Sonuçta hamile olursa kötü olur. Ama testler yok dıyorsa yoktur :)

Back