Konu sahibi konu sahibi hani sen bu adam nişanlandı diye kendinden geçmiştin bu adamı seviyordun aranızda bir sey olmadı sen hatta nisaninda fotoğraf çekmeye gidecektin . Kadın fark etmiş belki de senin nasıl biri olduğunu ? Ben olsam bende aynı şekilde mesaj atardım sana . Bu o adam değil mi iş için bir aradayız demiştin. Keşke oralari da yazsaydin
Ayrıca bu konuda iş için de aralarında olduğunu belirtmissin . Evlenecek olan erkeklerle gorusmemelisin . Yoksa biri çıkar böyle mesajlar yazar . Sınırlar önemlidir . Savcılığa git demişler valla git . Ben olsam bende yazardım bu mesajları hiçte gitmiş umrumda olmazdı . Aksine ailesine de giderdim kızınıza sahip çıkın diye rezil ederdim çevresine her kuşun eti yenmez konu sahibi. O işten cik kendine başka iş bul bence o çevreyi değiştir
lütfen yapmayın. tepkilerimizi karşı tarafa canımızın istediği gibi iletme hakkını kendimizde görmeye başlarsak, döverim asarım keserim tehditlerini kendimizde hak görürsek, inanın bunun sonu adına o "namus cinayeti" denilen rezillikleri aklamaya kadar gider.
bu tehdit ve hakaret dolu mesaj için;
Ben de yazardım, savcılığa gitmiş hiçte umrumda olmazdı lafı ile,
namusumu temizledim aslanlar gbi yatar çıkarım lafı arasında , bence, pek fark yok. birinciye yol vere vere ikinciye ulaşılıyor, evlerden ırak... Gelip seni döveceğim diye bir insanı tehdit edemezsiniz. hakaretleri geçtim.
tehdit suçu için Yargıtay, mealen, diyor ki, suçun oluşmasında tasarlamanın varlığı aranmadığı gibi, sebebin de önemi yoktur. kendisine yapılan bir şeyin öfkesiyle olsa da, bu ancak cezada indirim sebebi olur ama tehdit suçunu ortadan kaldırmaz.
Yani kanun, herkesin kendince sinirlenmesinin söz konusu olabileceğini, bunun haklı bir nedene de dayanabileceğini, ama durulması gereken yerin aşılmaması gerektiğini söylüyor. Sizin isabetle ifade ettiğiniz gibi, sınırlar.
konu sahibinin önceki mesajlarından haberim yok, belki adamın nişanlısında gerçekten de gözü var. ancak bu kendisinin ahlakı ile ilgili bir sorun. diğeri suç.
bir olayı yorumlarken, ahlâki sınırları gözettiğimiz kadar kanuni sınırları da göz etmekte yarar var bence. yanlışı, diğer bir yanlışla düzeltmeye kalkmak, asla doğru bir yere çıkmaz.
nişanlı hanım, ilişkisinin dışında kalan üçüncü kişiye hakaret ve tehdit etmek yerine, nişanlısına durumu belirtip, konu sahibinin işten çıkarılmasını talep etmeliydi.
bu konuda paylaşılan mesaj, bence, suç. umarım konu sahibi cesur çıkar, savcılığa gider.